Bekijk volle/desktop versie : Tajin



03-01-2010, 13:41
sallam,

dames ik heb een tahjin gekocht heb hem 24 uur in water laten weken en daarna gebakken in de oven, maar als ik een doekje erover heen haal dan komt aardewerk af
hoe kan dat het is zo toch niet veilig om eten erin te bereiden?
het is ongeglazuurde aardewerk tahijn

help dames geef me tips wat moet nog doen dat ie niet af gaat geven of heb een verkeerde tahijn gekocht?

04-01-2010, 22:54


wa 3lkoem slm,

meid het lijkt me niet gezond om erin te koken als het afgeeft

04-01-2010, 23:24
Klinkt raar wat ik je nu vraag: maar waarom 24 uur in water gezet?

05-01-2010, 08:46

Citaat door miss_zina_:
Klinkt raar wat ik je nu vraag: maar waarom 24 uur in water gezet?



dat zei de verkoper

05-01-2010, 14:43


meid je kan beter voortaan die mjelej kopen
dat wil zeggen dat er een soort van laklaag opzit.

die is klaar voor gebruik.

05-01-2010, 16:03
volgens mogen ze niet eens zolang niet water blijven ik zou hem niet gebruiken zuster

07-01-2010, 12:00

Citaat door 2911:
sallam,

dames ik heb een tahjin gekocht heb hem 24 uur in water laten weken en daarna gebakken in de oven, maar als ik een doekje erover heen haal dan komt aardewerk af
hoe kan dat het is zo toch niet veilig om eten erin te bereiden?
het is ongeglazuurde aardewerk tahijn

help dames geef me tips wat moet nog doen dat ie niet af gaat geven of heb een verkeerde tahijn gekocht?

Salam,

Waar heb je die tajin gekocht.
Zelf haal ik het altijd van marokko.
Voordat ik erin ga koken, doe ik er water, een beetje olijfolie en uien grof gesneden erin en laat het koken tot dat er bijna niks meer van over is.
Daarna is het klaar om erin te koken.

07-01-2010, 12:24

Citaat door lalaAmira1:
Salam,

Waar heb je die tajin gekocht.
Zelf haal ik het altijd van marokko.
Voordat ik erin ga koken, doe ik er water, een beetje olijfolie en uien grof gesneden erin en laat het koken tot dat er bijna niks meer van over is.
Daarna is het klaar om erin te koken.


Zo heb ik dat ook gedaan en heb nooit last gehad van aardewerk dat eraf komt.


07-01-2010, 13:25

Citaat door lalaAmira1:
Salam,

Waar heb je die tajin gekocht.
Zelf haal ik het altijd van marokko.
Voordat ik erin ga koken, doe ik er water, een beetje olijfolie en uien grof gesneden erin en laat het koken tot dat er bijna niks meer van over is.
Daarna is het klaar om erin te koken.


Yep, doe ik ook altijd.

07-01-2010, 23:57
echt raar dat dit probleem alleen bij gebeurt ik ga hem weggooien
safi ik koop geen tahjin meer dat was mijn 3e al

die tahjin moeten mij niet denk ik
1e en de 2e gingen na een paar na
dat ik erin heb gekookt kapot en deze heeft dit prolbleem

08-01-2010, 00:00

Citaat door Elmekla.Oe.N3es:
Yep, doe ik ook altijd.


wa 3likoem salam

ik heb hem in utrecht gekocht

08-01-2010, 00:45

Citaat door _Nouhaila_:

Zo heb ik dat ook gedaan en heb nooit last gehad van aardewerk dat eraf komt.



Ja ik doe ook zo en geen probleem.