Bekijk volle/desktop versie : De Grootste Diefstal uit de Geschiedenis



19-02-2010, 12:17
door Shaykh Abu Anas Ash-Shaami


Bron tawhed.ws



Inderdaad…

Een grote diefstal en wel op klaarlichte dag ,voor de ogen van jan en alleman en zonder enige afkeur noch gefluister van de onheilsbode. De naakte onheilsbode zweeg, trok zijn kleren aan en vertrok alsof het hem allemaal niet aanging.

Weet je welke diefstal er plaatsvindt…?

In het kort, het is de Islamitische Zaak in zijn geheel..

En door wie?

Helaas, door de voorgangers en leiders..

Maar op welke wijze dan?...

Kort samengevat:

Na de val van het Khalifaat door Kemal Ataturk begon het secularisme aan zijn opmars in onze samenlevingen. Het ontstaan van deze seculiere ideologie was gebaseerd op 2 valse gezegdes namelijk:


“Geef aan Caesar wat van Caesar is, en geef aan God wat van God is.”


En het andere was:

“Het geloof is voor Allah en de natie is voor allen.”


Het islamitische concept begon beide gezegdes te confronteren om aan te tonen dat het secularisme een zwakke fundament heeft en dat het tegengesteld is aan de zuivere sjariah.


De Islamitische denkers schreven talloze boeken waarin ze de grote verschillen uiteenzetten tussen ons en deze Europese samenlevingen wiens ideologische karakteristieken en historische moeilijkheden het mogelijk maakten dat een brede Europese maatschappelijke beweging gevormd werd die met deze ideologie [het secularism])een tegenwicht vormde tegen de tirannie van de Kerk.


Onze Islamitische samenlevingen waren daarentegen gedurende de historie altijd sterk verbonden met hun Reine Shariah en het Volmaakte Geloof.


Het doel was zeer helder; het bewerkstelligen van de Hukm van Allah Subhaanahu wa Ta'ala op Zijn dienaren, zodat deze hen zou beschermen en zij aan de Quraan onderworpen zouden zijn. Zodat elke mens zijn plaats en positie zou krijgen in de Islamitische samenleving.

De jonge Islamitische bewegingen begon haar aanval gedurende een periode van culturele verval welke resulteerde in een innerlijke verslagenheid... Deze [innerlijke verslagenheid] ging gepaard met een onrijpe intellectualiteit die werd veroorzaakt door onder andere: de noviteit van de ervaring, de hoge snelheid waarin de ontwikkelingen plaatsvonden, de zwakte van de sjar’ en fiqh basis en het overnemen van bepaalde geínnoveerde doctrines en methodieken van de Kalamiyoon [filosofen] en soefi-sektes. [Daarbij] negeerden zij AllahÂ’s universele wetten waarmee Hij, Subhaanahu wa Ta'ala, Zijn schepping instelde en over het Lot beschikte.


Dit alles resulteerde in herhaaldelijke mislukkingen en vernietigende nederlagen die diepe wonden veroorzaakten en de moraal deden verzwakken. Nadat de hoop verloren ging om het beoogde en oorspronkelijk doel te behalen , was er een vruchtbare bodem gelegd voor de ontkieming van deze kruising met een westerse product [secularisme].


En als de zielen groot zijn dan volgen de lichamen diens wens...

...maar als de beoogde doelen hoog zijn en de zielen zwak en ziek - vooral als daarbij een leegheid van de harten, blindheid van de ogen en een zwakke verbondenheid met Allah de Verhevene, de Almachtige bestaat - dan zullen de zielen roestig worden en zal er begonnen worden aan een zoektocht naar een gemakkelijker en veiliger doel.


Op deze wijze werd het oorspronkelijke doel geschrapt en werden de slogans over het toepassen van de shariah en de koranische oplossing gesmoord. We horen tegenwoordig amper een prediker die hiernaar oproept...


De doelen werden laagdrempelig totdat ze volledig werelds werden…

Luister met mij naar wat een van dezen [Mahfoud Nahnah] zei in een interview toen hij werd gevraagd over wat zijn partij [Algerijnse Islamitische Partij] wenste te bereiken. Het antwoord wat ik onthouden heb was dat hij zei:

“Wij werken toe naar een welzijnsstaat waarin de Moslim gelijk is aan de Christen en de communist... De Moslim in zijn moskee, de Christen in zijn kerk en de communist in zijn hoofdkwartier.”

Dit doet mij ook herinneren aan wat er in het tijdschrift ‘De Samenleving’ in 1996 verscheen over de woede van de koptische hoofdpriester Shenuda toen hij uit een Egyptische krant vernam wat de leider van de Moslimbroederschap [Ikhwaan] over hem had gezegd; namelijk dat een kopt nooit een leider kan zijn van een Islamitische land.


