Bekijk volle/desktop versie : Shaykh Abdulazeez al Yahya ( rahimahoelah) over het betreden van parlementen..



12-04-2010, 17:54
Het oordeel over het betreden van de parlementen.

Door Shaykh Hamood al Khalidi
Bron: ‘tibyan li maa waqaa’a fee dhawaabit mansoeban li ahloe soennah bi laa boerhaan.”
Hfdstuk: ‘Het verschil tussen de noodzaak en dwang om ongeloof te begaan.’

Vertaling: Tawheedulhaqq publikaties



Ik vroeg Shaykh AbdulAziz al yahya toen wij kashfoe shoeboehaat bestudeerden bij hem en bij de uitspraak van Shaykh Mohamed Ibnoe Abdoelwahhab, rahimahullah, kwamen over het vers dat gaat over dwang{ an Nahl;106};
‘Sommigen die zich toeschrijven tot de kennis en eer betreden de parlementen en leggen een eed af om de taghoetregels te zullen respecteren met als onderbouwing dat het voor het belang en de hervorming is?

Hij antwoordde:

”Het zweren om de mensgemaakte wetgeving te respecteren is koefr die uit de Islamitische gemeenschap werpt. Toen reciteerde hij het vers: ’Dit komt doordat zij het tegenwoordige leven boven het Hiernamaals hebben verkozen, en omdat Allah het ongelovige volk niet leidt.{ an Nahl;107}

En Zijn gezegde: “Waarlijk, voor hen die hun rug omkeren nadat de leiding hun duidelijk is geworden, heeft Satan het gemakkelijk gemaakt en hun verlangens opgewekt.

Dat is doordat zij tot degenen die haten wat Allah heeft geopenbaard, zeggen: "Wij willen u in sommige zaken gehoorzamen." Maar Allah kent hun geheimen.
{ Mohammed;25-26}

Wat betreft degene die gedwongen wordt om dit te doen of anders zal hij gedood worden of iets dergelijks, deze persoon mag toegeven om zijn eigen leven te beschermen. Allah zei namelijk:‘..behalve hij die wordt gedwongen terwijl zijn hart in het geloof vrede blijft vinden..’{an Nahl;106} En zou hij geduldig zijn dan is dat beter voor hem.



xShaykh AbdulAziz al Yahya is een grote geleerde uit het Arabische Schiereiland die onlangs is overleden.