Bekijk volle/desktop versie : Fatwa: Zijn alle stamleden van Aal Sa'ud ongelovigen?



28-01-2010, 01:10
Verduidelijking met betrekking tot takfeer op mensen van Aal Sa'ud

Shaykh Abu Mohammed Asem al-Maqdisi (Hafidahullah) zei:

''We hebben deze kwestie vermeld in ons boek “Al-Kwashif Al-Jalyieh” (''De onthullende lichten''), waarin we duidelijk hebben gezegd dat we niemand van Aal Sa'ud (de afstammelingen van Sa'ud) of welke andere groep dan ook als Kafir beschouwen, behalve als hij een daad pleegt dat Tawheed ongeldig maakt of een daad van Kufr.

We hebben zelfs 'Abd Al-'Aziz bin Sa'ud geciteerd met gelijke bewoordingen in de tijd van Shaykh Mohammed Ibn 'Abd Al-Wahhab in het begin van dat boek.

Beste broeder, onze vijandigheid tegenover Aal Sa'ud en het verklaren van hen als ongelovigen is niet wat de vele mensen van Jahiliyah doen wanneer zij hun vijandigheid baseren op beschouwingen van Jahiliyah, nationalisme of wereldse belangen of verbanden.

Noch is het zoals wat de Rafidah en mensen zoals hen doen wanneer zij geen verschil maken tussen de vroegere leden van Aal Sa'ud die de da'wah en beweging van Shaykh Mohammad Ibn ’Abd Al-Wahhab steunden en hun volgelingen en de latere leden van Aal Sa'ud die mens-gemaakte wetten implementeerden, loyaliteit verklaarden aan zijn heeren en steun gaven aan de ongelovigen tegen Moslims. Wij zijn niet zoals hen en beter dat we niet zoals hen zijn.

Inplaats daarvan behandelen wij de kwestie op een gedetailleerde wijze en benoemen expliciet de daden die leiden naar Kufr zodat alle leden van Aal Sa'ud in deze tijd waar dit niet op slaat buiten dit oordeel vallen.

We zijn er vrijwel van overtuigd dat we onder Aal Sa'ud Moslims met ware Tawheed kunnen vinden, dus of we nu praten over de huidige of vroegere leden van Aal Sa'ud of wie dan ook, we generaliseren niet zoals de extremisten en onwetenden doen.

Onze discussie in “Al-Kwashif Al-Jalyieh” is duidelijk in het aanvallen van degenen onder Aal Sa'ud die andere wetten dan wat Allah heeft bepaald hebben geïmplementeerd op elk niveau, of het nu lokaal is of regionaal of internationaal, hun loyaliteit zweerden aan de ongelovigen of hen steunden tegen de mensen van Tawheed, oorlog hebben gevoerd tegen de ware Tawheed en zijn mensen of een duidelijke en heldere daad van Kufr hebben begaan.

Anderen die de fundamenten en de basis van Islam hebben worden beschouwd als onze broeders met dezelfde rechten en verplichtingen als de onze of ze nu van Aal Sa'ud zijn of niet.

Dit is omdat wij, als Moslims onze intenties, begrip, beslissingen en oordelen baseren op de Shari'ah niet Jahiliyah.

Waarlijk, de sterkste band van Iman is het baseren van liefde, haat, loyaliteit en vijandschappen op Allah's oordelen.

We verbinden onszelf met iedereen en houden van hem als hij een gelovige is, zelfs als hij ver van ons is in begrippen van afstamming of thuisland.

En we verwerpen iedereen, haten hem en nemen hem als vijand als hij een Kafir is zelfs als hij de dichtsbijzijnde van ons is in begrippen van afstamming of thuisland.''

http://www.tawhed.net/r.php?i=1309092k