Bekijk volle/desktop versie : Banketbakkersroom?



09-01-2010, 14:49
Kan er iemand mij zo snel mogelijk helpen.
Wil vandaag bladerdeeg met banketbakkersroom maken,
maar ik zou graag weten hoe je banketbakkersroom zelf maakt?

Ik hoop op een spoedig antwoord.

09-01-2010, 15:11


Ik weet dat rachidamoslima dat hier ergens heeft staan, maar ik vind da nergers terug.

Kan er iemand mij helpen?

09-01-2010, 16:09
hier een video van choumicha deze lukt altijd en is heerlijk
je kan de creme d'amande met banketbakkersroom vervangen
ik maak het meestal met die poeder daar voor maar heb ook een recept om het zelf te maken

http://www.dailymotion.com/video/xe88m_brioche-a-la-creme

Banketbakkersroom

500 ml melk
4 eidooiers
6 soeplepels suiker
2,5 soeplepels maizena
4 zakjes vanillesuiker

neem een beetje van de melk apart en breng de rest aan de kook
meng er de maizena en de suiker , vanillesuiker, eidooiers in en de koude melk goed mengen dan
voeg bij deze de warme melk,en roerend dit terug in de panetje gieten laat al roerend verder koken (zonder dat het pruttelt en nooit stoppen met roeren)en wanneer het dik genoeg is van het vuur halen en laten afkoelen met boter besmeren zodat het geen korstje/velletje maakt,je kan het voor van alles gebruiken.

Recept is van Noha tanger.

09-01-2010, 16:18

Citaat door elfjes:
hier een video van choumicha deze lukt altijd en is heerlijk
je kan de creme d'amande met banketbakkersroom vervangen
ik maak het meestal met die poeder daar voor maar heb ook een recept om het zelf te maken

http://www.dailymotion.com/video/xe88m_brioche-a-la-creme

Banketbakkersroom

500 ml melk
4 eidooiers
6 soeplepels suiker
2,5 soeplepels maizena
4 zakjes vanillesuiker

neem een beetje van de melk apart en breng de rest aan de kook
meng er de maizena en de suiker , vanillesuiker, eidooiers in en de koude melk goed mengen dan
voeg bij deze de warme melk,en roerend dit terug in de panetje gieten laat al roerend verder koken (zonder dat het pruttelt en nooit stoppen met roeren)en wanneer het dik genoeg is van het vuur halen en laten afkoelen met boter besmeren zodat het geen korstje/velletje maakt,je kan het voor van alles gebruiken.

Recept is van Noha tanger.