Bekijk volle/desktop versie : Waarom varkensvlees slecht is.



Pagina's : [1] 2

25-03-2010, 20:50
Dit artikel gaat over het eten van varkensvlees en de mogelijke negatieve invloed ervan op onze gezondheid. Het eten van varkensvlees heeft een lange geschiedenis, dus we beginnen bij de cultuur en geloof en hun rol in de beleving van varkensvlees.

Varkensvlees consumptie in de geschiedenis.
Het varken werd door de Joden en Egyptenaren als onrein beschouwd, terwijl Grieken, Etrusken en Romeinen het dier juist offerden aan de goden. Aanvankelijk was het wilde everzwijn een vijand voor de boeren, maar uiteindelijk werd het dier gedomesticeerd en in kuddes gehoed. In de godsdienst was het varken erg belangrijk. Met name aan de landbouwgoden en -godinnen werden varkens en biggen geofferd. In Rome werd het varken beschouwd als het oudste offerdier: ook hier kon het gewijd worden aan diverse goden, met een voorkeur voor de goden van de akkerbouw, de onderwereld en de voorouders. In Etrurië was het offeren van een zwijn een vast onderdeel van het huwelijksritueel, dat de jonggehuwden moesten volbrengen. Een speciaal offer - een drachtige zeug - werd eind januari gebracht aan de moedergodinnen van de akkerbouw, Ceres en Tellus. Bij plechtige gelegenheden werd het suovetaurilia-offer gebracht: een drievoudig offer van een varken (sus), een schaap (ovis) en een stier (taurus).

Als lekkernij stond het varken in de Romeinse keuken in hoog aanzien: in het kookboek van Apicius worden 32 verschillende onderdelen van het varken opgesomd met 22 recepten. Favoriet was het 'Trojaanse varken', de Porcus Trojanus. Zoals het Trojaanse paard verschillende Griekse krijgers in zijn buik verborgen hield, zo was dit varken gevuld met kippen, worst, eieren en groentesoorten. De consumptie van varkensvlees liep onder keizer Alexander Severus (222-235 na Chr.) zodanig uit de hand, dat een edict werd uitgevaardigd dat het slachten van drachtige zeugen en speenvarkens voor een bepaald periode verbood.

Moslims en joden eten geen varkensvlees
Moslims en Joden eten geen varkensvlees, omdat het in de Koran en Tora wordt verboden.

“ Ook het zwijn, omdat het wel gespleten, ja zelfs geheel doorkloofde hoeven heeft, maar niet herkauwt; onrein zal het voor u zijn, Van hun vlees zult gij niet eten en hun aas zult gij niet aanraken; onrein zullen die voor u zijn” . Leviticus 11:7-8

“ Hij heeft u slechts het gestorvene, het bloed, het varkensvlees en datgene, waarover een andere naam, dan die van Allah is uitgeroepen, verboden, Maar hij, die gedwongen is en dit niet wenst en geen overtreder is, op hem rust geen zonde, want Allah is vergevingsgezind, genadevol”. Soera 2: 173

Je bent dus ongehoorzaam aan God als je varkensvlees eet. Moslims en Joden eten alleen dieren, die zij rein vinden. Volgens hun zijn reine dieren, dieren die alleen planten eten, zoals koeien en schapen; varkens vinden zij onrein, omdat ze ook kleine dieren eten. Leuk, zo’n stukje geschiedenis, maar hoe zit het met onze gezondheid wanneer we varkensvlees eten. We zullen maar eens zien waar dit onderzoek verder naar toe leidt.

Als je geen varkensvlees eet, leef je lekker lang!
In Nepal blijven met name de Himalaya stammen , die geen varkensvlees eten, en tot op hoge leeftijd gezond blijven en als dragers voor expedities kunnen blijven functioneren, terwijl stammen, die wel varkensvlees gebruiken, geteisterd worden door allerlei ziekten en veel minder lang kunnen . Met name de zgn. beschavingsziekten worden geactiveerd door varkensvlees. Hoe zou dat nou komen?

