Bekijk volle/desktop versie : de tragische devaluatie van het "nobele martelaars"fenomeen



16-04-2010, 10:23
Minstens 8 doden bij aanslag in zuiden van Pakistan.


Citaat:
Bij een bomaanslag nabij een ziekenhuis in Quetta, in het zuidwesten van Pakistan, zijn minstens 8 mensen om het leven gekomen. Ongeveer 35 anderen raakten gewond. Dat meldt de politie die de aanslag toeschrijft aan geweld tussen soennieten en sjiieten.

De aanslag zou gericht zijn tegen de sjiitische minderheid in Quetta, de hoofdstad van de provincie Balochistan. Volgens de politie is de sjiitische minderheid wel vaker het doelwit van extremistische soennieten.

De aanslag vond plaats op de parking van het ziekenhuis. De bom ontplofte op een moment dat familieleden van een sjiitische man, die eerder op de dag gewond was geraakt bij een aanslag, zich verzameld hadden op de parking. Onder de slachtoffers bevond zich een cameraman van een Pakistaanse televisiezender en een politie-officier.


Citaat:
Bij een bomexplosie in een ziekenhuis in Dera Ismail Khan, in de roerige Noordwestelijke Grensprovincie in Pakistan, zijn vandaag 32 mensen om het leven gekomen. Dat meldde vandaag de plaatselijke politiechef Naveed Malik. Er zou ook een twintigtal gewonden gevallen zijn, van wie er velen ernstig aan toe zijn. Onder de doden zijn twee politieagenten.

De bom ontplofte op de spoedafdeling van het ziekenhuis, zegt Mohsin Shah, een lokale verantwoordelijke. Daar was een massa mensen bijeen omdat eerder op de dag de winkelbediende van een warenhuis in de stad was vermoord. De man was neergeschoten door onbekenden

Citaat:
KARACHI - Bij een aanslag vrijdag op sjiitische moslims in de Pakistaanse stad Karachi zijn zeker twaalf personen om het leven gekomen. Meer dan vijftig mensen raakten gewond. Dat maakte een functionaris van een ziekenhuis bekend.

De aanval was gericht tegen een volgepakte bus met pelgrims. Een man op een motorfiets met explosieven botste op het voertuig, waarin voornamelijk vrouwen en kinderen zaten.

Later was er een een tweede zware explosie bij het gebouw van het ziekenhuis waar slachtoffers van de aanslag werden behandeld. Daardoor zou zeker een persoon om het leven zijn gekomen.

Het hoofd van politie riep de sjiieten in Karachi op rustig te blijven. Het aantal aanslagen op de sjiitische minderheid in het financieel centrum van Pakistan is de laatste weken scherp toegenomen. Onlangs vielen bij een aanslag op een sjiitische optocht tientallen doden.

Citaat:
Dodental aanslag Pakistan loopt op
maandag 5 april 2010 10:56

PESHAWAR (ANP) - Het dodental van de zelfmoordaanslag in de Pakistaanse plaats Timargarah is opgelopen tot 38. Meer dan honderd mensen hebben verwondingen opgelopen. Dat heeft de directeur van het belangrijkste ziekenhuis in Timagarah maandag gezegd.

Een man blies zich op bij een bijeenkomst van de Nationale Awamipartij in de open lucht. De partij wilde met de bijeenkomst de naamsverandering vieren van de noordwestelijke grensprovincie in Khyber-Pakhtunkhwa. In die nieuwe naam komt naar voren dat de Pashtun de meerderheid van de bevolking van de provincie uitmaken.
Het blijkt eens te meer binnen grote religieuze instituten er véle "gelovigen" zijn met "losse" handjes, en dat deze instituten hun onderdanen niet erg in de hand hebben. Dat deze "gelovigen" het aanzien van het betreffende religieuze instituut schaden, is duidelijk. Hier dient tegen op te worden getreden.

http://www.barneveldsekrant.nl/page/Binnenland/Buitenland/Dodental-aanslag-Pakistan-loopt-op.519601.news

http://www.skynet.be/nieuws-sport/nieuws/buitenland/detail_minstens-doden-bij-aanslag-zuiden-van-pakistan?id=649684
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/386740/2008/08/19/Minstens-30-doden-bij-aanslag-in-Pakistaans-ziekenhuis.dhtml