http://www.forums.marokko.nl/showthread.php?t=2995609
kebdania2811
04-01-2010, 10:34
font=Tahoma]seffa
500 gram coucous (van dari)is de beste om mee te maken.
200 gram amandellen
200 gram rozijnen
kaneel
suiker 4 eelpls
snufje zout
maazahar 2 eetlepls
roomboter 100 gram
je kookt de amendellen , haalt de vel af bakt het en laat het uitlekken op keuken papier ,daan maal je de 175 gram van de amendellen en de rest laat je heel voor garniring.
en de rozijnen week je in water en als de coucous gestoomt is doe je coucous in de kasaa, maak even de stoompan schoon voor de rozijnen ook even in de stoom pan even laten stomen 20 minuten ongv.
nu is alles klaar .
water
je weekt eerst de coucous in water en snufje zout, 20 minuten en dan na het weken haal je coucous door je handen tot alle korrels los zijn van elkaar.en doet in de coucous pan omte stomen 30 minuten de eerste entweede keer weer in de kasaa doen even laten koud worden en dan weer met een 2 eetlples maazhaar nat maken 4 eetlepls suiker 50 gram boter en beetje water weer en dan weer goed door je vingers hallen tot alle korells los zijn van elkaar en doet em weer in de stoompan en stoom 30 minten weer . nu doe je coucous de eerste laag met wat van de rozijnen en de amendellen samen in een bakje met met suiker en kaneel even alles goed doorhallen ,en doet het ook boven op de coucous bij de rozijnen en doe weer 2 de laag coucous en garniring van de rozijnen suiker en de amendellen en de amndellen die nog heel zijn en je sfeaa is klaar en je kan zelf naar smaak garniren.[/font]