>
>
> koffiebroodjes maken, help!!!!
Bekijk volle/desktop versie : koffiebroodjes maken, help!!!!
wie heeft een makkelijke en lekkere recept voor me, heb een kneedmachine dus hoop dat het gaat lukken, zelf nog nooit gemaakt.
Dus wie oh wie kan me helpen, moet er nu aan beginnen denk ik om het op tijd af te hebben..
ambitiontje
31-12-2009, 12:52
effe wachten ga em zo voor je zoeken...
ambitiontje
31-12-2009, 12:54
Dadel koffiebroodjes
IngredientenB]
500 gram bloem
½ zakje bakpoeder
30 gram gist (van een blokje)
Rasp van een citroen
100 gram suiker
1 zakje vanille suiker
2 eetlepels boter
2 eieren
200 ml lauwe melk
Vulling:
200 gram banketbakkersroom poeder
500 ml water
1 soepkom fijn gesneden dadels
Voor erop:
6 eetlepels abrikozen of citroen jam
3 eetlepels water
Amandelschaafsel
Bereidingswijze:
Doe in een kom de gist en een eetlepel suiker en 50 ml lauwe melk en laat oplossen
Doe in een grote kom de bloem en alle ingredienten voor het deeg en daarna het gistmengsel.
Voeg beetje bij beetje de lauwe melk toe.
Kneed zeer goed tot het deeg zacht word.
Bedek met huishoudfolie en laat dit in een warme oven 30 minuten rijzen.
Verdeel het deeg door 2 en rol deze uit.
Mix de bbr poeder met het water en smeer de helft uit op het deeg.
Bestrooi de stukjes dadel erop en draai in een rol.
Snijd stukken van ruim 1 cm dik en druk deze plat.
De andere helft van het deeg bewerk je net zo.
Laat de broodjes nog 45 min rijzen in een warme oven.
Bak ze op 200 graden goud bruin.
Besmeer ze al warm met abrikozen jam (even opwarmen in de magnetron voor 30 sec met de water )
En bestrooi er amandelschaafsel op.
Dit zijn heerlijke zachte broodjes!
[B]
Dit recept gebruik ik altijd, heerlijk en van een oud lid van hier. Dadels kan je vervangen door lekkere rozijnen en of gehakte nootjes
wa salam
Ik gebruik ook gewoon lekkermakeklik kneedmachine..
wa salam
Citaat door ambitiontje:Dadel koffiebroodjes
IngredientenB]
500 gram bloem
½ zakje bakpoeder
30 gram gist (van een blokje)
Rasp van een citroen
100 gram suiker
1 zakje vanille suiker
2 eetlepels boter
2 eieren
200 ml lauwe melk
Vulling:
200 gram banketbakkersroom poeder
500 ml water
1 soepkom fijn gesneden dadels
Voor erop:
6 eetlepels abrikozen of citroen jam
3 eetlepels water
Amandelschaafsel
Bereidingswijze:
Doe in een kom de gist en een eetlepel suiker en 50 ml lauwe melk en laat oplossen
Doe in een grote kom de bloem en alle ingredienten voor het deeg en daarna het gistmengsel.
Voeg beetje bij beetje de lauwe melk toe.
Kneed zeer goed tot het deeg zacht word.
Bedek met huishoudfolie en laat dit in een warme oven 30 minuten rijzen.
Verdeel het deeg door 2 en rol deze uit.
Mix de bbr poeder met het water en smeer de helft uit op het deeg.
Bestrooi de stukjes dadel erop en draai in een rol.
Snijd stukken van ruim 1 cm dik en druk deze plat.
De andere helft van het deeg bewerk je net zo.
Laat de broodjes nog 45 min rijzen in een warme oven.
Bak ze op 200 graden goud bruin.
Besmeer ze al warm met abrikozen jam (even opwarmen in de magnetron voor 30 sec met de water )
En bestrooi er amandelschaafsel op.
Dit zijn heerlijke zachte broodjes!
[B]
Dit recept gebruik ik altijd, heerlijk en van een oud lid van hier. Dadels kan je vervangen door lekkere rozijnen en of gehakte nootjes
wa salam
Ik gebruik ook gewoon lekkermakeklik kneedmachine..
wa salam
Bedankt voor de recept
Hoeveel krijg je hieruit, en kan ik ook blueband boter gebruiken heb geen andere boter. Hoe lang moet ik het ongeveer kneden.
trouwens ik heb kkokpudding, kan dat ook??
oemashraf
31-12-2009, 13:09
deze recept moet ik straks nog even noteren dus noti
oemashraf
mijn deeg was te plakkerig en kon het niet goed uitrollen. heb het weer bij elkaar geraapt, kan ik het opnieuw laten rijzen en een tweede poging doen
wie oh wie weet dit. Intussen dringt de tijd, want moet zo ergens naar toe.
kebdania2811
31-12-2009, 17:00
snaeks met bbr, rozijnen en suiker glazuur
kilo bloem ongveer,
1 theelpl bakpoeder
3 eiren
250 boter
2 eetlepels gist korrels
of 1 blokje
100 gram suiker
snufje zout
2 vanille suiker
500 gram rozijnen
1 zak bbr is banket bakerij room
400 melk
halve citroen sap
200 suiker poeder
voor het suiker glazuur kook je de citroen beetje en doe de poeder suiker kook het samen en doe het na het bakken van broodjes op :
[/color][/size][/font]
doe de bloem eiren suiker vanillezakjes boter en roer goed en dan de gist bakpoeder bij doen tot je alle ingredieten hebt gemengd en doe de melk eerst 200 ml en goed kneden dan de de rest beetje voor beetje tot je de juiste deeg hebt kan zijn dat je wat melk overhebt ,en je kan op de eerste bladzijde kijken voor de rest van de baktijd en voorbereideing zijn koffie broodjes precies hetzelefde
kebdania2811
31-12-2009, 17:03
bbr dadelpasta broodjes ,
voor de deeg
1 kilo bloem
250 gram zachte boter
200 lauwe melk
7 gram gist
bakpoeder 1 theelpl
3 eiren
snufje zout
100 gram suiker
vulling voor de broodjes.
ik heb dadel pasta gebruikt kant en klaar of je kan ook gewone nemen en dan in stukjes sneden .
1 zakje brr bij doen met dadel pasta mag hoeft niet,
de deeg kneden met de ingredienten en laten rijzen na het rijzen de deeg plaat maken met de deeg roller en onder de deeg beetje bloem strooien voor de plakken van het deeg dan doe je de pasta dadel op en rolt de deeg op en sneed de broodjes door midden met mes en laat ze weer 1 uur rijzen en dan smeer je ze weer met ei geel en melk en bakt ze op 180 graden
nour3ain
28-12-2014, 14:07
Kebdania moeten ze niet ook met eigeel bestroken worden voordat ze gebakken worden
nour3ain
28-12-2014, 16:39
ik heb ze gemaakt en gelukt behalve dat het mini's zijn en daar ben ik helemaal tevreden mee
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.