Bekijk volle/desktop versie : Nieuws Over Allochtonen



27-11-2002, 16:05
Goedendag Allemaal,

Hierbij open ik een topic waar nieuws over de allochtonen komt te staan.
Ik zal dit proberen dagelijks bij te werken, zodat iedereen goede op de hoogte is van de dingen wat er rondom en in onze gemeenschap gebeurt.
Als jij ook nog iets Leuks of iets minder leuks ziet zet het dan hier neer.

Hierbij dank ik iedereen



batuhan

P.s. en laten we alsjeblieftt geen poep antwoorden achterlaten

27-11-2002, 16:06


Updated On:
Datum: 27 / 11 / 2002

.Een op de vier allochtonen heeft te maken met huiselijk geweld, of heeft er in het verleden mee te maken gehad. Dit blijkt uit een studie van onderzoeksbureau Intomart in opdracht van het ministerie van Justitie. De cijfers zijn dinsdagmiddag gepresenteerd.

Het ministerie noemt de cijfers 'verontrustend hoog'. Volgens een woordvoerder hebben waarschijnlijk meer allochtonen te maken met huiselijk geweld dan het onderzoek uitwijst. De onderzoekers nemen aan dat in allochtone kring een groot taboe rust op het praten over huiselijk geweld.

Het onderzoek naar huiselijk geweld onder allochtonen is een vervolg op een onderzoek uit 1997 onder autochtone Nederlanders. Bij die groep had 40 procent van de toen ondervraagden te maken of te maken gehad met huiselijk geweld.

Volgens een woordvoerder van justitie wijzen andere gegevens er op dat het werkelijke cijfer van het aantal gevallen van huiselijk geweld bij allochtonen hoger ligt dan uit dit onderzoek blijkt. ,,Zo blijkt uit ander onderzoek dat 56 procent van de bevolking van Blijf-van-mijn-Lijf-huizen van allochtone afkomst is.''

Het onderzoek werd uitgevoerd onder Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen. Surinamers en Antillianen rapporteren volgens de onderzoekers meer over huiselijk geweld dan Marokkanen en Turken. Het ministerie van Justitie gebruikt de onderzoeksgegevens om beleid te kunnen ontwikkelen voor het bestrijden van huiselijk geweld

27-11-2002, 16:10
Updated On:
27 / 11 / 2002

In Antwerpen zijn dinsdagavond relletjes uitgebroken nadat een 66-jarige man op straat van dichtbij een 27-jarige allochtoon van Marokkaanse afkomst doodschoot. De dader kon snel door de politie worden overmeesterd.

Onduidelijk is of zijn motieven van racistische aard zijn of dat hij misschien psychisch gestoord is. Het slachtoffer was de zoon van een buurman van de dader, zo zei een woordvoerster van justitie.

De schietpartij gebeurde in de deelgemeente Borgerhout waar veel allochtonen wonen. Na de schietpartij verzamelden zich enkele tientallen jongeren, maar al snel werden dat er enkele honderden. Zij hinderden aanvankelijk alleen het verkeer, maar later gooiden zij ook enkele etalages en autoruiten in.

Grimmige situatie

Volgens de VRT-radio werd de stemming grimmiger toen Aboe Jahjah van de militante Arabisch-Europese Liga kwam opdagen. Voor burgemeester Leona Detiége van Antwerpen was dat reden om de AEL-voorman ervan te beschuldigen dat hij de jongeren ophitste. De Liga kwam onlangs in het nieuws omdat zij met eigen mensen de politie in Antwerpen, die beschuldigend van discriminatie van jonge Marokkanen, 'schaduwt'.

De politie slaagde er na enkele uren in de gemoederen te bedaren. De chef van de politie was samen met de wethouder veiligheid naar Borgerhout gekomen. De jonge betogers trokken zich terug in een wijkmoskee, waar een imam ze zou toespreken

27-11-2002, 16:15
Updated On:
27 / 11 / 2002

ANTWERPEN/BRUSSEL - In Antwerpen zijn woensdag opnieuw rellen uitgebroken. Jonge allochtonen zijn de straat opgegaan, zo meldde burgemeester Detiège. De Vlaamse radio had het over circa driehonderd betogers, die met projectielen gooiden

Een politiewoordvoerder klaagde eerder over 'vervelend rondhanggedrag' van jongeren in dezelfde buurt in de deelgemeente Borgerhout, waar dinsdagavond rellen waren.

