Bekijk volle/desktop versie : Andy van der Meyde debuteert bij PSV met verlies tegen Sparta!!

09-03-2010, 16:30
Jong Sparta pakt koppositie terug

In de beloftencompetitie stond de kraker tussen de nummer 1 (Jong PSV) en de nummer 2 (Jong Sparta) op het programma. En Jong Sparta leverde in Eindhoven een prachtige prestatie door met 1-2 te winnen! Sparta neemt hiermee de koppositie over van PSV.

Sparta kwam eigenlijk de hele wedstrijd niet in grote problemen. Bij rust stond het al 0-1, door een intikkertje van de mee opgekomen Bentem. Na rust vergrootte de Rotterdamse youngsters in de 66e minuut de voorsprong naar 0-2, doordat Joey Godee de bal vol raakte, na een voorzet van Abdul. De Eindhovenaren kwamen vijf minuten later nog terug tot 1-2. Uiteraard ging PSV nog op jacht naar de gelijkmaker, maar Jong Sparta raakte niet in paniek en hield de wedstrijd onder controle. De 1-2 bleef dan ook op de borden staan, en dat was verdiend.

Hoewel Jong Sparta de koppositie weer inneemt is het wel zo dat Jong PSV nog steeds één verliespunt minder heeft dan Jong Sparta. En ook de nummer 3, Jong Ajax, heeft een verliespunt minder dan Sparta.

Jong AZ daarentegen speelde gisteren gelijk en lijkt af te haken in de titelstrijd. Een andere concurrent in de titelstrijd, Vitesse/AGOVV, kwam deze maandag eveneens niet verder dan een gelijkspel.

In totaal worden er 26 wedstrijden gespeeld en de eindfase van de competitie wordt dus spannend.