Bekijk volle/desktop versie : Nieuwe album Johhny Cash



23-02-2010, 19:35
Op 26 februari, de dag dat Johnny Cash 78 jaar oud zou zijn geworden, wordt er een nieuw album van de countryzanger uitgebracht. Het album bevat de laatste nummers die Cash ooit opnam.

Cash nam de nummers van dit album op tussen het overlijden van zijn vrouw June Carter Cash en zijn eigen dood. Het album bevat onder andere covers van nummers van Sheryl Crow, Kris Kristofferson, Tom Paxton en Bob Nolan. Het nummer I Corinthians: 15:55 is door Cash zelf geschreven in de laatst drie jaar van zijn leven.

Het album is opgenomen door Cash’s vaste engineer David “Fergie” Ferguson, en net zoals de vorige vijf albums in de American Recordings serie is American VI: Ain’t No Grave geproduceerd door Rick Rubin. Vanaf 1993 – toen hij tekende bij Rubin’s American-label – tot aan zijn dood in 2003 nam Cash veel akoestische nummers en covers op, die later onder de noemer ‘American Recordings’ als cd-reeks uitgebracht werden. Dit is het laatste album laaste uit die reeks.

BRON


En als je wat stukjes wilt horen KLIK


Man zo mooi, tranen...

23-02-2010, 19:42


Johnny Cash

Ik hoop dat ze zijn muziek niet meer remixen, er zijn grenzen

23-02-2010, 19:49

Citaat door MrJaNouEn:
Zijn er remixen van hem dan? briljante zanger en schrijver. Zelfs zijn covers zijn soms beter dan het origineel. Zijn platen met Rubin zijn hartverscheurend mooi.


Yep, dit is het zesde en laatste deel in de American serie geproduceerd door Rubin, hartverscheurend mooi is precies de juiste term.

23-02-2010, 19:51


Ik heb even geluisterd. Het is wel een heel traag en triest album...

Johnny Cash is een van de weinige artiesten die een cover kan maken die beter is dan het origineel.