Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk Tips huidsverzorging



Pagina's : [1] 2 3

20-06-2004, 23:25
Littekens
Gooi de schil van een appel niet weg, maar wrijf de vochtige kant over je littekens. Het zorgt ervoor dat de littekens sneller vervagen.


Vet
De huid op je lippen is flinterdun, bevat nauwelijks talg en ook een beschermende hoornlaag ontbreekt. Ruwe lippen kun je maar op één manier voorkomen en dat is met een beschermend laagje vet. Zorg dus dat je altijd zo’n vette beschermingsstift bij de hand hebt.


Massage
Masseer een massageolie altijd in in de richting van je hart. Dat is goed voor de bloedsomloop.


Ui
Snipverkouden? Leg dan een doorgesneden ui op je nachtkastje als je gaat slapen. Dat prikkelt namelijk de slijmvliezen en je zult zien dat je je ’s ochtends een stuk beter voelt!

Anti-cellulite
In veel dure anti-cellulitecrèmes zit cafeïne. Een goedkopere oplossing is scrubben met wat gemalen koffie en water.

Littekens
Gooi de schil van een appel niet weg, maar wrijf de vochtige kant over je littekens. Het zorgt ervoor dat de littekens sneller vervagen.

Egaal bruin
Als je regelmatig scrubt, wordt je huid mooier en egaler bruin. De scrub verwijdert doffe dode huidschilfertjes, waarna een zachte en glanzende huid tevoorschijn komt.


Strak & stralend
Ga voor de spiegel staan en zeg overdreven articulerend het ABC op. Door de gezichtsspieren op deze manier los te maken, voorkom je rimpeltjes. Sterkere gezichtsspieren zorgen voor een stevigere en strakkere huid en een betere doorbloeding voor een stralend uiterlijk.

Sinaasappelhuid
Hoe maak je van een sinaasappelhuid een perzikhuid? Veel fietsen, hardlopen en zwemmen en nooit billen-, buik- en benenoefeningen overslaan op de sportschool. Dat is de beste manier om van een sinaasappelhuid af te komen. Naast natuurlijk gezond leven, veel water drinken en regelmatig een massage met een speciale anticellulitecrème

20-06-2004, 23:26


Weldadige oliën
Ruwe plekjes op hielen en ellebogen verdwijnen wanneer je er met de binnenkant van een avocadoschil over wrijft. De oliën en vitaminen uit de avocado maken de huid zacht en soepel, en helpen uitdroging voorkomen.

Vochtwallen
Wallen, veroorzaakt door opgehoopt vocht, klop je zachtjes een beetje weg. Trommel met je vingertoppen onder je ogen van binnen naar buiten, dus met de lymfestroom mee. Vocht wordt hierdoor sneller afgevoerd. Koude kompressen van vochtige watten, koude zakjes kamillethee, een koud gelmasker of schijfjes komkommer helpen ook.

Anti-puisten
Heb je last van puistjes? Ga dan elke avond voor je gaat slapen met een stukje rauwe aardappel over de puistjes heen. Je zult zien dat ze na een paar dagen verdwenen zijn!

Steenpuisten
Een steenpuist is een harde, rode, warme bult onder de huid. Als hij rijper wordt, komt er in het midden een pijnlijke plek. Je kunt de rijping sneller laten verlopen door een zakdoek in heet water te drenken en op de puist te leggen. 3 x 10 minuten per dag. Probeer hem nooit open te maken! Het risico op besmetting is dan veel groter.

20-06-2004, 23:27
Scrubfeest
Als je je lichaam elke week even scrubt, verwijder je dode huidcellen, gaat je huid glanzen en word je egaler en mooier bruin. Met een luffa of een sisal scrubwashand tijdens het douchen is het zo gebeurd. Bonus: je huid neemt na het scrubben veel beter bodylotion of olie op.

Olijfolie
Heb je last van wratten? Geen probleem! Wrijf ze eerst in met olijfolie. Laat het ongeveer 10 minuten zitten. Was de olie er daarna met lauw water vanaf. Doe dit één keer per dag en na ongeveer twee weken zijn de wratjes weg

Insectenbeten
In de zomer hebben we nogal eens last van insectenbeten. Rode, gezwollen en vooral...jeukende beten. Maak het niet erger door te krabben! Drenk een suikerklontje in azijn en wrijf hiermee over de beet. De jeuk verdwijnt snel en voordat je het weet ben je van de rode bobbels verlost!

