Bekijk volle/desktop versie : Vakbond bezorgd over inschakelen militairen in Brussel



10-02-2010, 07:32
Vakbond bezorgd over inschakelen militairen in Brussel

De Algemene Centrale van het Militair Personeel (ACMP), de onafhankelijke legervakbond, is bezorgd dat militairen zullen worden ingeschakeld voor de beveiliging van ambassades en probleemwijken, als maatregel tegen de veiligheidsproblemen in Brussel.

Dat deelde de ACMP mee, na het politieke overleg bij premier Yves Leterme. "Volgens de eerste onbevestigde berichten zou er in de nasleep van deze problematiek tevens sprake zijn van het inschakelen van militairen in de beveiliging van ambassades en zware probleemwijken", zegt de ACMP in een persbericht. "De ACMP hoopt dat er een genoeg aantal militairen zullen zijn gedeployeerd om de veiligheid van de militairen te kunnen garanderen, we zullen bijvoorbeeld met 20 zijn in de Anneessenswijk (Vandaag "de hel van Tanger" genoemd) maar wat ben je tegen 500 opgefokte en gewapende jongeren".

B]Wijken[/B]

De militairen zullen in 17 Brusselse probleemwijken worden ingezet verdeeld in 7 gemeentes. De 22 andere Brusselse probleemwijken hebben momenteel geen extra personeel nodig. In 1000 Brussel (Anneessenswijk, Klein Chicago en de Marollenwijk), Laken ( Bockstael, pannenhuis) Schaarbeek ( Liedtswijk, paviljonwijk en de Noordwijk), Sint-Gillis (Bethlem), Anderlecht (Kureghem, Aumale en de Zuidwijk), Molenbeek ( Maritime, Graaf Van Vlaanderen, Zwarte Vijvers), Vorst (Willemans, Saint-Antoine) worden de militairen ingezet.


(belga/kh)
10/02/10 00u22

10-02-2010, 07:34


Commando's inzetten, hoe ver zijn we afgezakt in het westen door dat noord Afrikaans tuig

10-02-2010, 07:38

Citaat door Marcuse:
Commando's inzetten, hoe ver zijn we afgezakt in het westen door dat noord Afrikaans tuig

Ja, ik heb je echt zien afzakken.. Jammer, joh.