Varkensvlees blijkt voor de mens extreem toxisch om allerlei redenen:

•Het blijkt dat het vetgehalte in varkensvlees zeer hoog is, met name binnen de cellen. Vet bevat tweemaal zoveel calorieën als koolhydraten en eiwitten en wordt onmiddellijk opgeslagen en slechts met grote moeite weer afgebroken.
•Het cholesterolgehalte van varkensvlees blijkt hoog. Vet hangt altijd samen met cholesterol. Het menselijk lichaam heeft cholesterol nodig voor de aanmaak van celmembranen en voor vettransport. Te veel cholesterol veroorzaakt afzetting op de bloedvatwanden en bevordert toenemende vernauwing van de slagaders.
•Ook bevat varkensvlees eiwitten, die vanwege hun structuur snel rotten in uw darmen. Door de hierbij vrijkomende rottingsproducten komen er veel toxines vrij en vormen deze producten een grote belasting voor uw darmen, bloed, lymfe, lever, matrix en nieren. De eiwitstructuur van het vlees van de varkens lijkt op die van mensen. Hierdoor wordt het door het immuunsysteem niet als lichaamsvreemde stof beschouwd en kan het gemakkelijk in het bloed en de lymfe belanden, inclusief alle toxines en eiwit rotting producten. Dit gebeurt veel sneller dan bij alle andere dierlijke en plantaardige eiwitten.
•Het bindweefsel heeft last van zwavelhoudende mycopolysacchariden in het varkensvlees, die zeer slijmig zijn. Dit heeft tot gevolg dat de varkensvleeseters eigenaardige Rubensiaanse opzwelling van het bindweefsel vertonen. Er vindt een opstapeling plaats van slijmsubstanties in pezen, gewrichten, kraakbeen etc., wat o.a. kan leiden tot reuma, arthritis en dicusproblemen. Het bindweefsel zuigt zich als een spons vol met water en zwelt. Aangezien deze zwavelhoudende verbindingen gekoppeld zijn aan bepaalde organen, is het zelfs aan mensen te zien welk varkensvlees ze het liefst eten: hals-, rug-, buikspek of ham. De bindweefselstructuren van de mens worden zwakker door het varkensvlees en er ontstaan eerder klachten van het bewegingsapparaat.
•Varkensvlees bevat veel groeihormonen. Dit veroorzaakt niet alleen bij jongeren een versterkte groei, maar bevordert ook ontstekingen. Aangezien deze groeihormonen alle groeiprocessen bevorderen, bewerkstelligen ze ook de groei van kankercellen.
•Het histamine en imadozolgehalte van varkensvlees is hoog. Hierdoor worden allergieën, netelroos en neurodermitis, abcessen, steenpuisten, negenogen en alle mogelijke ontstekingen bevorderd. Een hoog histaminegehalte maakt ook minder stressbestendig, activeert maagzweren, hartritmestoornissen en hartinfarcten.
•Varkensvlees bevat vreemdsoortige tumorbevorderende stoffen, die als oncogenen, endobionten, siphonospora en polymorfa beschreven worden.
•Varkensvlees bevat virussen, met name griepachtige virussen. Deze virussen vestigen zich meestal in onze longen en grijpen hun kans tijdens een verzwakte periode van ons immuunsysteem. Dit kan ook leiden tot chronische verkoudheden.
•Varkens hebben een slechter ontgiftingsysteem, waardoor ze hun afvalstoffen sneller in vetweefsel opslaan. Bij consumeren van vlees (met vet) moet ons ontgiftingsmechanisme hiermee aan de slag. Levert aldus een grotere belasting op voor ons lichaam.
Nou, als je dit leest worden we wederom niet vrolijk, maar we kunnen begrijpen waarom het eten van varkensvlees zo slecht is voor de gezondheid. Al met al is varkensvlees vies en ongezond vlees. Als we een periode absoluut varkensvlees vrij geleefd hebben, ontstaat er bij toevallig gebruik onmiddellijk een reactie, zoals jeuk, huidklachten en ontstekingen. Op deze manier is onzuivere voeding gemakkelijk en eenvoudig te herkennen

Bron

25-03-2010, 20:52


Jaarlijks sterven er veel meer mensen door het eten van kip.......




Wat zijn risico's?

