Bekijk volle/desktop versie : De Islam Is Superieur!



25-03-2010, 13:44
Allah swt zegt in zijn Qur´an:


وَلاَ تَهِنُوا وَلاَ تَ�xْزَنُوا وَأَنْتُمُ الأَعْلَوْنَ إِنْ كُنْتُمْ مُّؤْمِنِينَ
Verslapt noch treurt; gij zult zeker overwinnaar worden, als gij gelovig blijft.
Al-Imraan, 139


Je zou kunnen denken dat deze Aya slechts betrekking heeft op de Moeslims die Jihad al-Asghar verrichten. Echter, als we de Tafsir van Ismail ibn Kathir erbij pakken, leren wij het volgende:


‘’ …for surely, the ultimate victory and triumph will be yours, O believers.’’


De woordkeuze van ibn Kathir is opmerkelijk. Hij verteld ons dat de uiteindelijke overwinning voor de gelovigen zal zijn. Dit betekent niet slechts een overwinning op het slagveld. Nee, met dit vers wordt de uiteindelijke overwinning van de Islam als ideologie bedoelt.

Sayyid Qutb zegt hierover in ‘’zijn’’ Ma'alim fi'l-Tariq:


‘’... de geest van deze boodschap en haar toepassing, met haar talrijke implicaties is grootser en ruimer dan dit speciale aspect. Het beschrijft eerder de uiteindelijke staat van onze gedachtewereld, die het geweten van de gelovigen, zijn gedachten en zijn inschatting van zaken, gebeurtenissen, waarden en personen dient te inspireren.’’


De Triomfantelijke staat waarin de Islam zich uiteindelijk en spoedig zal bevinden, dient elke Moeslim keer op keer te herdenken. Dit is namelijk het verschil tussen een ongelovige en een Moeslim, wij hebben vetrouwen in Islam en weten dat Allah swt zijn belofte nooit breekt en dat zijn hulp nabij is. Derhalve wordt de druk voor ons nooit te veel en kunnen wij alles en iedereen het hoofd bieden. Wij behoren tot de Oemmah van Mohammed , de gemeenschap waarover Allah swt zegt:


كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ
Gij (Moslims) zijt het beste volk dat voor de mensheid (ter lering) is verwekt
Al-Imraan, 110]


Wie kan een betere daad verichten dan het komen tot de Islam? En wie kan een betere levensbezigheid vinden dan het praktiseren van de Islam? Subhan’Allah, wij hebben praktisch al overwonnen!

Wederom Sayyid Qutb:


‘’Het betekent, dat het boven alle machten van de aarde staat, die van het geloof zijn afgeweken, boven alle waarden van de aarde, die niet van de bron van het geloof zijn afgeleid; boven alle gewoontes van de aarde die niet door het geloof gekleurd zijn, boven alle wetten van de wetten van de aarde die niet door het geloof zijn ingesteld en boven alle gewoontes die niet uit het geloof voortkomen.’’


Vanwaar komen dan de gevoelens van zwakte? Waarom voelen wij ons neergeslagen? Waarom zijn wij verdrietig? Zien wij de toekomst somber in? Zeggen wij pas Elhamdoulilah als het goed met ons gaat naar de maatstaven van het wereldse leven? Weten wij dan niet dat wij, vanwege het feit dat wij Moeslims zijn, ons superieus aan andere moeten voelen én gedragen, niet slechts als de anderen in een mindere positie dan ons verkeren. Zelfs nu, nu onze broeders en zusters wereldwijd nog slechter worden behandeld als dieren, dienen wij blij te zijn met het grootste bezit wat iemand maar kan hebben, de Islam.

25-03-2010, 13:48


xxsorry ik heb precies dezelfde topic maar ik was een heel stuk vergeten. xxx

26-03-2010, 20:09
Asalaam Alikum Wa Rahmat Allah Wa Barakthu,

BarakAllahu feeki voor het delen zuster.

Wa Salaam.

27-03-2010, 11:07
Vanwaar komen dan de gevoelens van zwakte? Waarom voelen wij ons neergeslagen?
[B]ألا بذكر الله تطمئن القلوب
ألا بذكر الله تطمئن القلوب

فاطمئني يا قلوب..
بذكر علام الغيوب..
ولتخضعي في النداء..
في الشروق وفي الغروب..
ولتسلكي خير الدروب ..
ولتذكري رب السماء..
ذكراً كثيراً في الرخاء..
لتسلمي هول الخطوب..
وما أصابك من بلاء..
ففيه تكفير الذنوب..
ولت

27-03-2010, 11:09


hij wil de van de tekst meenemen, jammer

28-03-2010, 10:20

Citaat door Tahmid:
Asalaam Alikum Wa Rahmat Allah Wa Barakthu,

BarakAllahu feeki voor het delen zuster.

Wa Salaam.