Bekijk volle/desktop versie : Gezegende huwelijken



11-04-2010, 19:49

Citaat door mabroka:
Overdrijving in bruidsschatten en huwelijksfeesten zijn allemaal in conflict met het Islamitisch Recht, omdat het meest gezegende huwelijk het goedkoopste is; en hoe meer de uitgaven afnemen, hoe meer de zegeningen toenemen.

In de meeste gevallen is dit een zaak die op vrouwen van toepassing is, omdat het de vrouwen zijn die hoge huwelijksschatten opleggen aan hun mannen. Evenzo de overdrevenheid op huwelijksfeesten is een van de zaken welke het Islamitisch Recht verboden heeft, en het is inbegrepen in de Woorden van Allaah de Verhevene, in hoofdstuk 7 vers 31, wat betekent:

O kinderen van Adam, draagt jullie mooie kleding tijdens het gebed en het rond gaan om de Ka'abah, en eet en drinkt en overdrijft niet. Voorzeker, Hij houdt niet van de buitensporigen (al-Musrifoen).

We moeten in overeenstemming met het Islamitische Recht zijn en een persoon zou niet de grenzen moeten overschrijden en ook niet buitensporig zijn, omdat Allaah subhanahu wa ta'aala, Meest Verheven, buitensporigheid heeft verboden.

Wat betreft hetgeen dat gezegd is over de huwelijksreis, dan is het kwalijker en meer gehaat, omdat het imitatie is van niet-Moslims, en er een grote hoeveelheid aan bezit in verspilt wordt.

Het veroorzaakt ook verlies in veel religieuze zaken, met name wanneer het wordt uitgegeven in niet-Islamitische landen, doordat zij terug keren met gedragingen en gewoonten die schadelijk zijn voor hen en de gemeenschap. Deze zaken zijn de oorzaken voor bezorgdheid (angst) in de Moslim gemeenschap. Dit geldt niet wanneer zij op reis gaan om 'Omrah te verrichten of naar Medina gaan.

Shaykh Muhammad bin Salih al-Uthaymeen
Fatawa Islamiyah- ;Het boek over het Huwelijk; Deel 5, pag. 300
.

09-05-2010, 23:10


volgens mij veel mensen weten dat maar uiteindelijk doen ze toch waar ze zin hebben.

09-05-2010, 23:57
En een huwelijksreis dan.
Is dat ook een vorm van israaf?

10-05-2010, 11:32
ik wist niet dat huwelijks reis verboden is in de islam geld dat ook als je naar een islamitisch land gaat?

14-05-2010, 19:13



Citaat door chahrazed_13:
En een huwelijksreis dan.
Is dat ook een vorm van israaf?


.

29-05-2010, 11:56

Citaat door Oeght-Maryem:
klopt, maar ookal doe je wel alles volgens de Islam..geen haram relatie, geen hoge bruidschat en een islam feest, dan nog hoeft het huwelijk niet gezegend te zijn blijkbaar

Asalaamu 'alaikum wa rahamtu allah,

Beste zuster,
als je volgens de islamitische regels een huwelijk aangaat is je huwelijk wel gezegend, maar mensen denken dan,dat betekent dat men dan vrij is van elke vorm van tegenslagen in het leven.
Nee'Zuster je vergeet de beproevingen van Allah Soubhannallah wa Ta'ala, in elke situatie in ons leven(van een moslim) kunnen er beproevingen zijn.

"O jullie die geloven, zoek bijstand door geduld en gebed; waarlijk, Allah is met de geduldigen. En spreek niet over degenen die gedood zijn op Allah’s weg als dood (te zijn). Nee, (zij zijn) levend, maar jullie bevatten (het) niet. En Wij zullen jullie zeker beproeven door iets van vrees en honger en verlies van bezittingen en levens en vruchten. En geef blijde tijdingen aan de geduldigen. Die, wanneer een rampspoed hen overvalt, zeggen: Waarlijk, wij behoren Allah toe en tot Hem zullen wij wederkeren. Dezen zijn degenen over wie de zegeningen en genade van hun Heer zijn; en dezen zijn de volgelingen van de rechte weg.” (2:153-157)

[I]“O gelovigen! Laten jullie rijkdom en jullie kinderen jullie God niet doen vergeten.” (63:9)[/I]

Verder: “Jullie bezittingen en jullie kinderen zijn slechts een beproeving, en Allah is het bij Wie er een grote beloning is.” (64:15)

Hayaaki Allah.