20-06-2004, 23:30
Verwen de huid
Dit is een zomers trucje voor een soepele en zachte huid: vul een verstuiver met olijfolie, voeg een paar druppels aromatische olie met een lekker geurtje toe en spray dit op je lichaam na het douchen.

Decolleté
Stevige borsten krijg je door er met een douchekop met koud water cirkeltjes om te draaien. De huid van het decolleté is erg dun en gevoelig. Om rimpeltjes te voorkomen, kun je een vochtinbrengend masker nemen. Meng 5 el kwark met 2 el honing en wat olijfolie. Breng een dikke laag van dit mengsel aan en laat het 10 minuten inwerken. Afspoelen met lauw water.

Schoon & zuiver
Omdat je in de zomer sneller transpireert, produceert de huid meer talg. Hierdoor krijgen puistjes en mee-eters sneller een kans. Kies daarom voor een antizonnebrandgel in plaats van een (vette) zonnecrème. De kans dat de poriën verstopt raken, wordt zo een stuk kleiner.

Vette huid
Als je last hebt van een vette huid of wel eens pukkeltjes hebt, gebruik dan producten waar ‘non comedogen’ op staat. Dit voorkomt dat je poriën dichtslibben. Als je huid alsnog vet aanvoelt, zit er dan niet met je handen aan. Neem een tissue met lotion en dep de huid daarmee.

Crèmige benen
Breng voordat je je benen gaat scheren wat crèmespoeling aan op je benen. Daarna pas scheren. Je benen voelen heerlijk zacht aan en het scheren gaat gemakkelijker. Zo hoef je ook geen dure scheergel te kopen.

Eimasker
Een simpel maskertje maak je zo: haal het eigeel uit een ei en smeer dit op je gezicht. Laat dit ongeveer 20 minuten zitten. Scrub het er dan zachtjes af.

20-06-2004, 23:33


Sproetjes
Sproetjes zijn mooi zeggen ze. Maar als je ze zelf hebt, vind je er meestal niet veel aan. Smeer je gezicht elke avond in met een watje gedrenkt in karnemelk. Je zult zien dat ze verbleken.

Wratjes
Heb je last van wratjes? Schil met een kaasschaaf een stukje slangkomkommer. Neem de schil en streel gedurende vijf minuten met de binnenkant hiervan over de wrat(jes). Wissel tussentijds verschillende schilletjes af. Doe dit ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds. Na 3 tot 4 dagen zal het wratje verdwijnen.

Huismiddeltje
Heb je erg schrale lippen, maar echt geen balsem bij de hand? Doe dan snel een greep in de koelkast. Een beetje echte boter maakt de lippen weer lekker zacht en ook olijfolie is trouwens zacht voor de lippen.

Brandwonden
Als je je huid hebt verbrand, moet je deze eerst koelen met koud/lauw water. Doe daarna een paar druppels zuivere lavandelolie (let op: natuurzuiver i.p.v. synthetische olie) op een gaasje en verbind de brandwond. Laat het verband minimaal 24 uur zitten en zorg dat het niet nat wordt. Je zult zien dat de wond snel geneest en dat je geen litteken overhoudt.


Egale huid
Meng ¼ foundation met ¾ dagcrème en smeer dit op je gezicht. Zo heb je een mooie en egale huid, die er niet ‘geplamuurd’ uitziet.

20-06-2004, 23:36
Geïrriteerd
Heb je ook zo’n last van een geïrriteerde huid na het scheren van je oksels, benen of bikinilijn? Doe er na het scheren dan wat talkpoeder op en je zult zien dat de huid veel minder geïrriteerd is.


Neusvleugels
Last van een uitgedroogde en geïrriteerde huid bij je neusvleugels? Doe er dan wat Blistex of Labello op. Beide producten zijn eigenlijk bedoeld voor je lippen, maar kunnen de droge neushuid net zo goed verzorgen.

Winterhuid
In de winter, en dan vooral als het vriest, kan je huid erg droog en trekkerig aanvoelen. Smeer je gezicht ’s morgens voordat je de deur uitgaat dus altijd goed in met een vochtinbrengende crème.

Goedkope scrub
Een goedkope scrub voor onder de douche maak je zo. Koop schelpenzand (bekenD uit de vogelkooi of als decoratie) en strooi dit in een kom. Doe er wat doucheschuim bij en goed mengen. Stap onder de douche en scrubben maar!

