Bekijk volle/desktop versie : www.ennuwij.nl



30-01-2010, 18:40
De Marokkaans/Nederlandse werkgroep ''kennis = macht'' uit Eindhoven van SMN heeft op 17 januari 2010 http://www.ennuwij.nl gelanceerd. http://www.ennuwij.nl is een online forum waarop jongeren met elkaar in discussie kunnen gaan over de rol en
betekenis van de islam in de Nederlandse samenleving. Hierbij zal vooral worden ingegaan op de maatschappelijke culturele identiteit van de islam. Onderwerpen die onder meer aan de orde zullen komen zijn , naast alledaagse zaken waarmee jongeren worden geconfronteerd, onderwerpen als: de relatie tussen seksen, seksuele emancipatie, de positie van de vrouw in het algemeen, de houding t.o.v. homoseksualiteit en andere seksuele geaardheden en contacten met andersdenkenden en afvalligen.

Voorts is het de bedoeling om de koran, de bijbel en andere religieuze boeken met elkaar te vergelijken en hierover met elkaar een discussie aan te gaan. Hierbij zullen islamdeskundigen worden ingeschakeld die op vragen van jongeren zullen ingaan. De achterliggende gedachte bij dit initiatief is dat de islam inmiddels toe is aan een nieuwe interpretatie die past binnen de multiculturele pluriformiteit van de Nederlandse samenleving.

Tot slot heeft de Marokkaans/Nederlandse werkgroep ''kennis = macht'' een dvd geproduceerd waarmee de online forum gevoerde discussie zal worden gestimuleerd. Centraal hierbij staat de onder Marokkaans/ Nederlandse jongeren populaire comedian en schrijver Salahdinne, die al spelenderwijs op de rol en betekenis van de islam voor onze samenleving zal ingaan.

Voor meer info kunt u vanaf 17 januari de website http://www.ennuwij.nl bekijken of mailen naar info@ennuwij.nl