Bekijk volle/desktop versie : Wie kent er hier heerlijke TYPISCHE marokkaanse gerechten + recept?



19-02-2010, 12:03
[ .. ]

19-02-2010, 12:49



Citaat door DAGMERRIE:
[ .. ]



couscous..hrira ...

25-02-2010, 22:14
Loubia met vlees



Ingredienten:
Vlees (hoeveelheid zelf bepalen)
1 grote pot witte bonen (zonder tomatensaus!)
1 grote ui
2 vleestomaten zonder vel en pitjes
Koriander en peterselie
Zout en zwarte peper
Bouillonblokje rund of schaap
Paprikapoeder
Gember
Komijn
Kurkuma
1 klein blikje tomatenpuree
Wat olijven

Bereiding:
Bak het vlees in wat olie aan alle kanten bruin. Mix in een blender of hakmolen de ui en tomaat samen tot een pasta en doe dit bij het vlees. Voeg de kruiden toe (van alles 1 tl, behalve de komijn, daarvan een halve tl en wat meer zout). Doe het bouillonblokje erbij en tomatenpuree en KOKEND water tot de helft van het vlees. Laat dit in ongeveer 2 uurtjes gaar worden of doe het in de snelkookpan voor 30-40 min.
Spoel de bonen uit de pot af en doe ze bij het vlees, zorg dat de saus lekker dik is. Laat eventueel de pan zonder deksel op hoogvuur staan zodat het indikt.
Tenslotte wat olijven erdoor en klaar.


Gefrituurde bloemkoolroosjes



Ingredienten:
Halve bloemkool in roosjes
Half bouillonblokje groenten of tuinkruiden
Zout en peper 2 eieren

Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes in water met het bouillonblokje gaar (wel nog stevig) en laat ze afkoelen.
Klop het ei los met zout en peper en haal hierdoor de bloemkoolroosjes. Bak ze in olie goudbruin aan alle kanten.








Gyros met rijst en tzatziki



Ingredienten:
Ongeveer 350 gr kalfvlees of lamsvlees
1 ui
Halve rode, groene en gele paprika
3 el olie
1 zakje knorr mix voor gyros
Voor de tzatziki:
100 ml yoghurt
1/4 komkommer, geraspt (kun je ook weglaten)
1/2 el oregano
1 knoflook
Zout en peper

Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes en meng met de gyrosmix en olie. Laat dit marineren. Verhit een pan (hapjespan of wok) en bak hierin de vleesreepjes bruin, voeg de paprika en ui in stukjes toe en roerbak goed. Ik doe er dan ongeveer een kopje water bij en breng het aan de kook. Dan op laag vuur laten pruttelen tot de paprika en ui zacht zijn. Is de saus te dun (er moet weinig saus zijn), dan kun je het even op hoog vuur zetten (zonder deksel) om in te laten dikken.
Ondertussen de rijst gaar koken en de tzatziki maken, de yoghurt mengen met de oregano, geraspte komkommer, uitgeperste knoflook, zout en peper naar smaak.




Kokosmakroontjes



Ingredienten:
3 eiwitten
250 gr suiker
250 gr kokos
1 tl vanillearoma

Bereiding:
Klop de eiwitten stijf. Klop de suiker en kokos en vanille erdoor. Schep hoopjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze op 175 graden gaar in ongeveer 15-20 min







Spruitjesstamppot



Ingredienten:
1 kilo aardappels
300 gr spruitjes
Zout en peper
Klontje boter
Scheutje melk

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd in stukken, kook ze gaar met wat zout. De spruitjes schoonmaken en ook gaar koken met wat zout. Doe de spruitjes bij de aardappels en doe er een klontje boter bij, wat peper en een scheutje melk. Doe ook wat van het kookvocht van de aardappels erbij. Stamp dit tot een lekkere puree (is het te droog dan nog wat melk/kookvocht erbij, is het te nat dan een beetje maizena). Breng op smaak met zout en peper.

De gehaktballen heb ik gemaakt volgens het recept dat bij de hutspot staat.

25-02-2010, 23:00
Begrir

25-02-2010, 23:02


Brownies - de lekkerste-
Ingrediënten
350 g bittere chocola (60-70% cacao)x
250 g ongezouten roomboterx
3 grote eierenx
250 g donkere muscovado suiker of donkerbruine basterdx
50 g bloemx (+30 zie aantekening bij serveertips)
1 flinke theelepel bakpoederx (ik schrijf flink want een Engelse theelepel is groter dan de Nederlandse)x

Hulpmiddelen
Vierkant bakblik van 23 x 23 cmx
Houten prikker (om gaarheid te testen)x
Mixerx
Panx schaalx
Eventueel magnetronx
Rek om de brownies cake af te laten koelenx

Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 160-170 Cx Smelt de chocola en de boter samen en roer goed (smelt het au bain marie ) d.w.z. boven een pan met heet water, maar de bodem van de kom mag het water niet raken! Je kan het ook in de magnetron smeltenx
Neem een mixer en sla de eieren totdat ze licht van kleur worden, mix dan de suiker erdoor en ga door met mixen tot de massa dik en glanzend wordtx
Schep dan voorzichtig de gesmolten chocola erbijx Daarna zeef je de bloem erboven met het bakpoeder en schep dat er voorzichtig doorheenx

Bereidingswijze
Giet in het ingevette bakblik de massa , plaats op een bakblik en schuif dat net onder het midden van de ovenx Bak voor ongeveer 35 minutenx Test de gaarheid door een sate prikker of zoiets in de cake te stekenx Als het goed is moet er nog het ER NIET DROOG UITKOMEN er moeten wat vochtige kruimeltjes aan het stokje plakkenx Laat de brownies cake in de vorm afkoelen op een rekx Na ongeveer 30 minuten keer je de cake om, laat het verder afkoelen en snij er daarna mooie vierkante brownies van!
Dit moet voldoende zijn voor 16 Brownies.


!