De aanleiding daarvan was het doodschieten op straat van een jonge Marokkaan door een oudere Belg. Diens motief is voor justitie nog steeds onduidelijk, maar voor de allochtone gemeenschap gaat het om een racistische moord.

De broer van het slachtoffer heeft met het stadsbestuur en de vereniging van moskeëen in Antwerpen woensdag echter iedereen opgeroepen tot rust en kalmte zodat de familie van het slachtoffer de kans krijgt om het drama te verwerken. Vrijdag is er een begrafenisplechtigheid voorzien in een plaatselijke sporthal

27-11-2002, 16:28


Updated On:
27 / 11 / 2002

MAROKKANEN POPULAIR BIJ TURKEN

Na het WK voetbal zijn de internationals van Marokko opeens erg in trek bij buitenlandse clubs. Volgens Voetbal International van december ´98 maakten de Marokkanen een frisse indruk met leuk en spectaculair voetbal, waarmee ze net niet de tweede ronde haalden. Na Hadda die waarschijnlijk naar Sporting Gijon gaat en Sellami die naar Besiktas Istanbul vertrekt, gaat ook Lahcen Abrami naar Turkije. Zijn nieuwe club heet Genclerbirligi. De 28-jarige verdediger van Wydad Casablanca tekende voor twee jaar bij de Turkse club

27-11-2002, 16:37
Updated On:
27 / 11 / 2002

Hoofdcommissaris J. Kuiper van de Amsterdamse politie zegt machteloos te staan tegenover het respectloze gedrag van een honderdtal Marokkaanse jongeren. De groep zoekt steeds de confrontatie met de politie. Volgens Kuiper zijn daarbij inmiddels tachtig agenten gewond geraakt. 'De jongens zijn keihard. Ze vertonen een gedrag waar we geen antwoord op hebben.' De afgelopen twee weken zijn er vooral in Amsterdam-Oost botsingen geweest tussen politie en Marokkaanse jongeren, meestal als gevolg van arrestaties van een of meer Marokkanen. Kuiper zegt dat het verzet tegen de politie gepaard gaat met 'een brutaliteit die je begripsvermogen te boven gaat

Burgemeester Patijn, hoofdcommissaris Kuiper en hoofdofficier van justitie H. Vrakking concludeerden dat niet zal worden getolereerd dat een kleine groep de rust en orde in Amsterdam verstoort, maar specifieke maatregelen werden niet aangekondigd. Kuiper verklaarde dat hij een duidelijk signaal afgeven dat we adequaat zullen ingrijpen' en 'des duivels' te zijn over het grote aantal gewonde agenten. Hij noemt het volstrekt onacceptabel dat agenten in de confrontatie met de Marokkanen gevaar lopen. 'De vormen van lijfelijk geweld die die jongeren gebruiken, passen totaal niet in onze cultuur. Het leidt voor politiemensen tot traumatiserende ervaringen. Het gedrag tegenover vrouwelijke collega's is buiten proporties. Het is nieuw. We zullen ermee moeten leren omgaan', aldus Kuiper. De hoofdcommissaris heeft er begrip voor dat agenten bij botsingen met Marokkaanse jongeren aan hun eigen veiligheid denken. 'Toch hoop ik dat ze hun professionaliteit weten te bewaren.' Ongelukkig is Kuiper met uitlatingen van afdelingvoorzitters van de politiebonden. Deze zeiden dinsdag in het dagblad De Telegraaf dat 'geweld voortaan met geweld wordt bestraft'. En: 'het is vanaf nu hard tegen hard. We gaan niet meer praten met mensen die ons met stenen bekogelen.' Kuiper: ' Het helpt niet als ze dit soort uitspraken in de media doen. De bestuurders moeten zich tot hun eigen stiel beperken.

