Dank jullie wel dames!!!
Ik ben echt superrrrr trots
Lemsemen met kip
Benodigdheden Lemsemen:
Smid
Meel
Water
Zout
Olie
(Gist kan wel, maar hoeft niet)
De smid en bloem meng je in een grote kom. Je maakt een kuiltje in het midden daarin doe je lauw water. Meng dit en doe er zout bij.
Dan kneed je alles alsof je Marokkaans brood maakt. Het kneden duurt ong 20 min.
Dan maak je er kleine bolletjes van met behulp van olie die je in je handen wrijft.
Van de bolletjes maak je een groot dun rondje, dan vouw je het in een vierkantje. Dit doe je bij alle bolletjes, daarna kan je beginnen het vierkantje wat groter te maken en op de pizzapan leggen(daar leggen wij het altijd op).
De kip
Benodigdheden kip:
Kip
Olie
Tomaat
Uien
Zwarte peper
Kosbar
Zafrane
Marmita kruiden
Je snijd een hele kip in stukken. Warm een beetje olie op in de pan en zet de kip erin. Laat de kip een beetje bakken en doe er dan uien bij. Roer het goed door en doe er vervolgens tomaat in (hoeveel mag je zelf weten, k heb er zelf 2 kleintjes in gedaan) Laat het goed doorkoken.
Daarna gaat er zwarte peper , marmita kruiden en zafrane in.
Daarna doe je er water, zout en kosbar bij. Deksel erop en laat het nu lekker doorkoken. Zorg dat je genoeg saus hebt. Na ongeveer 20 minuten is het klaar.
Je scheurt de lemsemen in kleine stukjes en zet het in een bord, giet er eerst de saus overheen en leg dan de stukjes kip erop.
Voor de mensen die eieren hierbij lekker vinden, net als ik kunnen het erbij doen..
Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd...