Citaat:
Origineel gepost door NeshWaha
wie heeft voor mij het paella recept van KP????
salaam 3alikoem,
ja ja die heb ik gelukkig bijna al haar recepten heb ik of uitgeprint of opgeslagen.
Paella recept van KP:
Je hebt nodig 1 paella pan of een grote koekepan .
500g inktvis calamares
100g kleine gambas
6 stuks voor versering grote gambas niet de grootste natuurlijk
300g mosselen
300g vongole is een soort schelp
250g cabeljauw filet of wagen
1 rode en 1 groene paprika
3teentjes knoflook
een kop doperwetjes kleintjes van bondeweel
rijst: ik zelf gebruik voor paella de spaanse rijst mooi rond en klein, maar je kan ook basmatti rijst gebruiken keus genoeg.
De kruiden:
zout
peper
komijn
paprikapoeder
zafran+zafran lhor
een knorr vis blokje
en eventeweel vis kruiden als je die hebt
Bereiding:
je maakt de calamar schoon en je snijt het in reepjes niet te lang.
je maakt mosselen schoon goed boenen want er zit vaak zand corels aan vast. daarna de kabeljauw in stukken snijden en dan de gambas pellen en daarna ga je de paprika in kleine blokjes snijden en de knoflook persen.
De pan op het vuur een flink scheut olijven olie er in decalamares doe je er in en goed bakken daarna doe je die 100g kleine gambas er ook in goed blijven bakken na ongeveer fijf minuten doe je de paprika en de knoflook er bij tekens blijven omscheppen en dan de erwetjes er bij.
dan strooi gelijkmatig de kruiden overheen en je kruimelt het blokje er overheen dan gaat de kabeljauw stukjes + de mosselen+ de vongole en dan goed mixen dat de kruiden door de vis worden opgenomen en dan gaat als laatste de rijst door heen ongeveer 250g a300g ik doe het meestal op gevoel . de eene houdt van meer rijst en de andere van meer vis .
Ik persoonlijk hou van meer vis .
en als je de rijst goed door de vis hebt gemixt doe je er waterbij tot de rand van de pan en dan zit je de grote gambas er op .en dan dek je die pan met folie ongeveer 20 minuten laten suderen op een kleine pitje.
af en toe kijken of de rijst gaar is het mag niet paperig worden de rijst moet hele korrel blijven en proeven op zout natuurlijk.want je weet vis houd van zout.
Ik heb geprobeerd om ook haar foto's hier te zetten maar is me niet gelukt
ps: als je je email adres doorgeeft kan ik het nog doorsturen.