27-11-2002, 16:42
Updated On:
27 / 11 / 2002

Bedreigen, opjagen en in elkaar slaan. Een kleine greep uit het
gedragsrepertoire van de Leidse politie ten aanzien van Marokkaanse jongeren. Die zien de politie als een regelrechte bedreiging voor hun persoonlijke veiligheid. Al in 1995 bundelde het Meldpunt Discriminatie hun klachten in een voor de politie vernietigend rapport. Het Leids Instituut voor Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek (LISWO) stelde een onderzoek in en publiceerde eind 1997 haar bevindingen. Het rapport "Omdat we Marokkanen zijn zeker" beschrijft 14 voorvallen waarbij er problemen waren tussen politie, Marokkanen en 'derden'. Het LISWO heeft veel betrokkenen geïnterviewd en ook gebruik gemaakt van het Meldpunt-rapport.

In 1994 hing een groep Marokkaanse jongeren rond bij de Leidse Burcht. Zij zouden voor overlast zorgen. De politie hield hen in de gaten en stuurde hen weg, met of zonder aanleiding. De jongeren vonden het politie-optreden erg overdreven. Ze werden vaak uitgescholden, bedreigd en zelfs in elkaar geslagen. Een geïnterviewde vertelde dat de politie zelfs gedreigd had om hen in de Burcht op te sluiten en dan de politiehond op hen los te laten. Ook beweerde de politie dat er bij de Burcht binnenkort een bord "Verboden voor Marokkanen" zou komen te hangen. Een jongen die een keer weigerde weg te gaan, werd in elkaar geslagen en afgevoerd in een politieauto. Daar werd hem toegevoegd dat hij de volgende keer een doek over zijn hoofd zou krijgen en dat zijn keel doorgesneden zou worden. Een ander 'incident' dateert van zomer 1996. Het begon met een melding dat een jongeman en zijn vriendin met een slot van hun fiets geslagen zouden zijn door 5 Marokkaanse jongens. Meerdere politieauto's reden direct naar een buurthuis waar zich vaak Marokkaanse jongeren ophielden. De politie sommeerde zo'n 40 Marokkaanse jongens naar buiten te komen. Buiten vertelde de politie de jongeren pas dat ze de 'daders' van het 'incident' wilden identificeren. Die werden niet gevonden. Een jongerenwerkster sprak van discriminatie en het geheel deed sterk aan een overval denken. Later bleek het 'incident' te gaan om een gabber in een bomberjack met een Nederlands vlaggetje daarop. Één van de Marokkaanse jongens zou provocerend "hé kale" geroepen hebben, waarop de reactie "vuile tering kanker Turk" kwam. Drie jongeren holden achter de gabber aan en gaven hem een duw. De zaak bleek fors aangedikt. Dat moest later ook de politie toegeven. De Marokkanen beschuldigen de politie van onheuse bejegening, intimidaties, provocaties, in de gaten houden, opjagen, de baas spelen, geen informatie geven, geen geduld hebben, de jongeren ten onrechte oppakken, en discrimineren. De jongeren maken onderscheid tussen de hen slecht gezinde surveillanten en de wijkagenten die ze over het algemeen postief beoordelen. LISWO-onderzoeker Jos Meloen lijkt dat te bevestigen. De politie ontkent zowat alle aantijgingen en zeker dat men discrimineert. Ze verwijzen naar de criminele achtergronden en de onhandelbaarheid van veel Marokkaanse jongeren. De politie was ook niet te spreken over het Meldpunt Discriminatie, dat "bij elk opstootje een klacht indient". En als de politie dan toch discrimineert, komt dat volgens enkele agenten doordat ze geprovoceerd zijn door Marokkaanse jongens.

27-11-2002, 17:23
HeeeY yo gekke Turk....

Heb je ook GOED NIEUWS over de marokkanen OF nieT???????


GReetZZZZZZZZ

27-11-2002, 17:34

Citaat:
Origineel gepost door Kadir
Nieuws van vandaag : Ik heb net 2 marokkanen in elkaar geslagen
Jij?....slaan?.....kom op zeg...TU 2de PAC gratis zal dat niet leuk vinden....alhoewel hij is een GEBAKKEN SKELET!..dus uh..ga je gang !

