Bekijk volle/desktop versie : Belgische pastoor leidt dubbelleven



04-04-2010, 18:58
MECHELEN - Een pastoor in het Belgische Namen is aangehouden wegens oplichting. De man, een 52-jarige Congolees, bleek al tien jaar een dubbelleven te leiden.

Onder een andere naam werkte hij ook bij de sociale dienst van de Brusselse gemeente Elsene, was getrouwd en vader van drie kinderen van een vrouw in Zemst.

De man had simpelweg tweemaal een aanvraag ingediend voor de Belgische nationaliteit. Hij deed dat met een iets verschillende naam, geboorteplaats en geboortedatum, meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws zaterdag.

Vaak afwezig
Zowel de kerk als zijn werkgever hadden geen argwaan. In Namen was hij in 2000 als pastoor aangesteld door de huidige aartsbisschop André-Mutien Léonard. Het viel de parochianen wel op dat hij vaak afwezig was, drie vrouwen in zijn huis had ('zussen') en veel collectes hield. Toch was hij daar erg geliefd.

Het dubbelleven kwam pas aan het licht door een tip van de autoriteiten van Zwitserland, waar hij een studie had gevolgd. De Zwitsers waarschuwden justitie in Namen in 2008 en 2009, waarna hij nu pas is aangehouden.


Bron:
http://www.nu.nl/opmerkelijk/2218627/belgische-pastoor-leidt-dubbelleven.html