Bekijk volle/desktop versie : - Houd je vast aan het geloof!



20-01-2010, 16:50
Assalam oe alaikoem warahmatoeAllah wabarakatoehoe

Elhamdoelilah, wasalaat wasalaam 3ala nabiyna Mohammed wa 3ala alihi wa sahbihi jami3

[ Advies van onze broeder Abou Ismail ]

Allah zegt:
وَمَن يَعْتَصِم بِاللّهِ فَقَدْ هُدِيَ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ
Oftewel (interpretatie van de betekenis): "En hij die (de godsdienst) van Allah stevig vasthoudt, wordt zeker naar een recht pad geleid."

Uitleg
وَمَن يَعْتَصِم بِاللّهِ
Wie zich vasthoudt en vasthecht aan Allah is werkelijk geleid. Het zich vasthouden aan Allah, houdt in dat men zijn vertrouwen stelt in Allah en richting Hem in aanbidding buigt. Als je goed hebt opgelet, en voornamelijk de mensen die de Arabische taal enigszins machtig zijn, dan is je opgevallen dat het werkwoord هُدِيَ in het verleden tijd staat vermeld. Dit geeft aan dat degene die de Weg van Allah inslaat vooraf is vastgesteld dat hij rechtgeleid is. Vastgesteld in de Bewaarde Tafel (Al-Lawh al-Mahfoedh). Vastgesteld op de dag dat er leven in het lichaam van het kind, dat zich in de schoot van zijn moeder bevindt, wordt geblazen.

Deze leiding die de persoon toekomt, is natuurlijk afkomstig van Allah. Maar geschiedt bijvoorbeeld middels profeten. Zo zegt Allah tegen onze Profeet (vrede zij met hem):
وَإِنَّكَ لَتَهْدِي إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ
Oftewel (interpretatie van de betekenis): "En waarlijk, jij leidt naar een recht pad." (Ash-Shoerah: 101)

Ook via geleerden komt de mensen leiding toe, Allah zegt:
وَجَعَلْنَا مِنْهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا لَمَّا صَبَرُوا وَكَانُوا بِآيَاتِنَا يُوقِنُونَ
Oftewel (interpretatie van betekenis): "En Wij stelden leiders uit hun midden aan, die het volk door Ons gebod leidden, zolang zij standvastig waren en in Onze woorden stevig geloofden." (As-Sadjdah: 24)

Indien met het woord ‘de leiding’ gedoeld wordt op de leiding die beslist succesvol is, oftewel 'Hidaayatoe At-Tawfeeq', dan is dit Allah eigen. De leiding die toegeschreven wordt aan de profeten en de geleerden is slechts die van het wijzen van de weg, oftewel 'Hidaayatoe Al-Irshaad'.
Dus het zich vastklampen aan het geloof van Allah leidt naar het rechte Pad. Oftewel صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ en As-Siraat staat voor een brede weg. En een brede weg heeft als eigenschap dat deze makkelijk te bewandelen is. Dit geeft enigszins aan dat het geloof van de Islam makkelijk is na te leven. Deze Siraat zoals Allah aangeeft, is rechtlijnig en niet kronkelig. Ook is een siraat een weg die vrij is van hobbels en kuilen die het vaak de persoon lastig maken om zo’n weg te belopen.

En het valt ons op dat dit geloof van ons daadwerkelijk rechtlijnig en evenwichtig (afgewogen) is wat betreft al haar voorschriften. Er zijn rechten die bedoeld zijn voor Allah, rechten die bedoeld zijn voor onszelf, rechten die bedoeld zijn voor onze vrouw en kinderen, rechten die bedoeld zijn voor onze gasten enz. Het recht van eenieder is gewaarborgd en gegarandeerd.

Dus er rest ons niets anders dan ons vast te houden aan dit grootse geloof.

Voor een audio van dit advies klik je op; http://www.mjede.nl/v2/multimedia/adviezen_content/files/advies027.html

Door; Abou Ismail
Bron; MJede.nl

Waalaikoem salam warahmatoeAllah wabarakatoehoe
Umm Sayff

20-01-2010, 16:58


Itla3

20-01-2010, 17:22
Via mail gekregen.


Djazaka'Allah gayran.

20-01-2010, 18:25
Van mij toch? hahah

Wa iyaaki (sjans smiley)

20-01-2010, 19:25


notificatie.

Djazaaki Allah ou gairin lieverd! (K)

20-01-2010, 19:49
Wa iyaaki lieff (sjans smiley)

21-01-2010, 10:52
Itla3