Bekijk volle/desktop versie : Rif Brood



11-01-2010, 20:57
HEEFT ER VOOR MIJ HET RECEPT VOOR MIJ VAN MAROKAANS BROOD.

12-01-2010, 09:53


Wat is een rif brood..??
Bedoel je tachnift..??

12-01-2010, 11:59

die"?

12-01-2010, 22:23
ja tis die brood recept dat ik moet hebben niet al1 maar de foto he haahahahahahahahahhaahahahahahahahahaha

13-01-2010, 11:06


ik heb m denk ik wel ergens in me pc zitten ff kieke

13-01-2010, 11:09


nodig

zout
lauw water
volle etl gist
half kilo bloem
200 gram smida (mag ook iets meer)

ingredienten mixen
en dan de lauwe water voegen
terwijl je mixt met je handen
tot je een samenhangend deeg krijgt


dan ga je kneden

zet een kom met lauw water naast je
en de kom waarin je kneed op een thee doek.

je deeg moet plakkerig zijn maar niet TE

telkens doop je je vuist in je kommetje water
en kneed je door
dit zodat je handen niet aan de deeg plakt
en je deeg soepel blijft

(het moet eens sappige deeg zijn)

na ong 10 minuten kneden
heb je een mooie deeg
vorm hier een bol van in je teil

gebruik water want het is plakkerig
doe hier een doek op en zet hem weg op een tochtloze plek

ik doe m altijd in de magnetron.

als je deeg gerezen is

zet je planken of medlat of grote borden klaar
met daarop een schone thee doek en strooi daarop
smida

dan pak je je deeg
maak je handen nat

verdeel bv je deeg in 2 of 3 wat je wilt
en leg op elk theedoek je bol

vorm m mooi naar binnen
en draai m dan omzodat ook de andere kant op de smida komt


dit doe je met allemaal
maak ze plat met je palmen

dek ze toe met doeken
en laat ze weer ff rijzen

bak ze dan in de pan
om middelhoge vuur

blijf er bij staan zodat het niet verbrand

ik doe ook altijd
als ik de brooden op de pan zet
meteen wat gaatjes prikken
zodat de lucht kan ontsnappen

14-01-2010, 22:23
Dank U Wel Ik Ga Der Morgen Al Aan Beginnen En Tis Te Hopen Dat Het Zo Gaat Uitkomen Inchallah.

14-01-2010, 22:25
Tis Te Hopen Dat Het Zo Gaat Uitkomen Inchallah Ik Ga Er Moren Al Aan Beginnen.