Er zijn allerlei bacteriën en ziektes die bij kip en gevogelte kunnen voorkomen en waarvan ook mensen ziek kunnen worden. Hieronder leest u wat de meest voorkomende zijn en waar u op moet letten.

Salmonella, campylobacter en listeria
Op rauwe kip en gevogelte kunnen ziekteverwekkers voorkomen. De belangrijkste zijn de bacteriën salmonella en campylobacter. Er kan ook listeria op voorkomen. Ook al is maar een klein deel van het vlees ermee besmet, u kunt er wel goed ziek van worden. Dat geldt vooral voor mensen met een verlaagde weerstand, zoals ouderen, jonge kinderen en zwangeren.

Door enkele voorzorgen in acht te nemen, voorkomt u dat u of uw gezinsleden ziek worden:

x laat kip en gevogelte goed gaar worden.
x werk schoon. Was bestek, snijplanken, borden of bakjes die u voor de rauwe kip heeft gebruikt goed af voor u ze weer gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld de snijplank waarop u rauwe kipfilet gesneden heeft niet voor eten dat al klaar is. Dat voorkomt dat bacteriën van rauwe kip op bereide producten worden overgebracht (kruisbesmetting).
x zorg voor een goede hygiëne. Was bijvoorbeeld na het snijden van rauwe kip de handen met water en zeep en droog ze goed af met een schone handdoek.

Deze voorzorgen gelden ook voor kip die als salmonellavrij wordt aangeboden. Op deze kip kan namelijk wel campylobacter voorkomen.

Bij ingevroren kip komen minder ziekteverwekkers voor. Maar ook dan is het belangrijk de kip door en door te verhitten.

Vanwege deze risico’s staat er op het etiket van pluimveevlees een waarschuwing met de volgende tekst:
"Let op, geef schadelijke bacteriën geen kans. Zorg daarom dat deze bacteriën niet via de verpakking, uw handen of het keukengerei in uw eten terechtkomen. Maak dit vlees door en door gaar om deze bacteriën uit te schakelen."

Bederf
Verder zijn kip en gevogelte gevoelig voor bederf. Ook goed bewaren is dus belangrijk.

Vogelgriep is geen risico
Onder kippen of kalkoenen kan vogelgriep voorkomen, ook wel bekend als vogelpest. Vogelgriep wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus wordt voornamelijk overgedragen door de lucht. Het kan mensen alleen besmetten via intensief contact met zieke of dode vogels. Ook kippen die zijn ingeënt tegen vogelgriep, dragen het virus niet over. Het eten van kip is daarom veilig, óók in tijden van vogelgriep.
U hoeft ook niet bang te zijn kip met vogelgriep te eten. Alle dieren worden voor het slachten gekeurd. Om vogelgriep te bestrijden, worden kippen die (vermoedelijk) ziek zijn, vernietigd en dus niet verkocht.
Overigens zal het virus - in het denkbeeldige geval dat er toch besmet kippenvlees of eieren verkocht zijn - verhitting niet overleven.

http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-herkomst/voedingsmiddelen/vlees/kip/wat-zijn-risicos.aspx

25-03-2010, 20:54
En rundvlees is ook niet zonder risico


Wat zijn risico's?

Er zijn allerlei bacteriën en ziektes die bij runderen kunnen voorkomen en waarvan ook mensen ziek kunnen worden. Hieronder worden de belangrijkste genoemd.

BSE
BSE bij koeien staat ook wel bekend als de ‘gekkekoeienziekte’. Deze ziekte kan bij mensen leiden tot de gevaarlijke hersenziekte variant Creutzfeldt-Jakob. Mensen krijgen deze variant van Creutzfeldt-Jakob vermoedelijk via rundvlees dat met BSE besmet is. Er zijn heel veel strenge maatregelen die garanderen dat rundvlees veilig is om te eten.

E.coli
E.coli is een bacterie die zich via mest en urine van onder andere runderen verspreidt naar melk, vlees en eieren. Als vlees onvoldoende wordt verhit, kunt u ziek worden van deze bacterie. Bloederige diarree komt veel voor, maar ook ernstige nierschade (de zogeheten Hamburger-disease, HUS- hemolytisch uremisch syndroom).

