Bekijk volle/desktop versie : De regel betreffende het bedekken van de handen en voeten van de vrouw tijdens het ..



26-01-2010, 19:42

[SIZE="4"]De regel betreffende het bedekken van de handen en voeten van de vrouw tijdens het gebed[/SIZE]





Geschreven door Shaych Abdoel-‘Aziez Ibn Baaz


Vraag:

”Wat is de regelgeving betreffende het bedekken van de handen en voeten tijdens het gebed? Is het verplicht voor een vrouw, of is het toegestaan voor haar om haar voeten en handen onbedekt te laten, in het bijzonder wanneer er geen niet-verwante mannen in haar nabijheid zijn, of als zij in het gezelschap van een groep vrouwen is?”

Antwoord:

”Wat het gezicht betreft is het Soennah voor haar om deze niet te bedekken tijdens het gebed wanneer er geen niet-verwante mannen in haar nabijheid zijn. Wat de voeten betreft is het verplicht voor haar deze te bedekken volgens de meerderheid van de geleerden. Sommige geleerden staan het toe dat de voeten onbedekt zijn, maar de meerderheid zegt dat het verboden is om ze onbedekt te laten en daarom moet ze haar voeten bedekken.
Aboe Dawoed heeft overgeleverd dat Oem Salama werd gevraagd over een vrouw die met een hoofdbedekking en een lang kledingstuk bad en zij zei daarover:


“Het kan geen kwaad, zolang het lange kledingstuk het bovenste van haar voeten bedekt.”

Het bedekken van de voeten is dus beter en het veiligste onder alle omstandigheden. Wat de handen betreft, deze situatie is simpeler. Als zij ze onbedekt laat dan kan dat geen kwaad. Als zij ze bedekt dan kan dat geen kwaad. Sommige geleerden zeggen dat het beter is om ze te bedekken.


Moge Allah ons doen laten welslagen.





Bron: Fataawa al-Mar`ah