Bekijk volle/desktop versie : Ontucht en overspel



27-01-2010, 20:20
Vraag: Waarom is sex voor het huwelijk verboden binnen de islam?

Antwoord: Bismillahi Rahmmani Rahiem

"En houdt u verre van overspel; want het is een afschuwelijke zaak en een slechte weg" (17:33)

Allah SWT heeft ons niet alleen maar opgedragen om ons aan het gebed te houden of om een maand in een jaar te vasten maar Hij heeft juist een systeem voor ons opgezet dat aanbidding, strafwetten, huwelijk, echtscheidingen, erfenissen, voedsel, sociale relaties enz. regelt. Het biedt leiding aan de mensen voor de problemen van vandaag de dag en het helpt vooral om problemen te voorkomen. Zo komt overspel (zina) ook aan orde in de Heilige Qor-aan.

Zina betekent seksuele gemeenschap tussen een man en vrouw die niet getrouwd zijn met elkaar. Of het nu gaat om overspel waarbij de man getrouwd is met een andere vrouw of de vrouw getrouwd is met een andere man of beiden niet getrouwd zijn. De islam beschouwt zina hoe dan ook als een grote zonde. De profeet Allahs vrede en genade zij met hem verklaarde dat zina de grootste zonde is na shirk (iemand anders aanbidden naast Allah swt) hij zei: "Er is na shirk geen grotere zonde in de ogen van Allah swt dan een druppel zaad, die een man in de schoot uitstort die niet wettig is voor hem. " (Alboekharie).

De islam verafschuwt overspel en zet de moslim ertoe aan zich verre van alles te houden, wat een stapje dichterbij naar dit kwaad kan leiden. Omdat een hartstochtelijke blik naar een onbekende vrouw zo een eerste stap kan zijn wordt dit door de profeet Allahs vrede en genade zij met hem in de volgende bewoordingen verboden: " Het overspel van de benen is het lopen (met een slechte intentie naar een vrouw die niet wettig is voor een man) en het overspel met de handen is het aanraken en strelen (van zo een vrouw) en het overspel van de ogen is haar hartstochtelijke blikken toewerpen"

Het beeld dat we zien in niet islamitische landen gemeenschappen is veelal overspel, onzedelijkheid en gezinsbreuk. De geestelijke waarden en menselijke relaties worden erdoor geschaad en het leidt uiteindelijk tot normvervaging en wanorde. Het is ook niet gek eigenlijk dat in Amerika "grote voorbeeld land" dat 17% van de baby 's 1 op de 6 baby's onwettig zijn. In 1979 werden een geschat aantal van 597.000 onwettige baby's geboren vanwaar de moeders minderjarige meisjes waren. Dat was in 1979 hoe zou het nu zijn in 2007??? Het aantal abortussen stijgt ook dramatisch. Tegenwoordig leven er ongeveer meer dan 1,3 miljoen kinderen bij hun minderjarige moeder van wie ongeveer de helft niet getrouwd is.Een reden voor al deze onwettige geboorten is dat er veel meer seksueel verkeer is onder de jongeren. Tegenwoordig zijn er ook grote ziektes die door seksueel contact overgedragen kunnen worden. In Amerika lopen zo een 2,2 miljoen mensen met ziekte AIDS ( moge Allah ons ervoor allen behoeden)

De Qur’an is duidelijk dat dit verbod op sex buiten het huwelijk niet alleen voor de vrouwen is, de mannen worden eerder genoemd als de vrouwen:

“Zeg tot de gelovige mannen dat zij hun ogen neergeslagen houden en dat zij hun passies beheersen. Dat is reiner voor hen. Voorzeker, Allah is wel op de hoogte van hetgeen zij doen. En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen, en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan zichtbaar moet zijn, en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen, en dat zij haar schoonheid niet tonen.......” (24:30-31)

“En laat degenen, die geen mogelijkheid tot trouwen vinden, zich kuis houden totdat Allah hen uit Zijn overvloed verrijkt. En de slaven die een acte van vrijmaking wensen, voorziet hen daarvan indien u enig goed in hen ziet; en geeft hun van de rijkdommen van Allah, die Hij u heeft geschonken. En dwingt uw slavinnen, terwijl zij kuis wensen te zijn, niet tot ontucht om de goederen van het tegenwoordige leven te zoeken. Maar indien iemand haar dwingt, dan zal Allah na die dwang (voor haar) Vergevensgezind, Barmhartig zijn.” (24:33)

De enige relatie tussen man en vrouw die in de islam is toegestaan is het huwelijk. Het is natuurlijk ook te begrijpen. Het gezin biedt volgens de islam de beste structuur om geluk, veiligheid, trouw en afhankelijkheid te bieden aan de man, de vrouw en de kinderen. daarom is het belangrijk dat het gezin beschermt moet worden tegen allerlei vormen van gevaar en bedreigingen. Een vorm van een van deze bedreigingen is zina. Daarom wordt zina streng gestraft in de islam zodat de overtreders gestraft worden en andere personen afgeschrikt worden om geen zina te plegen.

Alle lichamelijke behoeften behoren een gerechtigde plaats te krijgen en de bevrediging van alle psychische behoeftes moeten gewaarborgd blijven. Eten is een behoefte men kan niet zonder eten leven, zo geld er ook een behoefte voor de seksuele behoeftes die vervuld moeten worden maar ook binnen de perken gehouden worden. De enige oplossing die de islam biedt is seksuele bevrediging binnen het huwelijk zo kun je dan waken over de warmte, liefde en het vertrouwen waarop de huwelijksfamilieband op gebaseerd is te beschermen.

In de Qur’an staat dan ook:
“De echtbreker zal alleen een echtbreekster of een afgodendienares huwen, en met de echtbreekster zal alleen een echtbreker of een afgodendienaar huwen. En dit is de gelovigen verboden.” (24:3)
“Slechte vrouwen zijn voor de slechte mannen, en de slechte mannen zijn voor de slechte vrouwen. En goede vrouwen zijn voor de goede mannen en de goede mannen zijn voor de goede vrouwen, dezen hebben niets uitstaande met hetgeen anderen zeggen. Er is voor hen vergiffenis en een eerbare voorziening.” (24:26)

Het is ook logisch dat er een hoge straf tegenover zina staat want de gevolgen zijn merendeels blijvend. Vele kinderen lopen rond zonder ooit hun vader gekend te hebben, echtscheidingen die maar blijven toenemen, verkrachtingen, kinderen zonder een huis, mensen die er psychisch van worden, moorden die worden begaan na een verkrachting, abortussen, verwarring over het vaderschap en ga zo maar door. Allah swt heeft zware straffen voor zina en als we er goed over nadenken is het voor onze eigen bestwil. Maar om te waken over gezinnen en om het vertrouwen en liefde tussen een man en vrouw in het huwelijk sterker te maken en om kinderen op te laten groeien in een warm gelukkig islamitische gezin en om de eer en de respect van de vrouw niet aan te tasten en om ons imaan (geloof) en taqwa (godsvruchtigheid) sterker te maken.

Zoals jij wenst dat niemand jouw moeder, zus, zusje, dochter, nicht of tante lastig valt zo willen vele dat ook niet. Zoals jij wenst dat zij gerespecteerd word moet jij ook andere respecteren. Want de vrouw is immers je moeder, je zusje, je oma en dochter.

Moge Allah ons leiden op Zijn weg