TBC
Tuberculose komt ook bij runderen voor en is in het geval van open tuberculose besmettelijk voor mensen. Een mens kan besmet worden door bijvoorbeeld het hoesten van de koe. Pas in een laat stadium van de ziekte treden er bij het dier verschijnselen op. Het rund kan vermageren en bij langdurige aantasting van de longen kan het een korte, krachtige en droge hoest krijgen. De Europese Unie heeft Nederland sinds 1999 officieel vrij verklaard van tuberculose. Geslachte runderen worden goed nagekeken op tuberculose, zodat het niet in het vlees terecht komt.

Toxoplasmose
De parasiet toxoplasma gondii kan voorkomen in rauw rundvlees. Deze parasiet is gevaarlijk voor zwangeren. Daarom mogen zwangeren geen rauw vlees eten. Als u het vlees verhit of juist invriest (-20°C of nog lager), overleeft de parasiet het niet en is er geen gevaar meer voor toxoplasmose.

Mond- en klauwzeer
Mond- en klauwzeer (MKZ) is een virusziekte die ook bij runderen kan voorkomen. Deze ziekte is voor dieren zeer besmettelijk, vergelijkbaar met griep bij mensen. Als er MKZ heerst, gelden er allerlei maatregelen. Zieke dieren worden bijvoorbeeld afgemaakt en niet tot vlees verwerkt. Voor de mens is MKZ overigens ongevaarlijk.

Kunstmatige hormonen
Van nature komen hormonen voor in vlees. Aan vee kunnen extra hormonen worden gegeven, zodat het vee extra snel groeit. In Europa mag dit niet meer sinds 1986, omdat dit mogelijk slecht is voor de gezondheid. Hierop wordt in Nederland toezicht gehouden door de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). In de Verenigde Staten (VS) en andere delen van de wereld is het geven van extra hormonen wel toegestaan.

Antibiotica
In 2006 is het gebruik van antibiotica in de hele veehouderij met 7 procent toegenomen. Dat komt volgens de dierenartsen onder andere door schaalvergroting en het verbod op antimicrobiële groeibevorderaars vanaf 2006. 90 procent van de gebruikte antibiotica betreft orale middelen (door de mond ingenomen) voor koppelmedicatie (van de hele stal). De dieren krijgen antibiotica preventief. De meeste middelen kunnen en mogen bij diverse diersoorten gebruikt worden, dus het is niet bekend of er bij varkens meer gebruikt wordt dan bij koeien. Wel is er een toename van middelen die specifiek voor varkens zijn en bij rund neemt het aantal specifieke middelen juist af.

Runderen kunnen ook curatief (dus als ze al een ziekte hebben) behandeld worden. Dan worden ze apart gezet en krijgen een injectie of kuur. Er zijn regels om ervoor te zorgen dat de antibiotica afgebroken zijn voordat het dier geslacht wordt. Bij injecties moet langer gewacht worden totdat het dier geslacht mag worden.

Het grootste risico van veelvuldig antibioticagebruik is het optreden van antibiotica-resistentie (dat wil zeggen dat bepaalde bacterieën niet meer reageren op antibiotica). Het belangrijkste probleem ligt op dit moment bij varkens, waar de diergerelateerde MRSA-bacterie resistent is.

Bederf
Verder is rundvlees gevoelig voor bederf. Ook goed bewaren is dus belangrijk.

http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-herkomst/voedingsmiddelen/vlees/rundvlees/wat-zijn-risico-s-bij-rundvlees.aspx

25-03-2010, 20:56
Zelfs een oude heilige geschrift die het al niet aanraad om varkensvlees te eten.

25-03-2010, 20:57



Citaat door Berberiffia:
Dit artikel gaat over het eten van varkensvlees en de mogelijke negatieve invloed ervan op onze gezondheid. Het eten van varkensvlees heeft een lange geschiedenis, dus we beginnen bij de cultuur en geloof en hun rol in de beleving van varkensvlees.

