Bekijk volle/desktop versie : Twijfel over zelfmoorden in Guantanamo



26-01-2010, 00:17
NEW YORK, 25 januari 2010 (IPS) - Een voormalige legersergeant van de gevangenis van Guantanamo heeft uit de biecht geklapt. Zijn getuigenis geeft aan dat drie zogeheten zelfmoorden geen zelfmoorden waren.

De drie gevangenen, Salah Ahmed Al-Salami, Mani Shaman Al-Utaybi en Yasser Talal Al-Zahrani, stierven op 9 juni 2006. De regering van George W. Bush classificeerde hun dood als zelfmoorden. De gevangenen hadden zich ophangen, luidde de officiële versie.

Maar in het recentste nummer van het Amerikaanse tijdschrift Harper's laat auteur Scott Horton Joe Hickman aan het woord, een voormalige sergeant die in Guantanamo werkte. Hij zegt dat de drie gevangenen kort voor hun dood naar een afgelegen plaats in de basis waren gebracht. De getuigenis suggereert dat de drie daar mishandeld werden.

Scott Horton stelt dat het ministerie van Justitie de zaak niet ten volle onderzocht heeft. Dat zegt ook advocaat Pardiss Kebriaei van het Centrum voor Grondwettelijke Rechten (CCR), dat namens de slachtoffers en hun nabestaanden de zaak voor de rechter wil brengen: "President Obama's ministerie van Justitie heeft onze zaak uit de rechtbank proberen te houden. Het is van cruciaal belang dat het volledige verhaal over de dood van onze cliënten, en over wie daarvoor verantwoordelijk was, aan het licht komt in een open rechtbank voor een onpartijdige rechter. Meer dan drie jaar na hun dood blijven er serieuze hiaten en vragen."


[URL="http://www.ipsnews.be/index.php?id=35&no_cache=0&tx_uwnews_pi4[art_id]=27294"]lees verder[/URL]

26-01-2010, 00:23


Het bevestigd slechts wat de meesten al vermoeden en de kuddedieren bestrijden.

26-01-2010, 00:26

Citaat door DrBlackLove:
ja nou en?



dat je een niet erkende bastardkind bent van een slavenhouder van joodse afkomst.

26-01-2010, 01:08
Moge Allah hen laten lijden in deze dunya en in het hiernamaals de varkens.