Bekijk volle/desktop versie : Dierbare echtgenote.



29-01-2010, 00:00

Dierbare echtgenote,

Besef dat je een grote verantwoordelijk hebt jegens jouw man. De Islam heeft jou enkele plichten gegeven, die jij als moslima zijnde dient na te komen. Eén van deze plichten is het gehoorzamen en tevreden stellen van je man. Als hier geen sprake is van ongehoorzaamheid aan de schepping.

De Profeet (sallAllaahu 'alayhi wa-Salaam) heeft gezegd: “Als een vrouw sterft terwijl haar man tevreden met haar was, zal zij het Paradijs binnentreden.” (Overgeleverd door at-Tirmidhi)

Heeft het nieuws jou dan niet bereikt dat je enkel de tevredenheid van je man dient te verkrijgen en dat de deuren van het Paradijs wagen wijd voor jou geopend zullen zijn?

De Profeet (sallAllaahu 'alayhi wa-Salaam) heeft gezegd: “Wanneer een vrouw haar vijf verplichte dagelijkse gebeden verricht, vast gedurende Ramadan, haar kuisheid bewaakt en haar man gehoorzaamt, mag ze door elke poort die ze maar wil het Paradijs binnentreden.” (Overleverd door ibn Hibban, al-Bazzaar, Imam Ahmed ibn Hanbal, at-Tabarani en al-Baani)

Gehoorzaam jouw man, wanneer hij je vraagt. Wanneer hij spreekt, zwijg en luister naar zijn woorden. Komt hij thuis na een lange dag werken, irriteer hem dan niet, maar laat hem merken dat je blij bent dat hij weer thuis is.

Toen de Profeet (sallAllaahu 'alayhi wa-Salaam) werd gevraagd welke vrouw het beste was, antwoordde hij, “Degene die (haar man) tevredenstelt wanneer hij naar haar kijkt, hem gehoorzaamt wanneer hij haar een opdracht geeft, en niet tegen zijn wensen in gaat betreffende haar persoon of bezit door iets te doen wat hij afkeurt.” (Overgeleverd door at-Tirmidhi, Bayhaqi en An-Nasa'i)

Slaap niet, totdat je weet dat hij tevreden is. Schendt zijn vertrouwen niet en zorg ervoor dat niemand van jullie geheimen weet. Deze geheimen zijn tussen jou en hem. Laat hem zien dat je zijn vertrouwenspersoon bent en dat hij voor al zijn problemen bij jou terecht kan, zonder dat je vooroordelen hebt of bij voorbaat conclusies trekt. Handel met rechtvaardigheid en zachtaardigheid en probeer hem te helpen wanneer hij vraagt om hulp.

Zeg niets waardoor hij zich beledigd zou kunnen voelen. Sier je gelaat met een glimlach en kom hem altijd blij tegemoet. Niemand heeft wat aan een persoon die altijd maar chagrijnig is en zeurt. Zo is hij liever buitenshuis dan binnenshuis.

Wees zijn lucht, waar hij mee ademhaalt. Wees het zonnetje in huis, ondanks de bedroefdheid die buiten heerst of ongeacht hoe moeilijk de omstandigheden zijn. Wees zijn steunpilaar, waar hij op leunt wanneer hij het moeilijk heeft.

Neem altijd genoegen met het weinige dat jullie hebben en haal hier voldoening uit. Klaag nooit over jullie bezittingen en besef dat deze dunya slechts een tijdelijke verblijfplaats is en dat al het materialisme die zo geliefd is in deze dunya, nooit het graf in zal worden meegenomen.

Help hem om het goede te doen en een bron van kennis en hulp te zijn voor de Ummah. Demotiveer hem niet, maar help hem zich hierin te ontwikkelen. Wees het toonbeeld van één ideale echtgenote! Wees de ideale echtgenote, een voorbeeld voor de Ummah. Want wij hebben voorbeelden nodig, zusters!

Help hem zijn deen te versterken en wees altijd een bron van goedheid, zachtaardigheid en tederheid. Is het nog een moeilijke klus om het Paradijs te betreden?


29-01-2010, 00:03


WAW

mooi zeg...