Varkensvlees consumptie in de geschiedenis.
Het varken werd door de Joden en Egyptenaren als onrein beschouwd, terwijl Grieken, Etrusken en Romeinen het dier juist offerden aan de goden. Aanvankelijk was het wilde everzwijn een vijand voor de boeren, maar uiteindelijk werd het dier gedomesticeerd en in kuddes gehoed. In de godsdienst was het varken erg belangrijk. Met name aan de landbouwgoden en -godinnen werden varkens en biggen geofferd. In Rome werd het varken beschouwd als het oudste offerdier: ook hier kon het gewijd worden aan diverse goden, met een voorkeur voor de goden van de akkerbouw, de onderwereld en de voorouders. In Etrurië was het offeren van een zwijn een vast onderdeel van het huwelijksritueel, dat de jonggehuwden moesten volbrengen. Een speciaal offer - een drachtige zeug - werd eind januari gebracht aan de moedergodinnen van de akkerbouw, Ceres en Tellus. Bij plechtige gelegenheden werd het suovetaurilia-offer gebracht: een drievoudig offer van een varken (sus), een schaap (ovis) en een stier (taurus).

Als lekkernij stond het varken in de Romeinse keuken in hoog aanzien: in het kookboek van Apicius worden 32 verschillende onderdelen van het varken opgesomd met 22 recepten. Favoriet was het 'Trojaanse varken', de Porcus Trojanus. Zoals het Trojaanse paard verschillende Griekse krijgers in zijn buik verborgen hield, zo was dit varken gevuld met kippen, worst, eieren en groentesoorten. De consumptie van varkensvlees liep onder keizer Alexander Severus (222-235 na Chr.) zodanig uit de hand, dat een edict werd uitgevaardigd dat het slachten van drachtige zeugen en speenvarkens voor een bepaald periode verbood.

Moslims en joden eten geen varkensvlees
Moslims en Joden eten geen varkensvlees, omdat het in de Koran en Tora wordt verboden.

“ Ook het zwijn, omdat het wel gespleten, ja zelfs geheel doorkloofde hoeven heeft, maar niet herkauwt; onrein zal het voor u zijn, Van hun vlees zult gij niet eten en hun aas zult gij niet aanraken; onrein zullen die voor u zijn” . Leviticus 11:7-8

“ Hij heeft u slechts het gestorvene, het bloed, het varkensvlees en datgene, waarover een andere naam, dan die van Allah is uitgeroepen, verboden, Maar hij, die gedwongen is en dit niet wenst en geen overtreder is, op hem rust geen zonde, want Allah is vergevingsgezind, genadevol”. Soera 2: 173

Je bent dus ongehoorzaam aan God als je varkensvlees eet. Moslims en Joden eten alleen dieren, die zij rein vinden. Volgens hun zijn reine dieren, dieren die alleen planten eten, zoals koeien en schapen; varkens vinden zij onrein, omdat ze ook kleine dieren eten. Leuk, zo’n stukje geschiedenis, maar hoe zit het met onze gezondheid wanneer we varkensvlees eten. We zullen maar eens zien waar dit onderzoek verder naar toe leidt.

Als je geen varkensvlees eet, leef je lekker lang!
In Nepal blijven met name de Himalaya stammen , die geen varkensvlees eten, en tot op hoge leeftijd gezond blijven en als dragers voor expedities kunnen blijven functioneren, terwijl stammen, die wel varkensvlees gebruiken, geteisterd worden door allerlei ziekten en veel minder lang kunnen . Met name de zgn. beschavingsziekten worden geactiveerd door varkensvlees. Hoe zou dat nou komen?

Varkensvlees blijkt voor de mens extreem toxisch om allerlei redenen:

