Bekijk volle/desktop versie : tomatensoep



31-12-2009, 14:22
Wie kan me helpen en aan een lekkere tomaten soepje? Met spoed aub, ik wil het zo maken inshallah.

Alvast bedankt dames!

31-12-2009, 14:51


1 ui
1 teentje knoflook,
1 brikje tomaten pasata
1 blikje tomaten concentraat
2 flinke eetlepels bloem
kippenblokjes peper en zout en 1 eetlpel Italiaanse kruiden
2.5 l water en een geutje room

uit en knoflook aabakken in een beetje boter, de bloem erbij, omroeren dadelijk alle tomaten en de puree erbij en de kruiden, alles laten garen onder deksel voor 30 min, dan mixen en afwerken met geutje room juist voor het opdienen.

31-12-2009, 15:43
Ingrediënten :

1 kg tomaten
7 dl groentenbouillon
1 ui
1 koffielepel suiker
2 dl room
zout
peper
basilicum
olijfolie
100 gr korte pasta (farfalline, fusilli, anelli of in stukjes gebroken bucatini)

Bereiding :
Pel de ui en hak hem grof. Pel de tomaten, haal de zaadjes eruit en snijd ze in blokjes. Bak de ui en de tomaten enkele minuten in de olijfolie. Voeg de helft van de bouillon toe. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 20 minuten koken. Voeg er op het einde wat basilicum bij. Haal de soep van het vuur en pureer ze door een groentenzeef.
Zet de soep terug op het vuur en doe er de andere helft van de bouillon en de pasta bij. Kruid met peper en zout en eventueel een klein beetje suiker. Breng opnieuw aan de kook en lat op een zacht vuur nog eens 10 minuten (of de tijd die nodig is om de pasta beetgaar te koken) koken.
Schep de soep in voorverwarmde borden. Lepel er een lepel opgeklopte room in, besprenkel met een scheutje olijfolie en versier met basilicumblaadjes .


Jamie Oliver: tomatensoep

• 1 ui, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 1 wortel, geschild en grof geraspt
• 1 handvol verse basilicum, de blaadjes apart, de steeltjes fijngehakt
• olijfolie
• 6 eetlepels slagroom
• 1 theelepel rodewijnazijn (gebruik gewone azijn)
• 2 eidooiers
• 1 kg superrijpe tomaten
• 1 liter kippen- of groentebouillon
Bereiden
Doe ui, knoflook, wortel en basilicumsteeltjes in een grote pan met een paar flinke scheuten olijfolie. Leg het deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes pruttelen zonder het bruin te laten worden, terwijl je er om de paar minuten even in roert.

Klop de room, azijn en eidooiers in een klein kommetje door elkaar. Dompel de tomaten, terwijl de groenten opstaan, 30 seconden in kokend water, trek het vel eraf en hak het vruchtvlees in grove stukken. Doe de stukjes bij de groente, giet de bouillon erbij en laat alles nog 20 minuten met het deksel op de pan pruttelen.

Het is lekker om de soep nu te pureren met behulp van een keukenmachine, een blender of een staafmixer, maar doe het wel voorzichtig, want de soep is heet. Giet de gepureerde soep terug in de pan, laat hem weer aan de kook komen en breng hem heel voorzichtig op smaak met zout en zwarte peper uit de molen.

Vlak voor het serveren verrijk je de soep en geef je hem een glanzende, zijdeachtige structuur door het roommengsel erdoor te kloppen (laat de soep niet meer aan de kook komen nadat je de eidooiers erbij gedaan hebt, anders gaan die stollen). Bestrooi de tomatensoep met in stukjes gescheurde basilicumblaadjes en serveer hem direct.

31-12-2009, 21:16
thanx ladies!