Bekijk volle/desktop versie : Over het omgaan met niet-moslims in westerse landen



15-04-2010, 01:00
Over het omgaan met niet-moslims in westerse landen

www.ahloelhadieth.com

Geschreven door door Shaych Mohammed ibn Saalih al-`Othaymien

Shaych ibn al-`Othaymien (rahiemehoellaah) zei tijdens een telelink op 28 juli 2000 in Birmingham:

…Ook nodig ik jullie uit om respect te hebben voor de mensen die respect verdienen, voor degenen onder jullie en degenen waarmee een overeenkomst (van bescherming)(i.e. niet-moslims) is. Want in het land waarin je leeft is het zo dat er een overeenkomst is tussen jullie en hen. Als dit niet het geval was geweest dan hadden zij jullie vermoord of verbannen. Dus behoudt deze overeenkomst en wees niet ontrouw daaraan, want onbetrouwbaar zijn is een teken van de hypocrieten en het is niet van de weg van de Gelovigen.

En weet dat het authentiek is overgeleverd dat de Profeet (sal Allaahoe `alayhie wa sellem) zei: “Degene die iemand vermoordt die onder een overeenkomst van bescherming staat, zal de geur van het Paradijs niet ruiken.”

Laat je niet van de kaart brengen door de uitspraken van domme mensen, mensen die zeggen: ‘Die mensen zijn niet-moslims, dus hun bezit is rechtmatig voor ons [i.e. te verduisteren of af te pakken door middel van dood en verderf].’ Want bij Allaah - dit is een leugen! Een leugen over Allaah`s Religie en een leugen in de Islaamitische gemeenschappen.

Dus we mogen niet zeggen dat het rechtmatig is om ontrouw te zijn tegenover mensen waarmee we een overeenkomst hebben.

O mijn broeders. O jongeren. O moslims. Wees eerlijk in het kopen en verkopen, huren en leasen en in alle wederzijdse transacties. Want eerlijkheid is één van de karaktereigenschappen van de Gelovigen en Allaah (soebhaanehoe wa ta`ala) heeft eerlijkheid bevolen in de uitspraak van Allaah (soebhaanehoe wa ta`ala):

“O jullie die geloven – vreest Allaah en houdt jullie plicht naar Allaah en wees met de waarheidsgetrouwen. “

En de Profeet (sal Allaahoe `alayhie wa sellem) spoorde aan tot eerlijkheid en zei: “Hou je vast aan eerlijkheid, want eerlijkheid leidt naar goedheid, en goedheid leidt naar het Paradijs; en een persoon zal doorgaan met eerlijkheid en streven naar eerlijkheid totdat hij bij Allaah staat aangeschreven als een betrouwbaar persoon.”

En hij (sal Allaahoe `alayhie wa sellem) waarschuwde tegen valsheid: “Pas op voor valsheid, want valsheid leidt naar ongeloof, en ongeloof leidt naar het Vuur. En een persoon zal doorgaan met liegen en streven naar liegen totdat hij bij Allaah staat aangeschreven als een grote leugenaar.”

O mijn moslimbroeders. O jongeren. Wees waarheidsgetrouw in wat jullie zeggen in het bijzijn van jullie broeders en met de niet-moslims waar jullie mee samenleven – zodat jullie uitnodigers zullen zijn naar de Religie van Islaam, door jullie daden en de realiteit. Want hoeveel mensen zijn er wel niet de Islaam binnengestapt in eerste instantie vanwege het goede gedrag en de manieren van de moslims, en hun betrouwbaarheid, en hun betrouwbaarheid hun in zaken?

15-04-2010, 10:36



Citaat:
zodat jullie uitnodigers zullen zijn naar de Religie van Islaam, door jullie daden en de realiteit. Want hoeveel mensen zijn er wel niet de Islaam binnengestapt in eerste instantie vanwege het goede gedrag en de manieren van de moslims, en hun betrouwbaarheid, en hun betrouwbaarheid hun in zaken?
!

15-04-2010, 11:29
waar was dat in birmingham?


Citaat:
Shaych ibn al-`Othaymien (rahiemehoellaah) zei tijdens een telelink op 28 juli 2000 in Birmingham:

15-04-2010, 11:51
is taqqiya iets dat enkel door shiëten word uitgevoerd, of bestaat dit echt onder ahlul sunna wal djama3a?

02-05-2010, 11:40


Barak Allaahu fik

14-02-2016, 21:33
ما شاء الله