Bekijk volle/desktop versie : Torres: 'Alles ging verkeerd nadat we enkele spelers verkocht hadden'



07-04-2010, 14:26
Fernando Torres heeft een duidelijke mening over waar het is mis gegaan bij Liverpool. De ploeg van Rafael Benítez deed vorig jaar nog lang mee om de titel, maar liet vervolgens Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa en Sammi Hyypia gaan. Dit seizoen is de vierde plek het hoogst haalbare, maar bijna uit beeld: “We hebben de kracht van de vertrokken spelers onderschat.”

Liverpool leek er niet op achteruit te gaan toen Alberto Aquilani en Glen Johnson werden aangetrokken als vervangers voor Alonso en Arbeloa, maar in werkelijkheid blijkt dit wel zo te zijn. “Alles ging verkeerd nadat we enkele spelers verkocht hadden”, zei Torres. “Alvaro deed altijd zijn werk en was op meerdere posities inzetbaar, wat een enorme bonus was. Sammi speelde weliswaar niet altijd, maar als hij meedeed, haalde hij altijd een tien. Ook buiten het veld was hij geweldig.”

Het vertrek van Alonso liet zich echter het meest voelen. “Spelers zoals hij zijn zeldzaam”, zei Torres. “Hij was de motor van het elftal en wanneer je de motor weghaalt, duurt het even voordat de machine weer gaat werken. Bovendien kregen we te maken met blessures, haalden we tegenvallende resultaten en raakten we het geloof kwijt. We daalden snel op de ranglijst en dat heeft ons veel pijn gedaan.”