Bekijk volle/desktop versie : vissalade????



29-01-2010, 08:02
Hallo iedereen,

Wie heeft voor mij een lekkere recept vissalade?
Alvast bedankt.

Groetjes,
Khayzoran

29-01-2010, 10:09


ja die zoek ik ook! toevallig wil ik die heel graag a.s. zaterdag maken

groetjes anber

29-01-2010, 11:12
Vissalade

Wat heb ik nodig?

500 gram aardappels
500 Gram spiraal macaroni
2 blik tonijn in olie
200 gram gerookte zalm eventueel extra om te decoreren
1 blikje mais
200 gram surimi sticks
200 gram garnalen
handje groene olijven met paprika vulling
1ui
koriander
1 pot light mayonaise
scheut azijn
scheutje olie
scheutje melk
zout en peper

bereding:

neem een grote kom en Maak een mengsel van de mayonaise, azijn, olie, tonijn met de olie!, melk, zout peper.
Verdeel dit mengsel over 2 kommen.
Doe bij de ene kom nog de garnalen, surimi sticks, zalm snippers en de mais erbij.

Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven en als je wil kun je het een kleurtje geven, door kleurstof in het kookwater te zetten.
Laat de pasta uitlekken en spoel met koud water af.
Meng de pasta door de kom zonder garnalen etc.

Schil en snijd nu de aardappels in kleine blokje en kook ze met wat zout gaar.
Meng de aardappels met het vis mengsel.

Nu ga je de schalen opmaken.
Neem het aardappel mengsel in een vorm of ovenschaal die ongeveer even groot is als de binnenkant van de schaal.
Vul deze met aardappel en druk goed aan.
Keer het om in de midden van de schaal.
Strooi nu de zijkanten met de spiraal pasta, en decoreer nu het geheel.
Zelf heb ik als decoratie gebruikt: zalm in vis vormpjes uit gesneden, surimi als parasolletjes, feta kaas in blokjes, olijven, komkommer spiraal, hele gamba`s, citroen schijven, zilveruitjes en gevulde eieren.



EET SMAKELIJK

Recept is van Ahlam.

29-01-2010, 11:13
Luxe Vissalade:



Bereid de aardappelsalade zoals je dat gewend bent. Ik doe 2 kilo aardappelen(8 pers.) koken en in kleine blokjes of schijfjes snijden (zout niet vergeten), doe er mayonaise bij en snipper er een uitje bij, hak wat peterselie en/of qasboer fijn. Doe voor een extra smaakje als je dat lekker vind tonijn erbij en/of wat yoghurtdressing. Maak het zoals jij het lekker vindt!

Je maakt een dienblad op door wat sla aan de zijkanten te leggen, maak een vorm van een vis van de aardappelen en garneer het zoals jij dat wil hebben. Zoals je ziet heb ik voor de schubben garnaaltjes gebruikt (2 bakjes) staart en bek is van surimi en rondom de vis heen heb ik komkommerschijven, eieren en gebakken gamba's gebruikt (voor de smaak bak ik de gambas in een uitje en qasboer geraspt en wat zout in een beetje zonnebloemolie in een koekepan)

Het oog wil ook wat en je gasten zullen heeerlijk genieten !!! Succes!

Recept is van Insaan.

29-01-2010, 11:16


Recept is van zahira




Ingrediënten:
2 kilo aardappelen
2 blikjes zalm in olie
200 gram zalmsnippers
1 pakje gerookte zalm
1/2 pot cornichons
300 gram jumbo garnalen (rose)
4 grote wortels
mayonaise
room
ketchup






Bereidingswijze:
Kook de aardappel en pureer deze en laat afkoelen.
Kook de wortels beetgaar en laat afkoelen.
Mix in de keuken machine de cornichons fijn en daarna de wortels.
Doe dit in een kom en voeg daarbij de zalm snippers,zalm uit blik, garnalen en aardappel purree toe.
Maak een rose dressing van een paar eetlepels mayonaise, room en ketchup.
Doe hier een snufje zout bij en meng dit door de salade.
Maak een vis vorm en versier met heel dun geschaafde komkommer.
Maak van de gerookte zalm de vinnen.
Snijd 2 repen rode parika en maak daar lippen van.
Neem een olijfje en maak daar het oog van.

Een heerlijke salade!!

29-01-2010, 13:03
Ik vind rivierkreeft in salade heel lekker.
Dan doe je gewoon zoals je 'standaard' salade maakt, met dan die kreeft erin en met lekkere dressing... is simpel maar lekker.

29-01-2010, 13:09
Bedankt elfje, maar ik wil een recept van een luxe vissalade voor een feest.
graag help mij

29-01-2010, 15:18
een vraagje voor elfje waar bak je de surmisticks in?

29-01-2010, 15:41

Citaat door Mama4:
een vraagje voor elfje waar bak je de surmisticks in?


De surumisticks hoef je niet te bakken, kan je zo gebruiken voor salade.

De recepten die ik heb geplaatst zijn niet van mij.