•Het blijkt dat het vetgehalte in varkensvlees zeer hoog is, met name binnen de cellen. Vet bevat tweemaal zoveel calorieën als koolhydraten en eiwitten en wordt onmiddellijk opgeslagen en slechts met grote moeite weer afgebroken.
•Het cholesterolgehalte van varkensvlees blijkt hoog. Vet hangt altijd samen met cholesterol. Het menselijk lichaam heeft cholesterol nodig voor de aanmaak van celmembranen en voor vettransport. Te veel cholesterol veroorzaakt afzetting op de bloedvatwanden en bevordert toenemende vernauwing van de slagaders.
•Ook bevat varkensvlees eiwitten, die vanwege hun structuur snel rotten in uw darmen. Door de hierbij vrijkomende rottingsproducten komen er veel toxines vrij en vormen deze producten een grote belasting voor uw darmen, bloed, lymfe, lever, matrix en nieren. De eiwitstructuur van het vlees van de varkens lijkt op die van mensen. Hierdoor wordt het door het immuunsysteem niet als lichaamsvreemde stof beschouwd en kan het gemakkelijk in het bloed en de lymfe belanden, inclusief alle toxines en eiwit rotting producten. Dit gebeurt veel sneller dan bij alle andere dierlijke en plantaardige eiwitten.
•Het bindweefsel heeft last van zwavelhoudende mycopolysacchariden in het varkensvlees, die zeer slijmig zijn. Dit heeft tot gevolg dat de varkensvleeseters eigenaardige Rubensiaanse opzwelling van het bindweefsel vertonen. Er vindt een opstapeling plaats van slijmsubstanties in pezen, gewrichten, kraakbeen etc., wat o.a. kan leiden tot reuma, arthritis en dicusproblemen. Het bindweefsel zuigt zich als een spons vol met water en zwelt. Aangezien deze zwavelhoudende verbindingen gekoppeld zijn aan bepaalde organen, is het zelfs aan mensen te zien welk varkensvlees ze het liefst eten: hals-, rug-, buikspek of ham. De bindweefselstructuren van de mens worden zwakker door het varkensvlees en er ontstaan eerder klachten van het bewegingsapparaat.
•Varkensvlees bevat veel groeihormonen. Dit veroorzaakt niet alleen bij jongeren een versterkte groei, maar bevordert ook ontstekingen. Aangezien deze groeihormonen alle groeiprocessen bevorderen, bewerkstelligen ze ook de groei van kankercellen.
•Het histamine en imadozolgehalte van varkensvlees is hoog. Hierdoor worden allergieën, netelroos en neurodermitis, abcessen, steenpuisten, negenogen en alle mogelijke ontstekingen bevorderd. Een hoog histaminegehalte maakt ook minder stressbestendig, activeert maagzweren, hartritmestoornissen en hartinfarcten.
•Varkensvlees bevat vreemdsoortige tumorbevorderende stoffen, die als oncogenen, endobionten, siphonospora en polymorfa beschreven worden.
•Varkensvlees bevat virussen, met name griepachtige virussen. Deze virussen vestigen zich meestal in onze longen en grijpen hun kans tijdens een verzwakte periode van ons immuunsysteem. Dit kan ook leiden tot chronische verkoudheden.
•Varkens hebben een slechter ontgiftingsysteem, waardoor ze hun afvalstoffen sneller in vetweefsel opslaan. Bij consumeren van vlees (met vet) moet ons ontgiftingsmechanisme hiermee aan de slag. Levert aldus een grotere belasting op voor ons lichaam.
Nou, als je dit leest worden we wederom niet vrolijk, maar we kunnen begrijpen waarom het eten van varkensvlees zo slecht is voor de gezondheid. Al met al is varkensvlees vies en ongezond vlees. Als we een periode absoluut varkensvlees vrij geleefd hebben, ontstaat er bij toevallig gebruik onmiddellijk een reactie, zoals jeuk, huidklachten en ontstekingen. Op deze manier is onzuivere voeding gemakkelijk en eenvoudig te herkennen

Bron

de koran en de tora als bron opvoeren??? pseudo wetenschap?

25-03-2010, 20:59

Citaat door led_zeppelin:
Jaarlijks sterven er veel meer mensen door het eten van kip.......




Wat zijn risico's?

Er zijn allerlei bacteriën en ziektes die bij kip en gevogelte kunnen voorkomen en waarvan ook mensen ziek kunnen worden. Hieronder leest u wat de meest voorkomende zijn en waar u op moet letten.

