Bekijk volle/desktop versie : Waarom mannen vreemd gaan



21-02-2010, 21:07
Waarom mannen vreemd gaan?
Bindingsangst of op zoek naar spanning? Relatietherapeute Carolien Roodsvoets signaleert vijf type cheaters. Lees Waarom mannen vreemd gaan!

Monogamie een illusie? Het lijkt er wel op. Slechts drie procent van alle diersoorten heeft genoeg aan één partner. En daar hoort de mens niet bij! Het lijkt dus niet biologisch bepaald om de ander eeuwig trouw te beloven. Of zijn er andere redenen? Volgens relatietherapeute Carolien Roodsvoets zijn er vijf types mannelijke vreemdgangers. Één daarvan is ‘de machtige’ man. Deze man heeft status en denkt dat een minnares meer of minder geen kwaad kan. Behoort immers allemaal tot zijn territorium.

Nr 2. Hij kon de verleiding niet weerstaan. Een veelgehoorde smoes om zijn gedrag goed te praten. De ‘grenzeloze’ man ziet elk verbod als een uitdaging. Zijn verstand gebruikt hij dan ook niet, slechts zijn emoties. Als de situatie zich voordoet dat de hottest babe uit de plaatselijke stamkroeg hem wel ziet zitten, grijpt hij deze kans met gretige handen aan. Ookal is hij niet fanatiek op zoek naar een spannend uitstapje, hij stelt zich toch flexibel op.

Nr. 3. De zogenaamde ‘Don Juan’ is inmiddels de tel kwijt geraakt. Deze dwangmatige man wil zich niet binden en probeert zoveel mogelijk vrouwen zijn bed in te lokken. Dát heeft hij dan weer nodig om zijn zelfvertrouwen een boost te geven. Zo hoopt hij zijn mannelijke identiteit te kunnen bewijzen. Mannen zijn beter in staat om lust en liefde los van elkaar te zien. Zijn veroveringen werken dan ook verslavend, met liefde heeft het niks te maken!

Nr 4. Ruzie gehad, staat jullie liefdesleven op een laag pitje of zijn jullie gewoonweg uit elkaar gegroeid? Er zijn vele redenen op te noemen waarom hij vreemd gaat. Volgens Carolien doet de ‘getraumatiseerde’ man dat omdat hij een nare jeugd heeft gehad. Door zijn dominante moeder die hem verwaarloosde, ziet hij zijn partner ook als een ‘boze heks’. Uit woede zoekt hij veiligheid en genegenheid bij een minnares, de zogenaamde ‘goede moeder’. Dat verklaart alles!

Nr 5. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar mannen zijn ook wel eens onzeker over zichzelf. Doet hij het bijvoorbeeld allemaal wel goed in bed? Valt hij nog in de smaak bij het andere geslacht? Puur en alleen om zijn gestrande ego te strelen, laat hij zich in met een andere vrouw. Deze ‘narcistische’ man bekommert zich vooral om zichzelf. Hij wil graag bewonderd worden, als het even kan door een andere aantrekkelijke vrouw. Dan kan hij er weer even tegen aan.