Garnalentoast
4 sneden witbrood
500 gr rauwe reuzengarnalen
2 tenen knoflook
2 tl geschilde en gehakte verse gember
1 tl suiker
1/2 tl zout
1 el maïzena
1 eiwit
1 tl sesamolie
4 lente-uitjes
1 ei, losgeklopt
125 gr droge broodkruim
olie om te frituren
Verwijder de korsten van het brood en snijd elke snee in 4 driehoekjes. Laat de driehoekjes brood op kamertemperatuur uitdrogen. Doe de garnalen, knoflook, gember, suiker, het zout, de maïzena, het eiwit en de sesamolie in een keukenmachine en draai het tot een gladde pasta. Doe de pasta in een kom enschep er de lente-ui door.
Schep een eeetlepel garnalenpasta op het midden van elk driehoekje brood. Besmeer de garnalenpasta en de randen van het brood met het losgeklopte ei en bestrooi dan met het broodkruim. Vorm de garnalenpasta tot een piramide en schud de oertollige broodkruim af.
Verhit de olie in een grote wok of pan op 190 graden. Frituur de toostjes in porties 1 tot 2 minuten in de hete olie tot ze aan beide kanten gudbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat op keukenpapier uitlekken. Serveer heet en geef er zoetzure chilisaus bij.
Recept is van sushimon.