Citaat door Islamia_oulad:ik kan nnooit lekkere pannenkoeken maken
ze komen er altijd hard uit!!!
wie heeft een lekkere recept, en hoe maak ik ze zo lekker soepel en zacht
Dit recept gebruik ik al 'n tijdje en het lukt altijd al7amdullah! Je kunt de appels ook weglaten. Succes!
250 gr. bloem,
½ liter melk,
50 gr. suiker,
80 gr. boter of olie om in te bakken,
3 eieren,
4 goudreinetten,
zout,
suiker en kaneel.
Neem een ruime kom en leg er een zeef op. Doe de bloem in de zeef en zeef het in de kom.
Giet er de helft van de melk in en klop hiervan een dik beslag. Voeg er 4 eieren, 50 gr. suiker en de rest van de melk aan toe. Klop tot je een dik vloeibaar beslag hebt. Laat dit nu 15 min. rusten.
Schil intussen de appels en bor het klokkenhuis eruit. Snijd ze nu in ½ cm. dikke schijven.
Neem een klontje boter (of een scheutje olie) en smelt dit
in een koekenpan. Leg er 3-4 appelschijven in en giet er een deel beslag over, laat dit uitvloeien door de pan te draaien, zodat de bodem bedekt is. Bak de panenkoek nu op een laag vuur tot de onderkant goudbruin is en de bovenkant bijna droog is. Laat de pannenkoek nu op een plat deksel of groot plat bord glijden en zet de koekenpan er onderste boven op. Keer nu beiden tegelijk om zodat de pannenkoek weer op het vuur staat en het bord of deksel erbovenop ligt. Leg nog een klontje boter op de pannenkoek en bak deze nu ook aan de andere kant goudbruin.
Intussen heb je een pan met heet water opgezet en hirop ligt een groot plat bord met daarop een omgekeerd schoteltje. De pannenkoek kan je nu op het warme bord leggen en de volgende bakken. Het schoteltje in het midden onder de klare pannenkoeken hoeft niet persé, maar het lijkt nu echt een stapel !
Bestrooi de pannenkoeken met suiker en kaneel.