27-11-2002, 22:49
Wat toevallig heb al deze nieuws vanmorgen grondig uit zitten spitten in de spits

28-11-2002, 09:28
Updated On:
28 / 11 / 2002

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil dat er opnieuw onderzoek wordt gedaan naar islamitische scholen. Dat bleek tijdens een hoorzitting over een rapport van de onderwijsinspectie naar de bijdrage van het islamitisch onderwijs aan integratie.

De inspectie oordeelde in het algemeen positief over de islamitische scholen, maar signaleerde tegelijk veel problemen. Zo is de inhoud van het godsdienstonderwijs vaak onduidelijk en hebben 15 van de 37 scholen geen directie. Eén school houdt de kinderen volgens de inspectie 'te afzijdig' van de Nederlandse samenleving.

,,De conclusie van de inspectie is versluierend'', stelde het kamerlid Bonke (LPF) vast. Ook PvdA, GroenLinks, VVD en D66 vinden dat ze onvoldoende zijn geïnformeerd.

Bij een volgend overleg met de minister zullen zij vragen om een nieuw onderzoek, uit te voeren door een wetenschappelijk instituut.

Daarin kunnen ook ouders, leerlingen en ex-directeuren -die vaak vertrokken na ruzie met bestuursleden- en ex-leerkrachten aan bod komen. De inspectie heeft zich beperkt tot het 'wettelijke toezichtskader', aldus inspecteur-generaal K. Kervezee. ,,En daar horen geen recherche-achtige activiteiten bij.''

De minderheden-deskundige J. Veenman van de Erasmusuniversiteit in Rotterdam wees erop dat goed te onderzoeken valt of kinderen vooral zijn gericht op de Nederlandse cultuur of de islamitische.

Veenman: ,,Je kunt ze kleine opstellen laten schrijven over bijvoorbeeld de vraag met wie ze later willen trouwen.''

CDA'er J. de Vries weet nog niet of hij ook voor een nieuw onderzoek is. ,,Ik wil het debat met de minister hierover even afwachten.'' Hij vindt echter wel dat de inspectie de 'oorspronkelijke vraag' niet heeft beantwoord. De Kamer wilde weten of er op islamitische scholen wordt aangezet tot haat.

Maar die opdracht heeft de inspectie na overleg met 'ambtenaren van het ministerie' omgezet in de vraag of ze 'bijdragen aan de sociale cohesie'.

PvdA, GroenLinks en D66 willen ook dat bestuursleden en godsdienstleerkrachten voortaan over een verklaring van goed gedrag beschikken. Die verplichting geldt nu alleen gewone leerkrachten. Godsdienstleerkrachten zouden voortaan een diploma moeten halen. Nu bepalen de schoolbesturen of iemand goed genoeg is voor dit vak.

28-11-2002, 09:30
Updated On:
28 / 11 / 2002

BERLIJN - Saudi-Arabië, trouwe bondgenoot van de Verenigde Staten, verleent steun aan de de radicale Palestijnse groepen Hamas en Islamitische Jihad. Dat meldt de Duitse krant Die Welt in de editie van donderdag. De krant zegt zich te baseren op Saudische documenten die de Israëlische strijdkrachten hebben gevonden tijdens een actie in de Palestijnse stad Tulkarem op de Westoever op 20 november.

Kern van de Saudische hulp is vooral de financiële steun aan de nabestaanden en sympathisanten van Palestijnse zelfmoordenaars. Sinds het begin van de tweede intifada twee jaar geleden, is volgens Die Welt 140 miljoen euro 'uitgekeerd'. Een groot deel van dat geld vond via dertien 'liefdadigheidsinstellingen' zijn weg naar de Palestijnse gebieden. Vooral Hamas zou hiervan hebben geprofiteerd.

De Verenigde Staten zeiden juist dinsdag dat Saudi-Arabië meer moet doen in de strijd tegen het terrorisme. Volgens president Bush' woordvoerder Ari Fleischer werkt een speciaal team aan een plan om Riyads bijdrage aan de internationale campagne tegen het terrorisme uit te breiden.

"Saudi-Arabië is een goede partner in de oorlog tegen het terrorisme, maar kan meer doen", zei Fleischer. "Het is de taak van de Verenigde Staten om samen te werken met Saudi-Arabië om hen te stimuleren meer te doen.

