Bekijk volle/desktop versie : Van natuurmonumenten mogen dieren alleen in de winter doodhongeren



14-01-2010, 19:50
U kent ze wel, de milieupredikanten van de natuurbeschermingskerk die u dag in dag uit een schuldgevoel aanpraten over uw gedrag. En alsmaar mekkeren om uw financiële bijdrage en u een duister leven à la negentiende eeuw aanpraten. Door de opwarming van moeder aarde zouden flora en fauna aanstonds teloorgaan als u niet massaal links stemt en een bijdrage aan de natuurbeschermingsorganisaties pleegt. Juist, precies zoals de kerk het deed toen die nog alleenheerser was in de publieke ruimte. Toch doet zich nu een wonderlijk verschijnsel voor. Nederland heeft een winter. En dat deed zich vorig jaar al voor. De beesten blijken nu niet aan de oververhitting van moeder aarde eraan te gaan maar door honger en uitputting tengevolge van de winter.

Bureautheoretici hebben bedacht dat als een dier in de winter doodhongert dat een normaal natuurverschijnsel is. Dat is zo, maar dan wel in de natuur en niet in door natuurbeschermingsorganisaties beheerde enclaves van pseudo-natuur. Waar plaatselijke geitensokken een zodanig beheer plegen dat het op natuur lijkt, en dieren gevangen binnen rasters zich in de winter in radeloosheid doodlopen in prikkeldraad, doodhongeren of zich te pletter lopen in het verkeer. Veelal een langzame en pijnlijke dood omdat er geen roofdieren rond kuieren die zo’n dier voor eigen gerief even uit zijn lijden verlost.

Ja lezers, echte natuur wordt er door Natuurmonumenten voor u gecreëerd. Het zijn niet alleen milieupredikanten, maar ze zijn ook hun eigen God en schepper die u vertellen dat als u zich ergert aan in de winter doodhongerende dieren u sentimenteel bent en u de natuur gewoon haar eigen weg moet laten gaan. Maar juist dat doen ze niet.

Dat zien we aan het overal in pseudo-natuurgebieden kunstmatig ingevoerde graasvee dat de strijd moet aanbinden tegen natuurontwikkelingen die er in alle tijden geweest zijn. Aan de vele gesubsidieerde natuurexperimentjes waar slim opgezette bureautjes goed aan verdienen.

Daarom werd een gepensioneerde jachtopzichter in de Kennemerduinen van Natuurmonumenten op de bon geslingerd door een diender vanwege een heterdaadje bij het in leven houden van hongerende dieren.

De goede man ergerde zich voorts aan een damhert dat in de argeloosheid van de honger zich te hoop liep in een hekwerk en doodbloedde.

Gisteren kreeg hij bezoek van John Klippel. ‘Inspecteur Groene Wetgeving, directie subsidie, handhaving en vergunningen sector handhaving provincie Noord-Holland’ (ja, zo heet dat mensen) die hem strafte voor het voederen van hongerende dieren.

Natuurmonumenten hoog en droog geld inzamelend om het financiële stuwmeer te verruimen reageert vanuit het veilige hoofdkwartier in ’s-Graveland bij monde van Annet Les over het bijvoeren: Hélémáál niet nodig hoor, om die herten en reeën te voeren, ze zitten ruim in hun vetreserves. Pas als het in april nog dit weer is, verandert die situatie. De heer Doornbosch had dat moeten weten. Hij is lastig, zoekt alleen maar problemen. O, zijn er dode herten, hebben zich reeën in hekken doodgelopen? Nou, daar weet ik niets van!

Natuurlijk weet het mens er niks van want de natuurbeschermingsorganisaties hebben van Nederland een natuur-Madurodam gemaakt waarin zij bepalen wanneer en waarom een dier eraan mag. Zoals u inmiddels weet, niet door de opwarming, maar wel door kou en ontberingen.

Hoewel ik geen liefhebber van de jacht ben, kan ik verzekeren dat een schot hagel altijd nog beter is dan een ellendig langzame dood omdat een bureaumoordenaar van zo’n natuurbeschermingsorganisatie voor God speelt en doet of zijn of haar neus bloedt, terwijl een damhert in de winter ligt dood te bloeden.

http://www.standejong.nl/2010/01/14/van-natuurmonumenten-mogen-dieren-alleen-in-de-winter-doodhongeren/