Bekijk volle/desktop versie : Wenger: 'Verloren van een team met de beste speler van de wereld'



07-04-2010, 13:14
Arsène Wenger en Arsenal kunnen zich gaan richten op de Engelse titelrace. De ploeg was niet opgewassen tegen een briljante Lionel Messi, die vier keer scoorde en daarmee goud waard was voor Barcelona. “Hij is veruit de beste speler van de wereld”, zei Wenger.

De coach weet de uitschakeling van zijn ploeg aan het ‘weggeven van goedkope doelpunten’, maar kon niet ontkennen dat het ook veel met de individuele kwaliteiten van Messi te maken had. “Als hij in beweging is, is hij niet te stoppen. Hij kan ook zo snel van richting veranderen”, zei Wenger. “We hebben verloren van een team met de beste speler van de wereld in het elftal.”

Toch had de Fransman een vervelend gevoel over de wedstrijd. “Over de twee wedstrijden hebben we te veel goedkope doelpunten weggegeven”, keek Wenger ook naar zijn eigen ploeg. “Bij een 1-0 voorsprong hadden we een mooie kans in de counter, maar maakten we de verkeerde keuze. In defensief opzicht gaven we doelpunten cadeau. Met spelers als Messi wordt dat afgestraft.”