Bekijk volle/desktop versie : Kindermoordenaar probeert uitzending te verbieden..



02-04-2010, 17:57
AMSTERDAM - De advocaten van de tot levenslang veroordeelde kindermoordenaar Koos H. hebben een kort geding aangespannen tegen misdaadverslaggever Peter R. de Vries.

Daarmee willen ze voorkomen dat uitzendingen met onthullingen over H., waarvan de eerste voor zondag geprogrammeerd staat, op de buis komen.

Dat schrijft De Vries vrijdag op zijn website. De misdaadverslaggever kondigde een dag eerder aan dat een verborgen camera-actie in de tbs-cel van H., waarbij een jeugdvriend van de man als infiltrant functioneerde, tot ‘schokkende onthullingen’ heeft geleid.
Levenslang

De advocaten van H., die wegens seksuele marteling van en moord op drie jonge meisjes in de jaren tachtig tot levenslang werd veroordeeld, vinden dat de uitzendingen onrechtmatig tot stand zijn gekomen en dat ze inbreuk maken op de privacy van de man. Ze eisen daarom volgens De Vries dat de verslaggever al het materiaal over H. aan hen afstaat en dat hij 1 miljoen euro betaalt als hij het toch uitzendt.

De zaak dient vrijdagmiddag bij de rechtbank in Amsterdam. Namens De Vries heeft zijn advocaat J. Schaap de eis van de hand gewezen. De persvrijheid weegt volgens hem in dit geval zwaarder dan de belangen van H., de langstzittende tot levenslang veroordeelde in Nederland.

Het ministerie van Justitie wil tot de uitspraak van de rechter nog niet reageren.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1365856.ece/Kindermoordenaar_probeert_uitzending_te_verbieden? utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign =Feed%3A+laatstenieuws+%28Volkskrant+Laatste+Nieuw s%29

02-04-2010, 18:57


Update 18:38

Peter R. de Vries heeft zojuist aan RTL Boulevard laten weten dat hij het kort geding heeft gewonnen. Dat betekent dat de uitzending van zondag over Koos H. gewoon doorgaat.

02-04-2010, 19:17

Citaat door Bookie:
Update 18:38

Peter R. de Vries heeft zojuist aan RTL Boulevard laten weten dat hij het kort geding heeft gewonnen. Dat betekent dat de uitzending van zondag over Koos H. gewoon doorgaat.



Ah mooi, looking forward.

02-04-2010, 19:29

Citaat door Guerlain:
Ah mooi, looking forward.


In wezen moet kindermoordenaar uit de titel.
Laatst had ik een topic geplaatst over het benoemen van een plein in Ramallah naar een Palestijnse zelfmoordterroriste die daarbij 13 kinderen had vermoord. Daarbij werd kindermoordenaar als te provocerend gezien, aangepast door moderatie en helaas was ik genoodzaakt het topic te verwijderen.
Graag toch wat meer consistent beleid in deze.

02-04-2010, 19:34


Als hij gewonnen heeft dan heeft hij ook echt iets te melden en wel nieuwe dingen. Bekende feiten zullen niet voldoen als genoeg nieuwswaarde om iemands privacy te schenden ... daarvoor moet er echt wel iets nieuwswaardigs tevoorschijn zijn gekomen