The Washington Post meldde deze week dat een commissie van de Nationale Veiligheidsraad bij Bush heeft aangedrongen de Saudiërs negentig dagen de tijd te geven om op te treden tegen zakenlieden verdacht van financiële steun aan terrorisme. Wordt hier niet aan voldaan, dan volgt eenzijdige Amerikaanse actie, aldus de krant. Fleischer zei dat het verhaal van de krant slechts de mening van een persoon vertegenwoordigt en niet de opinie van de hele groep.

The Washington Post schreef dat de Amerikaanse inlichtingendiensten een lijst hebben samengesteld van negen rijke individuen van wie zeven Saudiërs, die de belangrijkste financiers van islamitische terroristische groeperingen zouden zijn. Volgens Die Welt speelt de Saudische minister van Binnenlandse Zaken een belangrijke rol in de financiële ondersteuning van Palestijnse militanten.

De Amerikaanse zender ABC heeft op zijn beurt gemeld dat de CIA twaalf Saudische bankiers verdenkt van financiële steun aan Osama bin Laden.

28-11-2002, 09:32


Updated On:
28 / 11 / 2002

ANTWERPEN/BRUSSEL - In Antwerpen zijn woensdag opnieuw rellen uitgebroken. Jonge allochtonen gingen na een gebedsbijeenkomst in een moskee de straat op. De Vlaamse radio had het aanvankelijk over driehonderd betogers, maar bracht dat aantal later terug tot een honderdtal, die met stenen gooiden. Een cameraman van een regionale televisiezender raakte lichtgewond.

De massaal te hulp geroepen politie drong de jongeren terug naar de moskee. Met een helikopter hield ze een oogje in het zeil. De politie verrichtte circa negentig arresties. Ook woensdagavond was het in de stad nog onrustig.

'Rondhanggedrag'

Een politiewoordvoerder klaagde eerder over "vervelend rondhanggedrag" van jongeren in dezelfde buurt in de deelgemeente Borgerhout, waar dinsdagavond rellen waren. De aanleiding daarvan was de dood van een jonge Marokkaan die door een oudere Belg was doodgeschoten.

Diens motief is voor justitie nog steeds onduidelijk, maar voor de allochtone gemeenschap en ook volgens de familie van het slachtoffer gaat het om een racistische moord.

Oproep

De broer van het slachtoffer heeft met het stadsbestuur en de vereniging van moskeeën in Antwerpen woensdag echter iedereen opgeroepen tot rust en kalmte, zodat de familie van het slachtoffer de kans krijgt om het drama te verwerken. Vrijdag is er een grote begrafenisplechtigheid voorzien in een plaatselijke sporthal.

'Geen racistische moord'

Burgemeester Detiège gelooft niet in een racistische achtergrond. De familie van het slachtoffer woont al sinds 1973 in Antwerpen en heeft nog nooit problemen gehad. Met wethouder Grootjans (Veiligheid) prees zij de vader van het slachtoffer, die dinsdag al relschoppers probeerde te bedaren.

Straatgeweld

Grootjans viel uit naar de Arabisch-Europese Liga (AEL) van Abou Jahjah. "Een kleine groepering maakt misbruik van de situatie om op te roepen tot straatgeweld." Procureur Lijsebeth zei dat een racistische aanslag niet wordt uitgesloten, maar dat daar nog geen bewijzen voor zijn.

Vlaams Blok

Het extreemrechtse Vlaams Blok wil een speciale zitting van de gemeenteraad op 5 december. Zij wil dat niet vanwege de rellen, maar omdat de AEL sinds kort de politie in Antwerpen volgt.

Blok-voorman Filip Dewinter wil dat de raad de politie opdracht geeft elke burgerpatrouille aan te houden en proces-verbaal op te maken wegens overtreding van de wet op privé-milities.

Volgens Dewinter ziet het Blok af van een protestbijeenkomst op 12 december tegen de bouw van een moskee "omdat we geen olie op het vuur willen werpen". Hij betoonde zijn medeleven met de nabestaanden van het slachtoffer.

28-11-2002, 13:51
Kom op mensen beetje elkaar op de hoogte houden van de allochtoonse gemeenschap