Snel hierna [toen de Moslimbroederschap vernam van de woede van Shenuda] stuurden zij samen met de Egyptische Arbeiderspartij afgezanten die zich verontschuldigden en zwoeren dat het verkeerd geínterpreteerd was en dat ze hun partij programma en visie verduidelijkt hebben. Zij [de Ikhwaan] beschouwen namelijk alle burgers als gelijkwaardig en slechts vanwege het burgerschap wordt een moslim gelijk aan de jood of christen , in alle rechten en plichten van de Kerk tot en met het leiderschap aan toe.

Je dient ook te weten dat de Ikhwaan alle regels van de Quraan, Sunnah en ijmaa' betreffende de dhimma hebben laten vervallen en zij vervingen dit door het staatsburgerschap. Dit kwam voort uit een boek dat Salim Awah had geschreven en waarin hij alle Quraan-regels ophief met een penstreek.


En Allah Subhaanahu wa Ta'ala weet dat ik die nacht nauwelijks kon slapen en steeds zat te peinzen… Mijzelf inbeeldend hoe er een Islamitische Staat kon zijn die geregeerd werd door de koptisch priester Shenuda met het kruis op zijn borst, zijn zwarte tulband op zijn hoofd en de staf in zijn hand… En vergeef me maar mijn vermoeide verstand en beperkte begrip konden zich dit verbazingwekkende beeld nauwelijks voorstellen..

Niet ver van ons is de uitlating van Muhsin 'Abd Al-Hamid, een lid van het ‘Amerikaanse’ Regeringscongres, tijdens een nationale vergadering in het Noorden van Irak, hij zei: “We moeten stoppen om op een fundamentalistische wijze te denken waarbij de ene zijn rechten verzekerd zijn en de andere zijn rechten worden ontnomen bij de opbouw van de natie.” Naast hem zaten al-Barzani en Talabaani, de leiders van de kufr en ketterij… en tot Allah Subhaanahu wa Ta'ala doen wij ons beklag.


Zijn dezen vergeten dat het hoofddoel van onze streven en onze prediking het realiseren van de 'Uboodiyyah voor Allah Subhaanahu wa Ta'ala is, op basis van de Tawheed welke de Quranische weegschaal is die onze positie bepaalt tegen de personen, sektes en ideologieén. [De Tawheed] die ons concept vormt en gevoelens verwoordt waarop we ons leven bouwen, en niet op een wereldse fundament want dit betekent secularisme.

De teloorgang en degradatie van de doelen, het uitsterven van de Islamitische bewegingen, de vruchten hiervan zijn overal om ons heen te zien… Neem als voorbeeld de dialoog tussen de Islam en het Westen, het doel in de koran is om de mensen te leiden naar de Weg en hen te overtuigen door middel van de heldere bewijzen en toespraak. Echter dit doel is in de handen van onze voorgangers veranderd tot het bewerkstelling van veiligheid en vrede, een samenleving van verzoening en liefde in volledige ontkenning van de Quranische werkelijkheid en dat is het voortduren van de strijd tussen de waarheid en de valsheid.


En zij zullen niet ophouden, u te bevechten, totdat zij u van uw geloof hebben afgebracht, als zij kunnen.
[Surrat Al-Baqarah; 217]


En de Joden en de Christenen zullen u nooit welgezind zijn, tenzij gij hun godsdienst belijdt.
[Surrat Al-Baqarah; 120]

Dit soort dialogen hebben geresulteerd tot een valse interpretatie van de Jihad en diens doeleinden zoals; de verspreiding van de wetten van de Quraan en de verwezenlijking van de Islamitische Staat… [Dit veranderde] naar het verdedigen tegen de vijand en het terugdringen van hen.


Het resultaat is, zoals je wel merkt beste lezer, dat de twee seculiere gezegdes werden herontdekt. Maar dit keer door de voorgangers en leiders onder het dekmantel van de Islam..

Zei ik niet dat het de grootste diefstal in de geschiedenis is?!!


Dus wanneer zullen de zittenden oprijzen om hetgeen dat gestolen werd terug te brengen en de dief te bestraffen…?


Dan zullen zij het hoofd schudden tegen u en vragen: "Wanneer zal dit geschieden?" Zeg: "Waarschijnlijk is het nabij."
[Surrat Israa; 51]




Alle lof is aan Allah de Heer der Werelden

15-03-2010, 14:29


sterke ow.
upupup,
djazak Allaahou ghair.

salaam oealeikoem.

16-03-2010, 21:08

Citaat door Chimpansee:
Gaap...


Mag jij wel zo laat opblijven Chimp?

16-03-2010, 21:11
Assalamoe 3alykoem

De tekst is een beetje onoverzichtelijk. Kan je me in het kort vertellen over wat het gaat.
Baaraka Allahoe fiek

16-03-2010, 21:12



Citaat door Crocodile:
Mag jij wel zo laat opblijven Chimp?
Je hebt gelijk. Ik ga zo maar naar bed denk ik.