Bekijk volle/desktop versie : Hoe krijgen jullie die decoratie van poedersuiker en kaneel zo mooi?



09-03-2010, 18:52
Zie foto, het lukt mij nooit zo mooi.




09-03-2010, 19:30


Up!

09-03-2010, 19:32

Citaat door Abriko0sje_:
Up!



Vraagje, wat doe je om af te vallen

09-03-2010, 19:34
misschien net als met slagroom in een zakje met een gaatje of met een rietje ofzo..

09-03-2010, 19:38


Ja, misschien maar denk het niet.

10-03-2010, 00:08
een vel papier en daar hokjes of driehoekjes uitknippen opleggen op je gebak en besuikeren.

10-03-2010, 09:58
Aha, serieus? Is er geen makkelijkere manier?

12-03-2010, 20:39
gewoon steeds beetje kaneel tussen twee vingers (duim en wijsvinger) en zo rustig een lijntje maken.
En anders indd met vel papier en vormpjes erin knippen. erop leggen en bestrooien.

14-03-2010, 10:04
...repen knippen en in ruitvorm erop leggen en dan decoreren.
Er bestaan ook van die silconen sjablonen om poedersuiker mee te decoreren,die kun je zo afwassen... bij de Xenos,geloof ik..

14-03-2010, 13:44
Ah thnx ladies. Ik zal even bij de Xenos kijken binnenkort insha Allaah.

14-03-2010, 18:04

Citaat door Mysha:
Zie foto, het lukt mij nooit zo mooi.









Recept aub?

14-03-2010, 18:08
Poedersuiker zeeven met een zeef en daarna kaneel in potje die een kleine gatje heeft strooien .

14-03-2010, 18:25



Citaat door rabiaa:
Recept aub?

Pan harcha - recept is van Islaamparel


Citaat:
[Ingrediënten:
250 gram fijne smid
250 ml. Lauwe melk
200 ml. gesmolten boter of olie
2 eieren
3 à 4 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
snufje zout
Poedersuiker en kaneel om te bestrooien.

Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed met de hand; niet kneden!

Doe nu een koekenpan op een vlamverdeler op de grootste gaspit. Laat de koekenpan goed heet worden. Zet nu het vuur laag!

Neem de koekenpan van het vuur en vet deze in met boter en bestrooi met wat griesmeel. Giet daar het beslag in. Laat dit op laag vuur bakken (dit duurt een poos!). Wanneer de bovenkant droog aanvoelt (voel met je hand!) dan draai je de panharcha om met een grote deksel van een pan en laat je het aan de andere kant mooi bruin bakken.

Iets af laten koelen. Bestrooien met poedersuiker en eventueel kaneel. Lekker als ontbijt (met bijvoorbeeld honing) of in de avond bij de thee!
Ps. ik doe er nog een paar druppels vanille of amandelaroma bij. En het vuur zet ik echt op zn allerzachts bijna.

14-03-2010, 18:26

Citaat door nesma:
Poedersuiker zeeven met een zeef en daarna kaneel in potje die een kleine gatje heeft strooien .

Zo deed ik het, maar kwam echt niet zo mooi hoor.