Bekijk volle/desktop versie : waar kies jij voor??



20-04-2010, 10:55
Hel

Op de Dag der Opstanding begint de eeuwigheid. Tijd zal dan niet meer bestaan en iedereen zal beoordeeld worden en berecht naar wat hij in zijn leven op aarde heeft gedaan. Daarna zal er alleen nog het verblijven in het Hiernamaals over zijn.



Het Hiernamaals ziet er heel anders uit dan de wereld waarin we leven. Alles zal in het Hiernamaals duidelijk zijn. Iedereen zal weten wat de waarheid is en niemand zal meer twijfelen. De goede mensen zullen verblijven in hele mooie plaatsen (het Paradijs) zij zullen blij zijn. De slechte mensen zullen verblijven in een slechte wereld (de Hel) en zij zullen straf krijgen.



De Hel is de verblijfplaats van degenen die Allah gaat straffen in het Hiernamaals, omdat ze slecht hebben gedaan tijdens hun leven op aarde. Het is een slechte verblijfplaats en de ongelovigen zullen daar eeuwig blijven.



Wie gaat naar de hel?



Allah heeft bepaald wie van de mensen naar het Paradijs en wie van de mensen naar de Hel zullen gaan.

De mensen die goede daden hebben gedaan zullen naar het Paradijs gaan en wie slecht heeft gedaan zal daarvoor gestraft worden in de Hel.



De Hel is voorbereid voor de volgende mensen:



1. De ongelovigen die niet in Allah wilden geloven

2. De ongelovigen die andere dingen dan Allah hebben aanbeden

3. Mensen die in Allah geloven maar Hem ongehoorzaam zijn.





Hoe ziet de hel eruit?



De Hel kunnen we het beste vergelijken met een planeet die bestaat uit vulkanen, brandende stenen, kokend ijzer en alles is omgeven met vuur en rook. Maar vuurspuwende bergen zijn, smeltende stenen, en verschrikkelijke soorten vuur die wij nog nooit hebben gezien. Zo mooi als het paradijs is, zo erg is de Hel.

De Hel bestaat uit zeven verschillende niveaus. Elk niveau heeft zijn eigen soorten vuur en zijn eigen toegangsdeur. Dit zijn de zeven poorten naar de Hel. Door welke deur je ook binnengaat, je zult in de Hel terechtkomen.




Het dagelijks leven in de hel



Het leven in de Hel is uiterst onaangenaam, je kan er niet rusten, slapen of picknicken. Je zal er alleen maar mensen horen schreeuwen van de pijn en mensen die alleen maar met hun wonden bezig zijn. De mensen zullen nooit gezond zijn. Je zult steeds zware straffen krijgen en vele ongelukken. De mensen zullen dan niet doodgaan, ook al zullen ze dat wel wensen.



Voorwaar, wie tot zijn Heer komt als schuldige wacht de Hel, hij zal daarin niet sterven en niet leven.



((Koran hfst. 20 vers 74)





De brandstof die Allah gebruikt om de Hel op te stoken bestaat uit mensen en stenen. Je kunt het bekijken als één grote barbecue met mensen en stenen.



O gelovigen, red jullie zelf en jullie familie van een Vuur waarvan mensen en stenen de brandstof zijn. Daarover waken harde, strenge engelen die Allah niet ongehoorzaam zijn en doen wat hen wordt geboden.



((Koran hfst. 66 vers 6)




In de Hel is geen drinken, zoals we die kennen in dit leven. De bewoners van de Hel kunnen alleen drinken van het vocht van wonden, kokend heet water, ijskoude, stinkende vloeistof of water dat zo koud is, dat het de maag verschroeit. Onder het eten in de Hel is een vrucht die ‘Zaqqoem’ wordt genoemd. Allah vertelt hierover in de Koran.



Voorwaar, voor de opstandigen zal er een slecht heenkomen zijn. In de Hel zullen ze branden. Dat is pas een slechte rustplaats. Zo is het. Laten zij het maar proeven: gloeiend water en wondvocht en nog meer van dit soort stoffen.



((Koran hfst. 38 vers 55 – 58)