Bekijk volle/desktop versie : Ongeval Marokkaanse autobus in Frankrijk: uitbaters riskeren 3 jaar cel



02-04-2010, 11:51
Elf Marokkaanse inzittenden, die naar hun land terugkeerden, werden bij het ongeval gedood. Veertig mensen raakten gewond, deels zwaar. Een vijftiental familieleden van de slachtoffers waren uit Brussel afgezakt naar Poitiers om het proces bij te wonen. Het verdict valt op 24 juni. Het parket vorderde de zwaarste straf van drie jaar effectief tegen de uitbater van het busbedrijf, Abdelsam Kebbor, en zijn zoon Mohamed, mede-eigenaar maar ook chauffeur tijdens de busrit.

Beiden waren niet aanwezig op de eerste dag van het proces. Tegen de chauffeur die op het ogenblik van het ongeval achter het stuur zat, Belkacem Loukili (54) werd twee jaar cel geëist, waarvan 18 maanden met uitstel. Alle drie worden vervolgd wegens "onvrijwillige doodslag en inbreuken op de verkeersveiligheid".

Volgens het onderzoek reed de bus in winderig regenweer 30 km/u te snel, werd de rijtijd overschreden, was de aanhangwagen 600 kilo te zwaar geladen en waren de banden versleten. Bovendien waren de remmen van de aanhangwagen ontkoppeld. (OSN)

Knack.be


02-04-2010, 11:56


Triest!!!!!!!!

02-04-2010, 11:58

Citaat:
Volgens het onderzoek reed de bus in winderig regenweer 30 km/u te snel, werd de rijtijd overschreden, was de aanhangwagen 600 kilo te zwaar geladen en waren de banden versleten. Bovendien waren de remmen van de aanhangwagen ontkoppeld.
je zou haast denken dat ze het er om deden
echt te erg van die ondernemers die geld voor mensenlevens stellen
zwaar straffen

je linkt klopt trouwens niet, levert niet het artikel op maar een of andere voorpagina waar niet dit artikel te vinden is

02-04-2010, 12:02

Citaat door Anne33:

je linkt klopt trouwens niet, levert niet het artikel op maar een of andere voorpagina waar niet dit artikel te vinden is


Inmiddels aangepast

02-04-2010, 12:05



Citaat door Mr_Virtual:
Inmiddels aangepast



inderdaad, nu werkt ie