20-06-2004, 23:38
Extra verzorgend
Geen masker in huis voor je gezicht, maar wel honing. Dan kun je genoeg handige maskertjes maken. Je kunt de honing zo op je gezicht smeren, even in laten trekken en afspoelen. Je huid wordt heerlijk zacht. Maar je kunt het ook mengen met kwark of yoghurt. Zo maak je in een handomdraai een extra verzorgend masker. Spoel het af met lauwwarm water.

Maïsscrub
Heb je last van mee-eters of puistjes? Doe dan wat maïsmeel in een kom en vermeng het met water. Hier kun je je gezicht prima mee scrubben!

Superzacht
Wil je ook weer een babyhuidje. Droog je dan na het douchen niet af, maar smeer je hele lichaam in met babyolie. Loop een poosje naakt rond of draag een oude ochtendjas, zodat de olie goed in kan trekken. Je huid voelt weer superzacht aan!

Oogstrelende zakjes
Niet zo goed geslapen? Of gewoon een avondje doorgezakt? Giet heet water op twee theezakjes en laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Leg ze een minuut of tien op je gesloten oogleden. Dat kalmeert de huid en laat zwellingen verdwijnen.

Melkmasker
Melk, maar ook yoghurt of kwark, is een goede basis voor verfrissende, oppeppende gezichtsmaskers. Melk bevat calcium, magnesium, ijzer en vitamines die verstevigend werken op huid en bindweefsel. Voor een melkmasker drenk je een handdoekje of washandje in melk en leg het op je gezicht. Hetzelfde doe je met de yoghurt. Kwark breng je gewoon los op je gezicht aan. Afspoelen met lauwwarm water.

Puistjesplan
Heb je last van puistjes? Probeer dit dan eens. Stoom minimaal twee keer per week met kamille, dat helpt de ontsteking te voorkomen. Spoel je gezicht daarna af met koud water en voorzichtig droogdeppen. Als je huid hierdoor ook niet beter wordt, dan kun langs de apotheek gaan en benzolixyde vragen. Begin met de 5%.

Zonnige bodylotion
Heb je nog wat zonnebrand over van de zomer? Gebruik deze dan ’s winters als bodylotion. Je kunt hem eventueel parfumeren door er een paar druppels van je favoriete parfum door te doen. Zo sla je twee vliegen in één klap.

20-06-2004, 23:44
Eye opener
Te lang doorgefeest? Leg op beide ogen dan een vochtig theezakje en blijf daar tien minuten mee liggen. Vermoeide ogen worden zo eenvoudig opgepept. Ook kun je schijfjes komkommer in de vriezer leggen en ze dan op je ogen houden. Wallen verdwijnen zo als sneeuw voor de zon.

Uitdrogen
Heb je last van puistjes? Doe dan wat Zweedse Kruiden op een wattenstaafje. Daarna ga je met dat staafje over de pukkeltjes. Herhaal dat een paar keer. Zo drogen de pukkeltjes uit!

Melkwonder
Haal om een zachte huid te krijgen elke avond een watje gedrenkt in melk over je gezicht. Het ruikt misschien een beetje raar, maar doet wonderen.


Weg wallen
Is het ’s avonds erg laat geworden, maar moet je de volgende ochtend toch weer vroeg op? Smeer dan voordat je gaat slapen uierzalf onder je ogen. En… de volgende ochtend heb je geen last van wallen!


Stoombadje
Heb je erg veel last van puistjes? Kook dan een pan met water en doe daar een beetje amandelolie in. Hou je hoofd een kwartier boven het water met een handdoek over je hoofd (stomen). Reinig als je klaar bent je huid met een tonic.

Streelzacht vel
Scrub na het douchen de nog vochtige huid met een mengsel van zeezout en citroenolie. Dit verbetert de doorbloeding, stimuleert de bloedsomloop en verwijdert dode huidcellen. Het resultaat? De huid voelt heerlijk zacht en krijgt sneller een egaal bruine tint.

Verbrande huid
Te lang in de zon geweest? Snij een komkommer in plakjes en leg deze op de verbrande delen. Wel af en toe omdraaien of verwisselen. De komkommer trekt namelijk de ‘brand’ uit je huid en wordt dus warm.

Verzachtende zuivel
Bij zonneallergie en zonneblaasjes kalmeert de huid door een melkkompres. Vermeng melk met wat yoghurt, dompel er een washandje in en dep de geïrriteerde huid ermee

Homemade aftersun
Maak je eigen aftersun. Meng 30 ml basisgezichtscrème, massageolie of bodymilk met 10 druppels lavendel essentiële olie en 5 druppels ylang-ylang essentiële olie. Zo verzacht je je huid na het zonnebaden en voorkom je uitdroging.