Salmonella, campylobacter en listeria
Op rauwe kip en gevogelte kunnen ziekteverwekkers voorkomen. De belangrijkste zijn de bacteriën salmonella en campylobacter. Er kan ook listeria op voorkomen. Ook al is maar een klein deel van het vlees ermee besmet, u kunt er wel goed ziek van worden. Dat geldt vooral voor mensen met een verlaagde weerstand, zoals ouderen, jonge kinderen en zwangeren.

Door enkele voorzorgen in acht te nemen, voorkomt u dat u of uw gezinsleden ziek worden:

x laat kip en gevogelte goed gaar worden.
x werk schoon. Was bestek, snijplanken, borden of bakjes die u voor de rauwe kip heeft gebruikt goed af voor u ze weer gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld de snijplank waarop u rauwe kipfilet gesneden heeft niet voor eten dat al klaar is. Dat voorkomt dat bacteriën van rauwe kip op bereide producten worden overgebracht (kruisbesmetting).
x zorg voor een goede hygiëne. Was bijvoorbeeld na het snijden van rauwe kip de handen met water en zeep en droog ze goed af met een schone handdoek.

Deze voorzorgen gelden ook voor kip die als salmonellavrij wordt aangeboden. Op deze kip kan namelijk wel campylobacter voorkomen.

Bij ingevroren kip komen minder ziekteverwekkers voor. Maar ook dan is het belangrijk de kip door en door te verhitten.

Vanwege deze risico’s staat er op het etiket van pluimveevlees een waarschuwing met de volgende tekst:
"Let op, geef schadelijke bacteriën geen kans. Zorg daarom dat deze bacteriën niet via de verpakking, uw handen of het keukengerei in uw eten terechtkomen. Maak dit vlees door en door gaar om deze bacteriën uit te schakelen."

Bederf
Verder zijn kip en gevogelte gevoelig voor bederf. Ook goed bewaren is dus belangrijk.

Vogelgriep is geen risico
Onder kippen of kalkoenen kan vogelgriep voorkomen, ook wel bekend als vogelpest. Vogelgriep wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus wordt voornamelijk overgedragen door de lucht. Het kan mensen alleen besmetten via intensief contact met zieke of dode vogels. Ook kippen die zijn ingeënt tegen vogelgriep, dragen het virus niet over. Het eten van kip is daarom veilig, óók in tijden van vogelgriep.
U hoeft ook niet bang te zijn kip met vogelgriep te eten. Alle dieren worden voor het slachten gekeurd. Om vogelgriep te bestrijden, worden kippen die (vermoedelijk) ziek zijn, vernietigd en dus niet verkocht.
Overigens zal het virus - in het denkbeeldige geval dat er toch besmet kippenvlees of eieren verkocht zijn - verhitting niet overleven.

http://www.voedingscentrum.nl/nl/eten-herkomst/voedingsmiddelen/vlees/kip/wat-zijn-risicos.aspx


Met zoveel soorten vlees moet je hygiënisch omgaan, dat is volgens mij niks nieuws. Als je gewoon de kip goed bereid is er niks aan de hand.

En volgens mij las ik laatst iets over iets geheet de varkensgriep ( mexicaanse griep ) ?

25-03-2010, 21:04

Citaat door Lyubavitsh:
Met zoveel soorten vlees moet je hygiënisch omgaan, dat is volgens mij niks nieuws. Als je gewoon de kip goed bereid is er niks aan de hand.

En volgens mij las ik laatst iets over iets geheet de varkensgriep ( mexicaanse griep ) ?


Ja, er is ook Q-koorts (geiten/lammeren) en BSE (runderen) en we hebben SARS gehad wat door vogels (waaronder kippen) verspreid werd.

Varkensvlees is niet slechter of gevaarlijker dan ander vlees. Je moet alleen niet de hele dag spek eten, want daar word je moddervet van. Varkenshaas is dan weer vrij mager.

Ik eet trouwens al mijn hele leven varkensvlees en ik voel me kiplekker

25-03-2010, 21:08

Citaat door led_zeppelin:
Ja, er is ook Q-koorts (geiten/lammeren) en BSE (runderen) en we hebben SARS gehad wat door vogels (waaronder kippen) verspreid werd.

Varkensvlees is niet slechter of gevaarlijker dan ander vlees. Je moet alleen niet de hele dag spek eten, want daar word je moddervet van. Varkenshaas is dan weer vrij mager.

