Bekijk volle/desktop versie : klembord



28-01-2010, 13:46
wat is een klembord? en waar kan je dat vinden?

01-02-2010, 12:49


Het klembord (Engels: Clipboard) is een functie in het besturingssysteem van een computer, die een deel van het computergeheugen reserveert voor kortetermijnopslag. Het klembord maakt het mogelijk om informatie tijdelijk op te slaan en later weer op te vragen. Met behulp van deze functie is het mogelijk informatie uit te wisselen tussen verschillende computerprogramma's. Op die manier kan je, als je bijvoorbeeld een document aan het typen bent, stukken informatie vanuit de browser kopiëren en de informatie van de website in het document invoegen.


offfice 2003

Het Klembord (Word 2003)

In Word kunt u teksten en afbeeldingen kopiëren, tijdelijk bewaren en dan weer invoegen in een ander document. In de tussentijd bewaart u ze op het Klembord.

Het Klembord is bedoeld om tekst en afbeeldingen uit willekeurige Office-documenten of andere programma's te kopiëren en daarna in een ander Office-document te plakken. Het Klembord maakt gebruik van de standaardopdrachten Kopiëren en Plakken. Die vindt u doorgaans in het menu Bewerken. De sneltoetsen zijn Ctrl+C voor kopiëren en Ctrl+V voor plakken.