Bekijk volle/desktop versie : Einde van goedkope vliegmaatschappijen?



05-03-2010, 12:19
AMSTERDAM – Nederlandse vliegtuigpassagiers die in de afgelopen vijf jaar meer dan drie uur vertraging hebben opgelopen kunnen tot 600 euro terugclaimen bij hun vliegtuigmaatschappij.

Dit is een gevolg van een vonnis van de Haarlemse rechtbank, zo meldt de Volkskrant vrijdag.
Vorig jaar bepaalde het Europese Hof van Justitie al dat dergelijke passagiers recht hebben op een vergoeding, maar om als Nederlander een claim in te dienen moest er eerst een uitspraak van een Nederlandse rechter zijn gedaan.
Dit is nu gebeurd. Luchtvaartmaatschappij Martinair werd door de rechter veroordeeld tot het betalen van een vergoeding aan een passagier die bij een vlucht in 2007 een grote vertraging opliep.

De uitspraak van de Nederlandse rechter kost luchtvaartmaatschappijen mogelijk miljoenen euro's. De Europese luchtvaartsector vreest dat het besluit van het Europese Hof tot een jaarlijkse schadepost van 3 tot 5 miljard leidt, zo verklaarde de sector eerder.
Er liggen nog duizenden dossiers bij verzekeraars en het bureau EU-claim, van consumenten die aanspraak maken op een vergoeding bij luchtvaartmaatschappijen.


Bron: http://www.nu.nl/economie/2198997/vergoeding-bij-vertraging-vliegtuig-.html


Dit kon wel eens heel kwalijk worden voor alle low-cost maatschappijen. Als ze dit in hun prijzen moeten doorcalculeren denk ik niet dat ze nog voor een paar tientjes kunnen vliegen.

05-03-2010, 12:22


Ik heb liever goede en eerlijke service dan low budget reizen. Het is toch vervelend als je al maanden uitkijkt naar je heerlijke vakantie en vervolgens je vlucht niet gaat en je niet eens je geld terugkrijgt.