Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Wie doet dit nou nog,Pagina's : [1] 2 3

DeGeleBallon
19-01-2010, 12:11


Ieder heeft tegenwoordig zijn eigen weg, vandaar dat de meeste nergens komen. Het huwelijksleven In de islaam - Hij moet haar beschermen - Hij moet haar niet vermoeien - Hij moet met haar omgaan met correctheid - Hij moet haar niet beschamen naast familie - Hij moet niet iets van haar verlangen wat boven haar vermogen gaat - Als iets toegestaan is voor haar moet hij geen nee zeggen. - Hij moet samen overleggen en dingen bespreken - Hij moet haar corrigeren op een correcte manier - Wanneer de vrouw boos is moet hij geduldig zijn - Hij moet de vrouw haar rechten geven - Hij moet de vrouw haar vrijheid geven binnen de grens van de islam - Hij moet haar verzorgen als ze ziek is. - Ze moet haar man respecteren - Als haar man iets van zijn vrouw verlangt dat niet haram (verboden) is, moet ze hem gehoorzamen - Ze moet waken over zichzelf en de eigendommen in de afwezigheid van haar man - Ze moet haar man opvrolijken wanneer hij bijvoorbeeld vermoeit van zijn werk thuiskomt - Ze is verantwoordelijk voor de opvoeding van haar kinderen - Ze moet niet iets van haar man verlangen dat boven zijn vermogen ligt Als een vrouw sterft terwijl haar echtgenoot tevreden met haar is, zal zij het paradijs binnengaan.” (thirmidhi)

3lash
19-01-2010, 12:15
Ieder heeft tegenwoordig zijn eigen weg, vandaar dat de meeste nergens komen. Het huwelijksleven In de islaam - Hij moet haar beschermen - Hij moet haar niet vermoeien - Hij moet met haar omgaan met correctheid - Hij moet haar niet beschamen naast familie - Hij moet niet iets van haar verlangen wat boven haar vermogen gaat - Als iets toegestaan is voor haar moet hij geen nee zeggen. - Hij moet samen overleggen en dingen bespreken - Hij moet haar corrigeren op een correcte manier - Wanneer de vrouw boos is moet hij geduldig zijn - Hij moet de vrouw haar rechten geven - Hij moet de vrouw haar vrijheid geven binnen de grens van de islam - Hij moet haar verzorgen als ze ziek is. - Ze moet haar man respecteren - Als haar man iets van zijn vrouw verlangt dat niet haram (verboden) is, moet ze hem gehoorzamen - Ze moet waken over zichzelf en de eigendommen in de afwezigheid van haar man - Ze moet haar man opvrolijken wanneer hij bijvoorbeeld vermoeit van zijn werk thuiskomt - Ze is verantwoordelijk voor de opvoeding van haar kinderen - Ze moet niet iets van haar man verlangen dat boven zijn vermogen ligt Als een vrouw sterft terwijl haar echtgenoot tevreden met haar is, zal zij het paradijs binnengaan.” (thirmidhi) Waar is de rest, je hebt er een hele boel weggelaten vieze smetta :haha: en precies die van de vrouw tazz gaam :haha:

DeGeleBallon
19-01-2010, 12:22
Waar is de rest, je hebt er een hele boel weggelaten vieze smetta :haha: en precies die van de vrouw tazz gaam :haha: Nee hoor, :rolleyes: Een andere verplichting van de man is om de moskee te bezoeken. De vrouw is verplicht om haar man te gehoorzamen, zolang dit niet de ongehoorzaamheid aan Allah ten gevolge heeft. Hadith: Als de vrouw vijf keer per dag op de vastgestelde tijd bidt, vast in de ramadan, haar kuisheid bewaard en haar man gehoorzaamt, zeg dan tegen haar: ‘Ga het Paradijs binnen door welke deur je maar wilt. (aboe Na’im)

DeGeleBallon
19-01-2010, 12:23
Nou lijkt mij vanzelfsprekend meiske. Ik denk dat er genoeg rondlopen met hetzelfde idee. Vanzelfsprekend dat mensen het niet doen?

DeGeleBallon
19-01-2010, 12:25


Nee, dat rijtje wel willen of al naleven. Okee maar voor de meeste is het juist haast vanzelfsprekend dat ze dat rijtje niet na leven

3lash
19-01-2010, 12:31
Nee hoor, :rolleyes: Een andere verplichting van de man is om de moskee te bezoeken. De vrouw is verplicht om haar man te gehoorzamen, zolang dit niet de ongehoorzaamheid aan Allah ten gevolge heeft. Hadith: Als de vrouw vijf keer per dag op de vastgestelde tijd bidt, vast in de ramadan, haar kuisheid bewaard en haar man gehoorzaamt, zeg dan tegen haar: ‘Ga het Paradijs binnen door welke deur je maar wilt. (aboe Na’im) ga spelen, die lijst is langer, grappenmaakster, je moet niet knippen in dat soort dingen, dat is haram.

Atta
19-01-2010, 12:32
Dit is allang niet meer vanzelfsprekend geworden.

DeGeleBallon
19-01-2010, 12:35
ga spelen, die lijst is langer, grappenmaakster, je moet niet knippen in dat soort dingen, dat is haram. Ik heb er niets in geknipt, :rolleyes: Al die punten worden inderdaad uitgebreider beschreven, daarnaast zijn er ook punten omgang met schoonfamilie etc. Normaal reageren is ook niet je sterkste vak,

DeGeleBallon
19-01-2010, 12:36
Dit is allang niet meer vanzelfsprekend geworden. Inderdaad, het is tegenwoordig wie het hardst schreeuwt die krijgt zijn zin

Atta
19-01-2010, 13:05
Inderdaad, het is tegenwoordig wie het hardst schreeuwt die krijgt zijn zin Terbiyat zift

_SpaanseVlieg_
19-01-2010, 13:10
moet dit moet dat moet dit moet dat moet dit moet dat

HoneyBlossom
19-01-2010, 13:28
Als een vrouw sterft terwijl haar echtgenoot tevreden met haar is, zal zij het paradijs binnengaan.” (thirmidhi) Heb ik altijd al een mooi gevonden! :love:

mohand_serieus
19-01-2010, 13:31


soebhana allah...je hebt de eigenschappen genoemd van zeker 99 % procent van de leden hier

DeGeleBallon
19-01-2010, 13:34
Respecteer elkaar gewoon. Jezus, hoe moeilijk is het nou?! Geen idee, respect moet je tegenwoordig afdwingen.

3lash
19-01-2010, 13:34
Ik heb er niets in geknipt, :rolleyes: Al die punten worden inderdaad uitgebreider beschreven, daarnaast zijn er ook punten omgang met schoonfamilie etc. Normaal reageren is ook niet je sterkste vak, een vrouw heeft meer plichten, veel meer. Zorgen dat er eten op tafel ligt als de man thuis komt zorgen dat het huis netjes en schoon is Zorgen dat zijn kinderen en zij er verzorgd uit zien. ze moet hem laten weten wanneer ze de deur uit gaat Ze moet toegeven als hij boos is, en hem gerust stellen ze moet hem netjes aanspreken \etc etc


Pagina's : [1] 2 3