Bekijk volle/desktop versie : Arabische media openen aanval op Shaykh Abdul-Rahman al-Barrak's fatwa



25-02-2010, 15:41
Het misinterpreteren van zijn woorden is al begonnen door de seculiere media.

Volg het nieuws hier insha Allah..

http://forums.islamicawakening.com/f18/sh-al-barrak-vs-secularists-round-2-promoting-ikhtilat-kufr-33546/

25-02-2010, 15:49


Niet alleen seculieren maar ook zogenaamde geleerden vallen hem nu aan.

25-02-2010, 16:37
waarom dan?

25-02-2010, 19:04

Citaat door ouafaetoen:
waarom dan?


''Dood degenen die oproepen naar mixen van mannen en vrouwen''



Fatwa door Shaykh Abd ar-Rahman bin Naasir al-Baraak
Vertaald door Abu Marwan al-Riffi.
Datum 25-02-10

Alle lof zij Allah, Meester van al de werelden, en moge de zegeningen van Allah met onze Profeet Mohammed zijn, met zijn volk en al zijn Metgezellen. Wat betreft wat volgt:

Voorzeker het mengen tussen mannen en vrouwen op werk en bij het studeren - en het wordt gepromoot door de modernisten - is verboden, omdat wat er komt kijken bij dit verboden is tussen (niet-Mahram) mannen en vrouwen- elkaar zien, jezelf mooier maken voor elkaar, samen reizen, samen privé en praten met elkaar; en dit is allemaal een pad naar wat daarna komt.

En het motief van de modernisten om het mixen van de twee te promoten is van belang:

1: Het verwijderen (van de Islamitische levensstijl) richting de vreemde levensstijl van de ongelovigen, dus hun denken is ongebruikelijk en zij willen de Ummah vervreemden (van de Islamitische levensstijl); sterker nog zij willen deze vervreemding verplichten.

2: Het volgen van begeerten, zoals Hij, Verheven is Hij zei (interpretatie van de betekenis): {maar zij, die hun lagere begeerte volgen, wensen dat gij ver zult afdwalen.} [An-Nisā' :27]

En wie er ook probeert dit mixen toegestaan te maken- en als zij naar deze verboden zaken oproepen- is iemand die probeert deze verboden zaken toegestaan te maken, en wie het ook toegestaan maakt dan is hij een ongelovige. En de betekenis hiervan is dat iemand een afvallige wordt. Dus adviseer en vestig het bewijs op zo'n persoon, dan als hij terugkeert (dan is het goed), zoniet dood (deze persoon)!

En de basis voor dat is dat wie er ook een zaak ontkent die met noodzaak (dharuurah) gekend (ma'luum) is van de religie van al-Islaam, is een ongelovige vanwege ontkenning of het tegengaan van de oordelen van de wet.; en dit staat vast en is zeer bekend onder de geleerden van al-Islaam, dat is het verbod op mixen tussen mannen en vrouwen op de manier zoals vermeld.

En het proces van arbeid heeft plaatsgevonden zonder het mixen onder de Moslims in elke tijd tot aan de bezetting van de Joden en Christenen van de meerderheid van de Islamitische landen, en dit is wat 'Kolonialisme' wordt genoemd; en vrouwen werden vervreemd en opgeroepen te rebelleren tegen de Islamitische regelgevingen en Islamitisch gedrag onder het mom van 'Vrouwen bevrijding'; het aannemen (van dit) was de belangrijkste middel om de Moslim maatschappij te veranderen en het te vervreemden; en de verspreiding van losbandigheid en ontucht in (de maatschappij) door de instelling van libertinisme zoals bioscopen, danszalen en zang.

En voorzeker ons land, het Koningkrijk van Saoedie Arabië, het land van de twee Heilige Plaatsen was ver van dat toen Allah het vrijwaarde van de last van Christelijke Kolonisatie. En voorzeker Allah zegende dit land met een Da'wah van hervorming en heropleving van de Da'wah van Tawhid aan de hand van de twee Imams, Mohammed bin Abd al-Wahhaab en Mohammed bin Sa'uud, moge Allah genadig zijn naar hen allebei - de Da'wah waarvan zijn sporen niet ophielden met het schenken van vruchten aan ons, en alle lof zij Allah; sterker nog de vaandeldragers van al-Islaam hebben (de kolonisators) tot razernij gedreven dat dit land trouw bleef aan zijn pure oorsprong, puurheid van zijn maatschappij en de deugdzaamheid van zijn vrouwen; dus het aannemen van de Da'wah naar wat 'Vrouwenrechten' wordt genoemd is een middel om hun (Kolonistische) doelen te bereiken; dus zij willen de hijaab verbieden, het verwijderen van de verboden en het mixen tussen mannen en vrouwen op de werkvloer en studieplek. Erger nog zij willen mannen en vrouwen gelijk maken in alles en dit is bevestigd door Zijn, Verheven is Hij, uitspraak (interpretatie van de betekenis): {maar zij, die hun lagere begeerte volgen, wensen dat gij ver zult afdwalen.} [An-Nisā' :27] en ter verduidelijking het zijn hen die de begeerten volgen met ontucht, de Joden en Christenen, zoals verklaard door Ibn Kathir en het is doorgegeven op de autoriteit van de Salaf, moge Allah tevreden zijn met hen.

[--]

Abd ar-Rahman bin Naasir al-Baraak
8ste van Rabi’al-Awwal, 1431

[Bron: http://albarrak.islamlight.net/index.php?option=content&task=view&id=17426]