Tiramisu ZONDER ei en koffie
in 1 woord: HEERLIJK!!
1 a 2 pakken lange vingers ( hangt af van je schaal )
2 pakjes slagroom
1 mascarpone
5 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
4 a 5 lepes cacao
300 ml chocomelk
chocovlokken ( of je raspt zelf chocola )
Tiramisu zonder eieren.
Warm als eerste de chocomelk in een pan op een laag vuurtje , niet al te warm.
Klop daarna met de mixer de slagroom,mascarpone met suiker stijf.
Doe ietsje minder dan de helft van de slagroom in een bakje en doe daar
de cacaopoeder bij en meng het voorzichtig bij elkaar.
Bij de cacaoslagroom strooi je wat kleine stukjes chocoladevlokken of geraspte chocolade.
( Het hoeft niet )
Haal het pannetje met chocomelk van het vuur als het eenmaal warm is geworden.
Je pakt dan een rechthoekige (oven)schaal en dompel dan de lange vingers
in de warme chocolademelk en je legt ze in de ovenschaal tot de bodem
helemaal bedekt is.
Schenk over de langevingers de witte slagroom en strijk het met een spatel vlak.
Zeef er wat cacaopoeder op.
Daarna weer een laagje langevingers gedompelt in chocolademelk en
als laatste een laagje cacaoslagroom.
Zeef er wat cacaopoeder overheen en je tiramisu is klaar.
Dek het af en zet de tiramisu in de koelkast , minimaal 1 uur maar ik heb 'm de hele nacht
in de koelkast gelaten