Huismiddeltje
Heb je geen scrub in huis? Probeer dan eens dit huismiddeltje. Pak wat koffieprut uit de filter en gebruik dat als scrub. Klinkt vies, maar werkt echt!

Mooi kleurtje
Wil je een mooi bruin kleurtje? Maak dan een mengsel van zonnebloemolie met wat citroensap en smeer je daar mee in.

Bescherming
De beste manier om huid en lippen bij koud weer te beschermen, is goed schoonhouden en een vette crème gebruiken, zoals klassieke vaseline en cacaoboter. Maskers leg je alleen aan als je huid erom vraagt, en niet standaard elke drie dagen. Zo krijgt de huid de kans tot rust te komen en op eigen kracht te werken aan de regulering van vocht- en talghuishouding.

Watercrème
Heb je last van een droge huid met velletjes? Meng je dagcrème en bodylotion dan voortaan met water voordat je ze opbrengt.

20-06-2004, 23:48

Citaat:
Origineel gepost door cyberhicham82
TFOEEEEEEEEEEE dat is HARAM
ALLAH heeft jou lichaam gemaak en jij maak nog er bij, haal je schmiken weg doe dan hoofddoek aan en ga bidden


moge ALLAH en zijn engelen jou waken
mijn lieve zuster sorry dat zo hard maar we moeten ALLAH gehoorzaam of liever brand je in hel om je schmikenvuur gebruiken
beslama fi amaan ALLAH alaikoum salaam wa ramatoelah wa barakatoe mijn lieve broeders en mijn lieve zusters
Wie heeft het over schmink broeder?

Ik kopieer iets letterlijk van het NET, omdat iedereen dat wel doet.
Het is geen schmink, maar creme voor het geval je een geiriteerde huid hebt of droge huid of wallen. Daar is niets harams aan. Vroeger in de tijd van Mohammed vzwm, onze profeet gebruikten ze oiok verschillende kruiden en bloemen om ze op de huid te smeren e.d.

Dus broeder wie heeft het over iets harams doen, het is enkel een voorschrijving.

20-06-2004, 23:54
Egale huid
Meng ¼ foundation met ¾ dagcrème en smeer dit op je gezicht. Zo heb je een mooie en egale huid, die er niet ‘geplamuurd’ uitziet.

Deze hebben we nodig

20-06-2004, 23:54
Zoutscrub
Dode Zeezout bevat mineralen die goed zijn voor de huid. Pak als je onder de douche staat een handvol zeezout en wrijf het voorzichtig over je lichaam en gezicht. Spoel je daarna goed af en smeer je in met een bodylotion. Zout uit de Dode Zee is onder andere te koop bij De Tuinen.

Poederbad
Wil je een mooie zachte huid? Gooi een kop poedermelk in het bad, laat het water lopen en maak je klaar voor een geweldig beautybad.

Schone poriën
Een masker voor schone poriën: meng wat babyolie en Nivea basiscrème in een kommetje. Breng het mengsel op je gezicht aan. Masseer je gezicht 10-15 minuten met ronddraaiende bewegingen. Was
je gezicht daarna goed!

IJskoude verzorging
Wil je een lekkere zachte huid? Ga dan, als je net gedoucht hebt, met een ijsklontje over je lichaam. Dit verzorgt de huid en zorgt ervoor dat je huid er stralend en gezond uitziet.

Sapje
Begin de dag met een glas lauw warm water vermengd met citroensap. De citroensap brengt de spijsvertering op gang en spoelt de afvalstoffen weg.

Eetbaar masker
Heb je een vochtarme huid? Prak een rijpe banaan en breng het papje aan op de huid. Laat het 15 tot 20 minuten intrekken en was het af met lauw water. Als je banaan mengt met yoghurt, is het ook goed voor een acnehuid.


Suikermond
Heb je droge lippen met velletjes? Wrijf dan voordat je naar bed gaat met een suikerklontje over je lippen. 's nachts je lippen met vaseline insmeren en overdag met lipgloss. Zo krijg je mooie lippen, die glanzen en superzacht zijn.

Geurloos
Een droge huid? Smeer je dan helemaal in met geurloze amandelolie. De olie ruikt niet naar amandel, maar heeft wel de verzorgende bestanddelen!

Ruw en droog
In de winter kan je gezicht soms ruw en droog aanvoelen. Smeer er dan bodylotion op. Laat het ongeveer 15 seconden intrekken en was het dan met lauwwarm water van je gezicht af. Gebruik een tissue om je gezicht af te drogen.

