Bekijk volle/desktop versie : CDA is grootste bedreiging voor de privacy



23-01-2010, 14:09
CDA is grootste bedreiging
Van alle partijen trekt het CDA zich het minste aan van de privacy van burgers. Er is geen voorstel of wet geweest die de privacy raakt, waar het CDA niet voor was. Ook de PvdA breekt de privacy af, maar dat ligt wel min of meer in de lijn der verwachtingen, omdat deze partij van nature de burgers tegen "al het onheil" wil beschermen, en dat kan nu éénmaal niet zonder controle-maatregelen. Maar ook 'liberale' partijen als VVD en D66 scoren slecht. Waar het CDA ronduit zegt dat ze privacy niet zo belangrijk vindt, doet met name D66 voorkomen alsof ze hard voor de privacy opkomt, terwijl dat niet uit hun daden blijkt.
SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren doen het beter
Er zijn drie partijen die wel oog hebben voor de privacy: SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren. Juist met dit argument stemden zij tegen een aantal belangrijke wetsvoorstellen. Omdat zij oppositiepartijen zijn, hebben ze de wetten niet tegen kunnen houden. Zie voor het totale beeld hoe elk van de partijen scoort de grafiek hieronder.





Toelichting: In de grafiek zijn alle voor- en tegenstemmen per partij opgeteld over wetten, voorstellen en proefballonnen die de privacy raken. meer >>>

Op verzoek is er ook een grafiek beschikbaar waarin alleen de wetten, dus het daadwerkelijk stemgedrag in de Tweede Kamer, is gescoord. Dus zonder wetsvoorstellen en proefballonnen. De conclusies worden er niet fundamenteel anders door.

Waarom is privacy belangrijk?
Privacy beschermt ons tegen misbruik door de machthebbers, ook als we op dat moment niets verkeerds doen. Privacy is een fundamentele menselijke behoefte.
Want als we worden waargenomen in alle zaken, zijn we constant onder dreiging van correctie, oordeel of kritiek. We worden kinderen, gevangen onder een alziend oog, voortdurend bang dat geregistreerd gedrag ons zal achtervolgen, doordat een willekeurige autoriteit zich richt op ons (onschuldig) privéleven. We verliezen onze individualiteit, want alles wat we doen, is waarneembaar en wordt geregistreerd.
Dit is het verlies van vrijheid dat we ervaren als onze privacy ons wordt afgenomen. Dit is het leven in het voormalige Oost-Duitsland, of in het Irak van Saddam Hussein. En dit is onze toekomst als we een steeds opdringeriger oog toelaten in ons persoonlijke en privéleven.
Velen denken ten onrechte dat het een keuze is tussen veiligheid of privacy. Maar de echte keuze gaat tussen vrijheid of controle. Tirannie, of het nu ontstaat onder dreiging van een terroristische aanslag of door een dictatoriaal bewind, is nog steeds tirannie. Vrijheid vereist veiligheid zonder inbreuken, veiligheid inclusief privacy. Grootschalig (politie-)toezicht en registratie is de definitie van een politiestaat.
En daarom moeten we privacy voorop stellen, zelfs als we niets te verbergen hebben.
Vrij vertaald van Bruce Schneier, http://www.schneier.com

Gevonden op internet: Niets te verbergen
“If you give me six lines written by the most honest man,
I will find something in them to hang him.”
—Cardinal Richelieu.
Het woord verbergen is misleidend. Verbergen klinkt als verstoppen, stiekem, angst voor ontdekking. Privacy gaat allerminst over iets verbergen maar over respect. Respect voor iemands persoonlijke leven, iemands persoonlijke leefsfeer.
bron: weblog http://www.vrijspreker.nl
De overheid heeft iets te verbergen
Veel controle-organen als AFM, AIVD, politie, etc., met als opdracht om fouten en gevaren te voorkomen, voeren hun taken uit door zo te werken dat zij altijd kunnen bewijzen dat zij geen fouten hebben gemaakt of iets over het hoofd hebben gezien. Die controle organen vinden het belangrijker dat hen achteraf niets verweten kan worden, dat ze iets niet gez...lees verder >>>
Niks geleerd van de oorlog
Eerst maar even het gras voor de voeten wegmaaien van diegenen die onverschillig staan of het aanvaarden dat van alle nederlanders het DNA geregistreerd wordt onder de dooddoener “wie niks te verbergen heeft, hoeft ook niks te vrezen”. Dat idee, naive struisvogels, heeft nog maar een generatie of drie geleden meer dan honderddui...lees verder >>>

Bron:
http://www.privacybarometer.nl/

23-01-2010, 14:10


Natuurlijk zijn christenen de grootste bedreiging voor de privacy.

God ziet toch alles.

23-01-2010, 14:12

Citaat door Peej:
Natuurlijk zijn christenen de grootste bedreiging voor de privacy.

God ziet toch alles.


Geld ook voor alle andere religies

23-01-2010, 16:25
Interessant.
Helaas zijn veel mensen hier meer geïnteresseerd in roddel en achterklap..

23-01-2010, 16:35



Citaat door rasjiet:
Interessant.
Helaas zijn veel mensen hier meer geïnteresseerd in roddel en achterklap..


De topic die niets zegt: Mooie vrouwen worden sneller boos, doet het inderdaad erg goed. Zit er aan te denken hem weg te halen!?