loempia's
Ingrediënten voor 10 personen:
250 gram kipfilet
4 sjalotjes
2 teentjes knoflook
50 gram kouseband (of sperziebonen in stukjes)
1 rode peper
1/2 kleine witte kool (fijngesneden)
75 gram wortel (fijngesneden of grofgeraspt)
125 gram taugé
Een paar eetlepels fijngesneden selderij
1 pak (20 stuks) loempiavellen (toko/diepvries)
100 gram So-Oen of mihoen
1 theelepel Aji-No-Moto (ve-tsin)
peper en zout
1 1/2 theelepel suiker
2 theelepels Knorr Aromat met tuinkruiden (strooibus)
1 theelepel spice powder (Chinese 5 kruidenpoeder)
Voorbereiding:
So-Oen (of mihoen) volgens gebruiksaanwijzing laten weken, uitlekken en daarna in kleine stukjes (vingerlengte) snijden.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik.
Bereidingswijze:
De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken samen met de knoflook, sjalotjes(gesnipperd) en wat fijngemalen peper en zout (naar smaak); hierna de witte kool, kouseband (of sperziebonen), wortel, witte peper, Knorr Aromat, spice powder, ajinomoto en suiker toevoegen en 5 minuten roerbakken. Daarna de So-Oen (of mihoen), taugé en selderij erbij en nog enkele minuten bakken op matig vuur. Indien nodig: voeg eventueel nog wat zout toe.
Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen.
Leg op het midden van ieder loempiavel 1,5 eetlepel van de vulling; vouw het loempiavel met de vulling volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Voor het dichtlijmen van de loempia's kun je geklutst ei gebruiken, maar met een beetje water lukt het meestal ook wel.
Serveren met loempiasaus.