20-06-2004, 23:55

Citaat:
Origineel gepost door guppie
Egale huid
Meng ¼ foundation met ¾ dagcrème en smeer dit op je gezicht. Zo heb je een mooie en egale huid, die er niet ‘geplamuurd’ uitziet.

Deze hebben we nodig

20-06-2004, 23:56



Citaat:
Origineel gepost door cyberhicham82
TFOEEEEEEEEEEE dat is HARAM
ALLAH heeft jou lichaam gemaak en jij maak nog er bij, haal je schmiken weg doe dan hoofddoek aan en ga bidden


moge ALLAH en zijn engelen jou waken
mijn lieve zuster sorry dat zo hard maar we moeten ALLAH gehoorzaam of liever brand je in hel om je schmikenvuur gebruiken
beslama fi amaan ALLAH alaikoum salaam wa ramatoelah wa barakatoe mijn lieve broeders en mijn lieve zusters
Je hebt gelijk, maar niet alles is hram!!

20-06-2004, 23:57
Watercrème
Heb je last van een droge huid met velletjes? Meng je dagcrème en bodylotion dan voortaan met water voordat je ze opbrengt.



Is dit echt zo

20-06-2004, 23:59
Lekker vet
Ben je een avondje te lang doorgegaan en wil je er de volgende morgen toch weer fris uitzien? Reinig je gezicht dan 's avonds en smeer uierzalf onder je ogen. Je zult zien dat je de volgende morgen minder last van wallen hebt.

Citrusscrub
Een verfrissende citroenyoghurt-scrub is de perfecte gezichtsscrub. Mix twee eetlepels naturelyoghurt met 1 ½ eetlepel fijngemalen citroenschil en twee eetlepels abrikoosolie. Dit is een fantastische vochtinbrengende scrub om de huid te hydrateren en dode cellen te verwijderen.

Langer in de lucht
Ingevette huid houdt parfumlucht langer vast dan droge. Breng daarom een dun laagje vaseline op de huid aan alvorens er parfum op te doen. Urenlang een aangename geur!

Sauna
Heb je erg veel last van mee-eters? Een half uurtje in de sauna doet wonderen! Doe dit een tot twee keer in de twee weken en je mee-eters verminderen gegarandeerd. Je huid wordt er veel gladder en zachter van. Niet té lang in de sauna blijven.

Puistjes zuur
Er zijn allerlei natuurlijke middeltjes tegen pukkeltjes. Probeer deze maar eens: karnemelk met citroensap mengen, op de puistjes doen, laten drogen en nog tweemaal herhalen.

Goedkope gezichtskuur
Maak een pasta van water met havermeel. Op het gezicht smeren en laten drogen tot het strak aanvoelt. Met de vingertoppen afwrijven. Hierdoor lost afgestorven huid op en gaan de poriën open. Om de huid vochtig te maken: gezicht zorgvuldig wassen. Terwijl het nog nat is een beetje vaseline inmasseren. het gezicht weer vochtig maken en masseren tot de vaseline gelijkmatig verdeeld is en de huid niet vettig glanst. Door deze methode wordt de huid verrassend glad.

Smakelijk masker
Als je een strakke en soepele huid wil, neem dan regelmatig dit maskertje: prak yoghurt, banaan en honing door elkaar en breng het aan. Leg twee komkommers op je ogen en ontspannen maar!

Talkpoeder
Heb je last van puistjes? Doe er dan voor het slapen gaan een beetje talkpoeder op. Door de talkpoeder drogen ze uit. De puistjes zullen niet meteen na één nacht verdwenen zijn, maar voor je het weet ben je puistvrij!

Weg met pukkels
Als je last van pukkeltjes hebt, dan heb ik een tip. Gebruik Luvos Heilaarde 2. Doe ongeveer 2 of 3 theelepeltjes poeder in een kommetje, vervolgens wat water erbij, en doe dit 'maskertje' op je gezicht. Laten intrekken tot het hard is geworden en daarna afspoelen! De poeder, Luvos Heilaarde 2, kun je kopen bij de drogist.

Home made
Geen zonnemiddel in huis? Meng dan wat zonnebloemolie met citroensap en smeer je zorgvuldig in. Ga ermee in de zon liggen en je zult snel diepbruin worden. Kijk wel uit! Er zit namelijk geen factor in dit smeerseltje.

Pagina's : [1] 2 3