Bekijk volle/desktop versie : Aardappelbroodjes



01-02-2010, 22:48
Hey mensen wie kan er mij helpen aan het recept van aardappelbroodjes.
Ik weet niet meer precies hoe het moet.

Bedankt

02-02-2010, 13:56


Aardappelbroodjes

Benodigheden:
2 eieren
1 senseokopje olie
1 senseokopje suiker
1 senseo kopje melk
1 vanille suiker
citroenrasp van 1 citroen
1 bakpoeder
1/2 blokje verse gist ( 20 gram)
zout voor bij de aardappels
bloem

jam en kokos of gemalen amandelen


kook de aardappels in weinig water met het zout, pureer het daarna met de melk
haal het door een zeef heen zo krijg je geen harde stukjes in het deeg.
voeg nu de rest van de ingredienten toe. en bloem tot dat je een samenhangend deeg hebt, laat het rusten voor 15 minuten,
vorm er bolletjes van ter grote van een ei en leg ze op een met olie ingesmeerde dienblad
rol de bolletjes uit
rol ze dan weer zo dat je een staafje krijgt, zie foto.


laat ze nu een uur rijzen, en bak ze op 200 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten tot dat ze goudbruin zijn.
jam in een steelpannetje warm maken zodat hij iets verdunt, smeer de broodjes in met de jam en bestrooi ze met kokos of gemalen amandelen, wat je zelf het lekkers vind.




Recept is van Riannah.

02-02-2010, 15:26
Ingrediënten:
3 aardappels
halve beker melk (100 ml)
3 eieren
1 beker lauwwarme (200 ml)
1,5 beker Suiker
1 beker olie
2 gistzakjes van 7 gram per stuk
2 bakpoederzakjes
snufje zout
800 g tot iets meer dan 1 kg meel
theelepel anijs voor de smaak, hoeft niet


Bereiding:
Kook de aardappels gaar en pureer ze met de helft beker melk tot een blij beslag. Doe in een grote teil, eieren, suiker, olie, aardappelpuree, melk, gist bakpoeder. Doe het in deze volgorde en roer elke keer (niet te hard).
Zeef de meel afgezien 2x en voeg deze beetje bij beetje toe. Bijvoorbeeld eerst iets meer dan de helft in een keer en dan beetje bij beetje tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Het mag niet te stevig worden Het zal wel plakkerig zijn. Dit Deeg is vrij moeilijk handelbaar. Laat het deeg nog 5 minuten rusten.
Vet je handen met olie in en kneed het deeg met je vuisten voor zeker 10 minuten. Bedek je ovenplaten met bakpapier. Vorm mooie rondjes van het deeg en leg ze met ruime afstand van elkaar op de bakplaten. Dek de broodjes af met een doekje laat ze ongeveer 1,5 tot 2 uur rijzen. Verwarm je oven
Bestrijk je broodjes met eigeel en eventueel kan je ze bestrooien met sesamzaad. Bak ze in 15-20 minuten mooi gaar en bruin.

02-02-2010, 15:29

02-02-2010, 16:01


dank je wel dames. Nu weet ik het weer. Ik heb ze zo gemist.


KUsjes

03-02-2010, 20:53
salam, ik heb deze broodjes met aardappelen vandaag uitgeprobeerd.
Ze waren heel lekker, maar jammer genoeg zijn ze opengebarsten,
Weet iemand hoe het komt??

03-02-2010, 22:19
Ik heb dat ook vaak ze barsten dan open maar ik weet ook niet waardoor dat komt

03-02-2010, 23:02
de deeg moet soepel zijn.

07-04-2010, 11:16

Citaat door .CoCo.:
Ik heb dat ook vaak ze barsten dan open maar ik weet ook niet waardoor dat komt


ALS Ze open barsten, dan zijn ze nog niet goed gerezen.

Doordat ze met de warmte van de oven in aanraking komen, gaan ze rijzen en dan barsten ze open.

Laat ze de volgende keer langer rijzen.

07-04-2010, 11:30
ik heb ze ook gemaakt maar waren niet zoo zacht maar wel lekker van smaak