Bekijk volle/desktop versie : wie kent het recept rfisa



29-06-2004, 16:55
kunnen jullie mij helpen aan het recept van rfisa a.u.b.

29-06-2004, 21:41



Citaat:
Origineel gepost door sagira
kunnen jullie mij helpen aan het recept van rfisa a.u.b.
Rfisa maken is heel simpel.

Nodig:

Je neemt een scharrelkip
2a3 uien
peterselie
kosbar
een tomaatje
peper
gember
zout
zafran
een mespuntje smen
100 gram linzen
een thee glaasje lhorba
en olie


en je hebt nodig voor lemsemen:
1kg meel
eenbeetje zout.
lemsemen voor rfisa word anders gemaakt dan normale vierkantjes.

de bereiding voor de kip:

de kip snij je in stukjes doe je in de pan met olie , en dan de ui er bij en de kruiden dat laat je goed baken, daarna doe je de peterselie ,kosbar, en de tomaatje er bij en laat je het goed bij elkaar suderen.
daarna doe je er water bij voor de saus en laat je het koken tot de kip gaar is, en op het laatst doe je die smen er bij.
in tussen kook je de lhorba en de linzen apart van elkaar in een pannetje met water.
Als de kip gaar is dan doe je de gekookte linzen + lhorba er bij en laat je het 2tellen mee koken en dan ben je klaar proef of er genoeg zout in zit.

Nu de lemsemen:
die kneed je als de normale lemsemen ,water + meel + zout.
daarna maak je hele kleine balletjes te grote van een manderijntje.
Als je daar klaar mee bent pak je de eerste balletje en die plet je hellemaal plat en dun, en die gooi je zo in een warme koekepan en die bak je aan twee kanten tot je mooi kleurtje krijgt vergeet niet te besprenkelen met olie en als je klaar bent met al die balletjes en je gaat dan je couscous pan op warmen en je scheurt in tussen de lemsemen in kleine stukjes als het water kookt doe je die lemsemen in de stommer als goed warm is zet je de lemsemen op een bord en schep je de saus over de lemsemen en voelen of het goed nat is niet te nat dan doe je de warme kip er op en je schept die linzen mengsel over de kip en eetsmakelijk.

Ik hoop dat ik het goed heb uitgelegt.

29-06-2004, 22:36
Het kruid msaghen horen er ook in. Mijn moeder maakt het vaak en een vriending van mij. Elke keer als ik het eet ben ik helemaal stoned.

30-06-2004, 10:02

Citaat:
Origineel gepost door Yara13
Het kruid msaghen horen er ook in. Mijn moeder maakt het vaak en een vriending van mij. Elke keer als ik het eet ben ik helemaal stoned.
Voor rfisa kan je natuurlijk ook raslhanut er bij doen, maar niet iedereen heeft die kruiden in huis.

30-06-2004, 13:21


dank je keukenprinces ik ben er erg blij mee

30-06-2004, 13:24

Citaat:
Origineel gepost door sagira
dank je keukenprinces ik ben er erg blij mee
Ik hoop dat het je ook heel erg zal smaken.

22-04-2006, 19:14
heb je voor deze lemsemen geen gist nodig?

22-04-2006, 19:30

Citaat door boug85:
heb je voor deze lemsemen geen gist nodig?
ik doe mijn lemsemmen ook zonder gist

22-04-2006, 20:18

Citaat door boug85:
heb je voor deze lemsemen geen gist nodig?
Salaam,

Voor deze lemsemen heb je geen gist nodig.

Groetjes,
Kitchenprincess.

22-04-2006, 22:58

Citaat door KitChenPrinCesS:
Voor rfisa kan je natuurlijk ook raslhanut er bij doen, maar niet iedereen heeft die kruiden in huis.
IK hou van dit eten, rifsa is echt eenvan mij lievelings recepten.
Ik doe er altijd rashanout erbij anders smaakt het niet en met´kip en linzen heerlijk maak dit echt vaak

23-04-2006, 01:35