Citaat door Mevr0uwtje_S:Takrisht ;
Benodigheden;
- 1 pan met gekookt water
- scherp mes
- 3 uien
- 1 tomaat
- beetje kosbar en m3adnoes
- 3 wortels
- Olijf olie
- zonnebloem olie
- witte rozijnen (zbib)
1 zakje z3afran
1 theelepel komijn
1 theelepel gember
halve theelepel zwarte peper
halve theelepen rode kruiden
evt. sambal als je daar van houd.
zout naar smaak
Bereidingswijze;
Zet een pan gekookt water op een vuurtje. Ondertussen haal je alle vetresten en viezigheid van de takrisht af dit doe je met je hand. Dompel daarna de takrisht in gekookt water PAS OP! laat de takrisht niet te lang in het gekookt water ongeveer 10 tot 15 seconden. Leg de takrisht op een plankje en haal met een scherp mes al het viezigheid van de takrisht af dus al dat bruine gedeelte. Dit doe je door er over heen te gaan met een mes. Daarna was je de takrisht goed en snijd je het in vierkantjes. Je zet weer een pan met gekookt water klaar en doet daar alle takrisht in. Je snijd de twee uien door 4e en gooit ze erbij. Ook doe je er een beetje kosbar en m3adnoes bij. dit laatje ongeveer 1 uur tot 3kwartier koken. als je dit hebt gedaan gooi je de takrisht in een vergiet. Je haalt alle resten van de uien en kosbar eruit. en wast het eventueel met warm water. als je dit hebt gedaan doe je in een SCHONE pan een beetje olijf olie en zonnebloem olie. daar doe je de takrisht bij. ondertussen heb je de tomaat, ui en wortels al geschild en in kleine stukjes gesneden ook de kosbar en m3adnoes snijd je heel fijn. je gooit alle groente bij de takrisht en doet er de kruiden bij. Je doet er nu gekookt water bij en laat het ongeveer anderhalf uur koken ondertussen kijk je wel of er genoeg ermak in zit. Als je ziet dat de takrisht bijna gekookt is gooi je de rozijnen erbij.( De rozijnen heb je van te voren in warm water laten weken ongeveer half uur) Proef eventueel de smaak en kijk of er nog zout bij moet.
Owja nog iets als je takrisht hebt gekocht doe het dan niet gelijk in de vriezer maak het eerst schoon anders is het de volgende x heel moeilijk bijna onmogelijk om hem schoon te krijgen.Ik heb in marokko gezien dat dat zwarte en dat bruine erop laten. ik haal dat weg omdat ik het niet zo lekker vind.
p.s.
Je kan bij de takrisht ook ;
Hart van een schaap doen en longen