Ik eet trouwens al mijn hele leven varkensvlees en ik voel me kiplekker


Het eten van varkensvlees is aangetoond ongezonder dan anderen soorten vlees. Het vlees wat wij in de winkel kopen van geiten, koeien en kippen en die thuis gewoon normaal bereiden, is gewoon gezonder dan die van varkens, het heeft minder nadelen.

Ze mogen dan zoveel soorten ziektes hebben, dat betekent niet dat wij er last van hebben. Komt dan ook doordat ze volgespoten worden met hormonen.

Varkensvlees kan je in mate eten, maar is in vergelijking met het andere soorten vlees, een stuk ongezonder. En dat je het eet hoeft niet gelijk te betekenen dat je dik of ongezond bent, dat zou natuurlijk nergens op slaan.

25-03-2010, 21:11

Citaat door Lyubavitsh:
Het eten van varkensvlees is aangetoond ongezonder dan anderen soorten vlees. Het vlees wat wij in de winkel kopen van geiten, koeien en kippen en die thuis gewoon normaal bereiden, is gewoon gezonder dan die van varkens, het heeft minder nadelen.

Ze mogen dan zoveel soorten ziektes hebben, dat betekent niet dat wij er last van hebben. Komt dan ook doordat ze volgespoten worden met hormonen.

Varkensvlees kan je in mate eten, maar is in vergelijking met het andere soorten vlees, een stuk ongezonder. En dat je het eet hoeft niet gelijk te betekenen dat je dik of ongezond bent, dat zou natuurlijk nergens op slaan.


Het is echt onzin wat je schrijft. Te vet eten is slecht. En sommig varkensvlees is vet. Dat is alles. Mensen die varkensvlees eten leven niet korter of zijn niet vaker ziek dan mensen die dat niet doen.

25-03-2010, 21:13
Word vegetariër.

25-03-2010, 21:14

Citaat door Berberiffia:
Dit artikel gaat over het eten van varkensvlees en de mogelijke negatieve invloed ...kwaaaaak, kwaaaaak, kwaaaak... <<snip>>

Bron




Biodanza
Bodywrap en Lypossage
Ayurvedische Massage
Yoga
NES-Gezondheidsscan
Quantum Touch
Guasha
Voedingsscan

25-03-2010, 21:15

Citaat door led_zeppelin:
Het is echt onzin wat je schrijft. Te vet eten is slecht. En sommig varkensvlees is vet. Dat is alles. Mensen die varkensvlees eten leven niet korter of zijn niet vaker ziek dan mensen die dat niet doen.


Varkensvlees IS slechter, dat heeft onderzoek aangetoond. Bekijk de bron maar zelf of hebben andere onderzoeken het tegendeel aangetoond dan?

25-03-2010, 21:17



Citaat door Lyubavitsh:
Varkensvlees IS slechter, dat heeft onderzoek aangetoond. Bekijk de bron maar zelf of hebben andere onderzoeken het tegendeel aangetoond dan?


rot op met je 'bron'. een obscuur stel zwendelaars dat probeert hun snake-oil aan de man te brengen.

25-03-2010, 21:18

Citaat door Lyubavitsh:
Varkensvlees IS slechter, dat heeft onderzoek aangetoond. Bekijk de bron maar zelf of hebben andere onderzoeken het tegendeel aangetoond dan?


De "bron" is een of ander antroposofisch hippiecentrum voor voedingsnono's en bomenknuffelaars. Natuurlijk neem ik die bron niet serieus. Kijk naar wat ik hierboven post over rund en kip. Dat komt van het Voedingscentrum, een overheidsorganisatie en dus betrouwbare informatie.

25-03-2010, 21:18

Citaat door led_zeppelin:
De "bron" is een of ander antroposofisch hippiecentrum voor voedingsnono's en bomenknuffelaars. Natuurlijk neem ik die bron niet serieus. Kijk naar wat ik hierboven post. Dat komt van het Voedingscentrum, een overheidsorganisatie en dus betrouwbare informatie.


antroposofen moeten dood. het zijn kryptofascisten.

Pagina's : [1] 2